Ważne sprawy

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Pisklak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam

Będąc już uczestnikiem kilku rajdów chciałbym poruszyć dwie istotne kwestie:

- Zaśmiecanie trasy (czasami drogę można znaleźć szukając puszek po isostarach itp)
- Posiłek dla zawodników - fajnie gdyby istniała opcja wegetariańska. Na poważnych imprezach bierze się to po uwagę.

Co wy na to.
Paweł
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Pisklak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sorki ale ta wiadomość dotyczy przedewszystkim Winter Challange choć poniekąd jest uniwersalna
Paweł
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi też nie podobał się widok papierków po batonikach i tubek po jakimś czeskim świństwie z tauryną.

Z drugiej strony magazynowanie śmieci w plecaku też nie jest komfortowe. A może by tak jakieś worki na śmieci w punktach kontrolnych? Koszt i organizacja symboliczne, a łatwiej zmotywować potencjalnego "zaśmiecacza" do przeniesienia śmieci kilka km do  najbliższego punktu kontrolnego. Perspektywa niesienia śmieci przed dwa dni powoduje, że łatwiej przychodzi rzucenie czegoś pod nogi.

Co do dań wegetariańskich to nie jest to zgodne z tradycją polskich biesiad przy ognisku. Choć z drugiej strony flaczki sojowe, ziemniaki z ogniska? Nie wygląda to źle.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
artur
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Śmiecenie leży tylko i wyłącznie w psychice ludzi. Uczestniczyłem w kilku wyścigach i zbierałem wszystkie śmiecie do kieszeni lub wora - tak naprawdę to gramy, a na każdym punkcie kontrolnym można to zostawić. Zawsze pytam czy można porzucić zbędne śmieci i nigdy nie spotkałem się z odmową. Jeśli punkt kontrolny jest bez obstawy to trzeba nieść dalej. Nie róbmy z tego afery bo dźwigania tak naprawde nie ma wiele. Przecież idea rajdów była taka: co wziąłeś to przynieś (eco-challenge) - gdzie się podziała?
artur
Artur
tropiciel w stumilowym lesie...
www.speleo.napieraj.pl
Awatar użytkownika
dzidekv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak najbardziej popieram pomysł z opcją wege