Winter Adventure Trophy '2002

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
GRZEgorz_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zapraszam wszystkich do startu w Zimowej edycji Salomon Trophy. Czasu na przygotowanie zostało już bardzo mało, dlatego proponuje wziac sie ostro do roboty. Tym bardzej, ze zimowa aura sprzyja.
Wiecej informacji na stronie:
http://www.wawel-ol.krakow.pl/salomon/salomon.htm
Pozdrawiam
Grzegorz Foremny
New Balance but biegowy
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nowa edycja ST = nowa strona imprezy - bardzo ładna.

A w sprawie zimowej edycji ST, chcę zapytać czy można pożyczyć także biegówki?
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się nad wzięciem udziału w rajdzie, ale do końca nie wiem czego się mogę spodziewać. Znacznie pomogłaby mi informacja typu: trasa rajdu na jednym z trudniejszych odcinków będzie porównywalna do trasy trasy między schroniskiem X, a przecięciem szlaku Y i Z w rejonie Z pokonywanej "na azymut". Możnaby wówczas w czasie weekendowego wypadu stwierdzić czy rzeczywiście jest to coś na co można się wybrać, ćzy też bardziej przypomina zimowe wejście na Makalu?
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Andrzej2
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Winter Adventure
Mam kilka pytań organizacyjnych do Grzegorza:
- czy na zawodach będą odcinki, które zawodnicy
regulaminowo będą musieli pokonać na nartach / rakietach?
- jeśli tak, to jaka będzie ich długość?
- czy ewentualna przymusowa część narciarska będzie
przygotowana?
- czy można używać nart tour'owych?
pozdrawiam,
@ndrzej
Grzegorz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dlaczego nie można używać fok? To są typowe tereny aby sprzęt ski touringowy używać. Byłem półtora tygodnia temu na wypadzie tourowym Złatna-Hala Rysianka-Trzy Kopce-Wilczy Groń-Złatna i muszę powiedzieć, że było interesująco. 5 godz. intensywnego przecierania szlaku od 70 cm do 1 m śniegu. W tamtym rejonie ruch turystyczny jest mały i zastanawiam się dlaczego można biegówki - czy śladówki a toury nie?
Grzegorz
Awatar użytkownika
GRZEgorz_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from Przemek on 2:54 pm on Nov. 26, 2001

A w sprawie zimowej edycji ST, chcę zapytać czy można pożyczyć także biegówki?
Przemku, niestety nie dysponujemy nartami biegowymi. Myślę, że w niektórych wypożyczalniach oprócz nart zjazdowych, maja również biegówki. Chociaż nigdy nie korzystałem i nie wiem czy istnieje taka możliwość. Może ktoś z czytelników forum nam pomoże ?
Grzegorz F
Awatar użytkownika
GRZEgorz_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from PAwel on 6:22 pm on Nov. 30, 2001
Zastanawiam się nad wzięciem udziału w rajdzie, ale do końca nie wiem czego się mogę spodziewać. Znacznie pomogłaby mi informacja typu: trasa rajdu na jednym z trudniejszych odcinków będzie porównywalna do trasy trasy między schroniskiem X, a przecięciem szlaku Y i Z w rejonie Z pokonywanej "na azymut". Możnaby wówczas w czasie weekendowego wypadu stwierdzić czy rzeczywiście jest to coś na co można się wybrać, ćzy też bardziej przypomina zimowe wejście na Makalu?
Witam Pawle
Przykładowy najtrudniejszy odcinek do pokonania: Hala "Wieprzska" - Szczyt "Rysianki", czyli brodzenie w śniegu po pas bez rakiet, a po łydkę w rakietach. Niektóre miejsca na trasie bez rakiet lub nart są wręcz nie możliwe do przejścia w przyzwoitym czasie. Przykładowe miejsce najlepszego wykorzystania nart na trasie Szczyt "Trzy Kopce", Schronisko na Rysiance.
Pomimo tego, że przygoda z Winter Adventure Trophy nie przypomina biegania zimą po ubitej drodze w lesie, i tak wierze, że dołączysz do grupy osób startujących, bo przecież należysz ludzi zarażonych rajdami przygodowymi.
Grzegorz F.
Awatar użytkownika
GRZEgorz_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from Andrzej2 on 10:45 am on Dec. 3, 2001
Winter Adventure
Mam kilka pytań organizacyjnych do Grzegorza:
- czy na zawodach będą odcinki, które zawodnicy
regulaminowo będą musieli pokonać na nartach / rakietach?

- jeśli tak, to jaka będzie ich długość?
- czy ewentualna przymusowa część narciarska będzie
przygotowana?
- czy można używać nart tour'owych?
pozdrawiam,
Andrzeju, zawodnicy będą musieli obowiązkowo posiadać przy sobie narty oraz rakiety. Używanie ich wymiennie wymuszą warunki panujące na trasie, o czym przekonaliśmy się na ostatnim rekonesansie w terenie. Nie będzie przygotowanej części narciarskiej, w większości będzie to pokonywanie terenu po nie przetartym szlaku. Nie wprowadzamy żadnych ograniczeń co do rodzaju używanych nart (zakazane jest jedynie używanie fok przy nartach).
Awatar użytkownika
GRZEgorz_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from Grzegorz on 11:11 pm on Dec. 4, 2001
Dlaczego nie można używać fok? To są typowe tereny aby sprzęt ski touringowy używać. Byłem półtora tygodnia temu na wypadzie tourowym Złatna-Hala Rysianka-Trzy Kopce-Wilczy Groń-Złatna i muszę powiedzieć, że było interesująco. 5 godz. intensywnego przecierania szlaku od 70 cm do 1 m śniegu. W tamtym rejonie ruch turystyczny jest mały i zastanawiam się dlaczego można biegówki - czy śladówki a toury nie?
Nie wprowadzamy żadnych ograniczeń co do rodzaju używanych nart (zakazane jest jedynie używanie fok przy nartach). Jednym z celów imprezy jest promowanie rakiet firmy Salomon i zależy nam aby zawodnicy przekonali się o zaletach tego sprzętu.
Po rekonesansie w terenie ja osobiście nie wyobrażam sobie pokonania niektórych odcinków trasy bez rakiet.
Grzegorz F.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

GRZEgorzu, czy można rakiety "w cenie promocyjnej" o której mowa w regulaminie kupić jeszcze teraz? Chodzi mi oczywiście o możliwość ich testowania jeszcze przed imprezą.
ENTRE.PL Team
Grzegorz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam pytanie, czy do tych rakiet Salomona można "podłączyć" normalne buty turystyczne?
Dzięki za odpowiedz
Grzegorz
Awatar użytkownika
Gabi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W jedynym ze sklepów narciarskich widziałem patent Rossignol'a, który składał się z krótkiej szerokiej narty i wiązań podobnych do ski-toouringowych. Do tego patentu można zakładać zimowe buty do wspinania (plastiki), buty narciarskie oraz zwykłe treki z użyciem odpowiedniego adaptera. Czy ktoś z forowiczów ma doświadczenia z czymś takim?.
Jest to dosyć nowy patent.

Gabi  
Gabi
Awatar użytkownika
matejko
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from Grzegorz on 9:46 pm on Dec. 6, 2001
Mam pytanie, czy do tych rakiet Salomona można "podłączyć" normalne buty turystyczne?
Dzięki za odpowiedz
Z fotografi rakiety (na stronach salomona) wynika ze tak
Pozdrawiam
Matejko
Pozdrawiam
[b]matejko[/b]
[i][b]S[/b]zybka [b]P[/b]aczka [b]T[/b]eam[i]
Awatar użytkownika
GRZEgorz_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from Grzegorz on 9:46 pm on Dec. 6, 2001
Dzięki za odpowiedz
Tak, można je "podłączyć" do każdego rodzaju butów, używa się do tego dodatkowego paska z przodu.
Rakiety te są również w specjalnym zestawie X-adventure z butami pasującymi do raków, nartami i łyżwami.

Pozdrawiam
Grzegorz F.
Awatar użytkownika
GRZEgorz_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Informuje, że na stronie adventure trophy w dziale nowości ukazała się galeria zdjęć z rekonesansu organizatorów w terenie zawodów.
Mam nadzieje, ze galeria choc troche przyblizy Wam arene Waszych sportowych zmagan.

Pozdrawiam i zachęcam do oglądania.
http://www.wawel-ol.krakow.pl/salomon/faq.htm
GF
ODPOWIEDZ