Mój powrót do biegania

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Marcos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej wszystkim!
Dawno się nie odzywałem na forum, nawet nie wiem czy jeszcze piszą tutaj moi „starzy” znajomi forumowicze.
Fakt faktem, żyję i mam się dobrze, ba nawet biegać zacząłem, znów.
Największy sukces to na razie 8 km pasywnego krosu.
Obecnie szykuje się do nowego sezonu 2005, chciałbym go „przejechać” na kilku imprezach kolarskich.
Czeka mnie więc dużo pracy, na szczęście przebranżowiłem się jeśli chodzi o sprzęt, znajomych :) i już niedługo podpisze amatorski kontrakt sponsorski (mam nadzieję).
To tyle, poza tym w maju matura.
Więcej na mojej stronce internetowej, wejdźcie, popatrzcie przyślijcie uwagi!

Pozdro!!!

www.kolarstwo.z.pl
www.kolarstwo.z.pl
PKO
Awatar użytkownika
Kazim
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witaj!
Według infa na Twojej stronce w tym roku bieganko potraktowałeś po macoszemu. Bierz się do roboty, bo czas ucieka ;)
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć Marcos!
Widzę że wielu biegaczy roweruje. :)
Czy ambitne plany na przyszły rok zawierają w sobie starty w maratonach rowerowych?
Pozdrawiam.
Kenji
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witaj.
Na Twojej stronie właśnie brak jakichkolwiek startów w imprezkach kolarskich.
Chyba nastała pora,by to zmienić w 2005roku.
Dla amatorów chyba jednak najwięcej imprez rowerowych rozgrywanych jest w formie maratonów.
Kryteria,albo wyścigi klasyczne to teraz rzadkość.Ewentualnie przy większych wyścigach,czasem organizator"ma gest"i organizuje coś dla niezrzeszonych w klubach.
Pozdrawiam i życzę owocnych zimowych przygotowań.

P.S.Marcos.Nie wiem,czy to Ty pisałeś kiedyś na tym forum o kryterium nocnym z okazji "Dni Stargardu"?:)
T.
Awatar użytkownika
Marcos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej!
Dzięki za posty.
Po koleji. Reaktywacji w bieganiu ciąg dalszy. Dzis udało mi się zaliczyc bieg godzinny, stosunkowo szybko jak na ostanie moje mozliwosci. Zaliczylem 11 km. Po cichutku zaczynam myslec o imprezie w stolicy mojego powiatu. Goleniow już za tydzien.............

Tak, Karola mysle o maratonach, szczególnie Gryfice i Swinoujscie (w tym roku jeden z moich ziomkow wykrecil tam rekord trasy na jedno okrazenie), ogolnie to chcem się wkomponowac w istniejaca u mnie grupe amatorska, wyscigow jest duzo, tylko slabo sa rozreklamowane np. slyszal ktos o Wyscigu Australijskim w Drezdenku :) ??? No a tam wlasnie wygral jeden z naszych kolarzy :)

Tak Kenji, miałem okazje podgladac dwa lata temu starty TdP w starcie, oraz Nocne Kryterium (wtedy było wlaczone do etapow B-KT). W tym roku opuscilem, nie pamietam już dlaczego.
Ha, a najlepsze było to, jak po kryterium widzialem cala CCC w ogrodku piwnym (było już pozno) a oni w kolorowych ciuszkach oblewali zwyciestwo (bodajze Mickiewicza).
www.kolarstwo.z.pl
Kenji
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Taki może mały przypadek,ale wtedy też tam startowałem(zresztą co roku tam jestem).Wtedy z "Mickiem" biesiadowała wraz ze mną moja grupa Mikomax.W ogóle jestem pod wrażeniem tej imprezy-tylu kibiców nie zdarza się często podczas wyścigów kolarskich.
Przypadkiem przeglądając to forum natknąłem się jakiś czas temu na Twą wypowiedź.Pozdrawiam serdecznie.:)
T.
Awatar użytkownika
Marcos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A to mnie zazyles teraz tak ze mi szczeka opadla :)

Sorry wielkie!!!
Oczywiscie o tej imprezie nie mialem nic zlego na mysli :) akurat przejezdzalem autem i widzialem (dlatego nie rozroznilem jakie to koszulki)
POZDRO, to do zobaczenia za rok!!!!

PS, a swoja droga to jak sie przygotowujesz do nowego sezonu???

narka
www.kolarstwo.z.pl
Kenji
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiem,pisałeś o tym,jaka to atmosfera panuje po takiej imprezie.I miałeś rację.Nie tylko walka na trasie,ale spotkania ludzi z całego kraju.W ogóle wszyscy są jak jedna rodzina prawie.No,może nie tak dosłownie.
Jeszcze odpoczywam.
Rozpoczynam się "ruszać" od 15.11.,na razie marszobiegi,przeplatane co 2 dzień rowerem.Ogólnie baza,baza i jeszcze raz baza wytrzymałościowa.
Nie zapominam też o sali i siłowni(gł.treningi obwodowe,ćw.kształtujące i wzmacniające jak najwięcej partii mięśni).
Na razie intensywność umiarkowana.Sezon jest długi.
Wcześniej zima to był dla mnie czas przełajów,ale kiedyś trzeba było się określić i zacząłem się specjalizować w jednej dyscyplinie-w szosie.
Będzie na pewno jeszcze okazja szerzej o wszystkim pogawędzić.;)
Pozdrawiam.
T.
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobrze Marcos ze sie w koncu zaczales ruszac
mam nadzieje ze znow sie spotkamy w Goleniowie 11.11
i pewnie znowu mnie odstawisz :) rok temu tez byles w "slabej formie"
jak masz info o jakichs kolarskich imprezach dla amatorow z naszego wojewodztwa to daj znac to wrzuce na strone
Awatar użytkownika
Marcos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

He, interesuja ciebie Saint zawody??
Przyszła niedziela, lasek nad jeziorem Grabowo, niedaleko Stargardu - przełaje, ranga wojewódzka.

Dziś jeździliśmy (tzn. ja i dwaj znajomi kolarze z Maszewa) z grupą Stargardzką. Z początku peletonik 30 osób, później doszło do podziału, część wybrała przełaj, część szosę.
My wybraliśmy przełaj ok. 20 km lasem!!! Ale czad. Dobrze że dziś wybrałem się góralem. Na koniec zrobilismy jeszcze naszą rundę w lasku. Ogólnie dziś 63 km. z czego 25 crosu.

Szczerze mówiać to była to przesada, za mocno jak na tą porę roku. Ale... my amators :)
Goleniów?? Wielki znak zapytania, ale może, może.
W każdym razie po dzisiejszym treningu nabrałem nowej motywacji do solidnego przygotowania zimą i sprawdzenia się na wiosne w prawdziwym peletonie.

POZDRO,

Kenji, jak będziesz kiedys przejeżdżał po okolicy daj znać, dosiądziemy się :)
www.kolarstwo.z.pl
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na szczęście w kolarstwie jest coś takiego jka Mastersi z mistrzostwami Polski na cza parami górskimi i wieloma wyścigami chalanżowymi.
Parę lat temu dwócg łódzkich Mastersów przeprowadziło zimą zakład. Oby dwaj byli mniej więcej na tym samym poziomie. Oby dwaj be zproblemu kończyli Mistrzostwa Polski Masters wpeletonie. Jeden przepracował zime na rolkach , drugi na góralu po lesie. Efekt ten co przepracawał na góralu był o niebo lepszy szczególnie w początkowym okresie zesony, ten drugi miał problemy z wytrzymałościa siłową i każda górka była mniejszym czy wiekszym problemme.      
Tompoz
Kenji
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kenji, jak będziesz kiedys przejeżdżał po okolicy daj znać, dosiądziemy się  
Nie ma sprawy Marcos,na pewno dam znać.Myślę,że będzie w tym roku kilka imprez na pomorzu zach.:)

Życzę wytrwałości w przygotowaniach-zimno się robi i dżdżysto:echech:,a coś trzeba robić;)

Pozdrawiam
T.
Awatar użytkownika
Marcos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jako lokalny patriota serdecznie zapraszam :)

Ja póki co ruszam się wieczorem na małym joggingu.

Saint!!!
Na 85% będę w Goleniowie, pojade jako współopiekun naszej reprezentacji z podstawówki, a sam mam zamiar zrobić dyszkę :)
Załatwiłem nawet już cyfrówke z wyświetlaczem!!!
POZDRO
www.kolarstwo.z.pl
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to dasz tam znac zeby i mi pstrykneli zdjecie bo niestety moj fotograf bedzie nieobecny
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ