O naprawę Rzeczypospolitej

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegaczki i biegacze
Tak dalej być nie może, kolejne kliki zmieniają się a Rzeczpospolita chyli się ku upadkowi. Konieczne są radykalne zmiany.
Już niedługo odbędzie się w Sejmie głosowanie nad wotum zaufania dla grupy trzymającej władzę.Wiem, że będą kurczowo trzymali się stołków. Ale nie można wykluczyć, że znowu, jak niegdyś, dostanie któryś biegunki  (przy ich trybie życia to bardzo prawdopodobne) i klika rządząca upadnie
.
My sól ziemi musimy być przygotowani na przedterminowe wybory.Nie możemy biec z boku gdy Ojczyzna w potrzebie.
Musimy przygotować program zmian jakich Polska potrzebuje.

Oto niektóre propozycje:
Koniec z manipulacjami z ordynacją wyborczą. Nie jest ważne czy jest proporcjonalna czy większościowa. Podstawowa sprawa, to nie jak wybierać a kogo.
Dlatego proponuję następujące zmiany.
Bierne prawo wyborcze:
w wyborach prezydenckich, tylko dla osób, które przebiegły maraton poniżej trzech godzin.
w wyborach do Senatu limit czasu 4 godz
do Sejmu 5godz
pozostali oraz ci, którzy przeczłapali chociaż półmaraton mogą startować w wyborach do samorządu
Czynne prawo wyborcze przysługiwałoby tylko tym, którzy ukończyli jakąkolwiek imprezę biegową.

Powinno powstać Ministerstwo Rozwoju Biegactwa mające prawo wydawać dekrety z mocą ustawy i dysponujące odpowiednimi funduszami. Tak na marginesie tych, którzy nie wynegocjowali z Unią dopłat do rozwoju biegactwa należy postawić przed sądem o ile wcześniej nie zostaną rozstrzelani.

Koniec z represjonowaniem biegaczy.!

Tzn osoba biegnąca ma wszędzie pierszeństwo, na chodniku i ulicy. Pod karą mandatu, grzywny a w przypadku kierowców dożywotnią utratą prawa jazdy.W przypadku recydywy w rodzinie-konfiskaty samochodu.

Prawo do płatnego urlopu na wyjazdy na zawody, przerwy w pracy na gimnastykę siłową. Czas pracy powinnien pracodawca dostosować do czasu treningów.
Biegacza nie wolno zwolnić z pracy.!
Ulga podatkowa na zakup sprzętu to jest chyba oczywiste. Tak samo jak dostępność wszystkich parków (włącznie z Łazienkami) i stadionów (także z bielański AWF)

Trzeba jeszcze rozbić różne lokalne kliki, które potworzyły pseudopowiaty i gminy aby swoimi kumplami poobsadzać stanowiska.
Stolicą województwa może zostać tylko miasto, które organizuje maraton.
Powiat może być w miejscowości, w której jest chociaż półmaraton.
Urząd gminy tylko tam gdzie są w ciagu roku organizowane co najmniej 3 imprezy biegowe.
Pozbawić praw miejskich pseudomiasta, w których nie ma żadnych zawodów biegowych.

Jak nie biegacze to kto! Jak nie teraz to kiedy!

Ps Zapomniałbym o pewnej drobnostce. Należy wprowadzić zmianę w stosownej ustawie następującej treści: Administratorowi serwera poświęconego bieganiu, który ma go w d....., odbiera się wszelkie prawa do w.w.  Prawa własności przechodzą na moderatorów i użytkowników.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
PKO
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A kto żeżarł po Maratonie Warszawskim w pól godziny 18 ton bananów i popił cysterną jogurtu ? To biegacze. Precz z biegaczami.  
Dlaczego mam wiecej nóg niż mózgów ???
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stonoga jesteś kontrewolucjonistą, wrogiem biegactwa, płatnym agentem niebiegaczy.
Jak Polska się odrodzi, powstanie IV Rzeczpospolita, oczywiście Polska Rzeczpospolita Biegacka, zostaniesz zesłany do Berezy Kartuskiej, z wyrokiem zakazu biegania.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem za i podpisuję się obiema nogami.  :)
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bereza to był fajny pomysł. Idealne miejsce dla naszych obecnych elyt.
gregoz
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Outsaider czy Ty jesteś przyjacielem Łukaszenki skoro jesteś w stanie załatwić mi miejsce w białoruskiej ciupie ?
Awatar użytkownika
ulka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A mnie sie najbardziej podoba to: "przerwy w pracy na gimnastykę siłową. Czas pracy powinnien pracodawca dostosować do czasu treningów."
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stonoga
Gdzieś ty się historii uczył. To nie wiesz, że Bereza Kartuska została shandlowana w Teheranie i Jałcie przez paralityka Roosevelta, tłustego palacza śmierdzących cygar Churchilla jakiemuś nocnemu pijusowi i psychopacie Stalinowi. Wszyscy trzej byli oczywiście niebiegaczami.
Ty niedowiarku zobaczysz, że te prastare biegackie ziemie powrócą kiedyś do Macierzy. A wtedy jedyne co uchroni Ciebie przed zasłużoną karą to będą systematyczne treningi i starty.

Zapomniałem napisać o mediach. Oczywiście zaczną spełniać misyjną rolę. Tzn koniec z serialami, reality showami i innymi pierdułami. Zamiast tego:
1TVP-informacyjny- poświęcony transmisjom z  imprez biegowych, zapowiedziom kiedy się odbędą itp
2TVP- wszystko o treningu
3TVP-skierowany do najmłodszych oraz tych, którzy są opóźnieni w rozwoju. Czyli zachęcający do rozpoczęcia biegania, informujący co i jak, od podstawowych rzeczy zaczynając.
4TVP-edukacyjny, mający na celu zlikwidować analfabatyzm jaki panuje w narodzie. Bo co przeciętny Polak wie o atroskopii, chondromalacji czy obtartych męskich sutkach
5TVP-komercyjny. No, moi drodzy cała TV nie może być tylko misyjna.
Ten program będzie poświęcony nowościom na rynku w zakresie sprzętu biegackiego. Informujący jak dobrać buty itp
6TVP-towarzyski- czyli informujący o nowo powstających grupach biegowych, relacjonujący spotkania starych.
7TVP- regionalna- czyli biegi górskie
8TVP- super TV- czyli ultramaratony, triathlony itd
Wszystkie oczywiście całodobowe

Co? Coś wam to przypomina?
No, nie jestem zbytnio orginalny.
Sami wymyślcie coś lepszego.

Adamm, wiem że tego nie czytasz, ale Ci co mają z nim jakiś sporadyczny kontakt niech się go zapytają czy woli być prezesem 8- kanałowej telewizji, czy nieobecnym administratorem podupadającego serwera.
Jak do końca miesiąca nie dostanę odpowiedzi to nie zatrudnimy Ciebie, w IV Rzeczypospolitej, nawet jako ciecia.
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I najsroższa kara za niesubordynację: obywatele ze stwierdzonym płaskostopiem biegają codziennie 20 km w butach przeznaczonych dla obywateli o sklepieniu średnim do wysokiego! Bez podawania napojów izotonicznych w trakcie!!!
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from rono on 2:13 pm on Oct. 14, 2004
I najsroższa kara za niesubordynację: obywatele ze stwierdzonym płaskostopiem biegają codziennie 20 km w butach przeznaczonych dla obywateli o sklepieniu średnim do wysokiego! Bez podawania napojów izotonicznych w trakcie!!!
Recydywiści przymusowo Kraków i Puck.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ousider
A czy będę mógł pooglądać sobie na Eurosporcie rozgrywki w snookera ?
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak poprawisz życiówkę w maratonie.
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zlituj się Outsider, 4 dni temu poprawiłem i mnie nogi bolą.
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Założyć mu wybrakowane stabilizatory kolan i niech biegnie jeszcze jeden maraton!

(Edited by rono at 4:39 pm on Oct. 14, 2004)
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegacze to sadyści

------------
Jestem skracaczem, biegam nie więcej niż pól trasy. Im krótsza trasa tym lepsza życiówka
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ