Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Badania, badania, badania. Bo na razie nie ma nic. Ja nie mam na to środków, a ci którzy mają to zajmują się pierdołami dla amatorów.
PKO
Olaboga
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:26
Życiówka w maratonie: brak

Może nasi biegowi scout'ci wypatrzyli nowe talenty biegowe wśród gawiedzi. Ogólnie cieszy mnie to co się dzieje, widzę dużo nowych twarzy w moich okolicach, ludzie garną się do biegania, oczywiście to nie przyniesie efektu w wyczynie. Polski wyczyn chyba zaczyna się na zajęciach korekcyjnych z wf, przynajmniej tak było za moich szkolnych lat:)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Dopiszę jeszcze dla pełnego obrazu sytuacji, bo łatwo jest kopać naszych gdyż są blisko.
Otóż rekord Europy na dychę, jest nieco tylko lepszy od tego splitu z połówki w Lizbonie. A jeśli brać split z połówki z nieuznanego rekordu w Barcelonie, to jest to dokładnie to samo. Jest więc sobie człowiek, który w tempie rekordu na dychę robi połówkę. Poza liczeniem mu kroków nic o nim nie wiemy. Weźmy więc tego od rekordu Europy. Wiemy o nim coś więcej? Nie. Dlatego właśnie potrzeba badań, żeby mieć jakiekolwiek szanse na zrozumienie rzeczywistości.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ