Odtwarzanie muzyki w Garmin FR255/265

mnowak02
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szukam zegarka, padl wybor na garmin fr 255, nie zalezy mi na wyswietlaczu, wole dluzszy czas baterii jednak chcialbym miec mozliwosc odtwarzania muzyki aby nie brqc komorki zawsze ze soba, jest wersja 255 music ale juz nie jest produkowana. Model 265 moze odtwarzac muzyke ale wolabym bez amoleda. Jak odtwarzacie muzyke podczas biegania? Skad? Zabieracie zawsze ze soba dodatkowo komorke i zniej? Chyba ze sa inne jeszcze opcje na to? Dajcie znac :)
PKO
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:41:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, zabieram komórkę. Możesz dzięki temu nie tylko odtwarzać muzykę ale też inne rzeczy on-line z internetu.
Dwa, dzięki komórce masz możliwość wezwać pomoc gdyby zaszła taka okoliczność.
I nie bierz pod uwagę tylko siebie, ale możesz być np. świadkiem wypadku i komuś uratować życie.

To tylko trening, jakie to ma znaczenie 200g więcej.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://runalyze.com/athlete/maran
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

można też mieć apple watch i masz wszysko to samo.
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polecam pasy biegowe, jak się dobrze dobierze rozmiar (to jest absolutnie kluczowe: za duży będzie "skakał", za mały ściskał) to go praktycznie nie czuć, a wchodzi tam wszystko, klucze, portfel, telefon, żele, softflask, śmieci itp itd.

Oczywiście można odtwarzać muzykę z zegarka ale są wady: trzeba to wcześniej synchronizować, nie da się np. przeskoczyć 15 utworów na raz (trzeba skakać po kolei: next, next next, next (...)) a samo streamowanie muzyki bardzo żre baterię (FR255 wytrzymuje 25h bez muzyki, tylko 6,5h z muzyką).

FR255 to super opcja jak ktoś nie chce wodotrysków tylko relatywnie prosty zegarek do łupania treningów.

PS. Oczywiście nie mówię jak żyć, ale po tym jak przeżyłem skręty żołądka (tak silne że kręciło mi się w głowie i momentalnie zalałem się potem) i awaryjny "wyładunek" w jakimś polu, nie polecam wybierać się bez telefonu. O poważniejszych sytuacjach (skręcona kostka w środku lasu itp) nawet nie wspominam.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mój teść przebiegał ponad 50 lat bez muzyki, bez telefonu , bez zegarka z GPSem oraz bez odzieży termoaktywnej. Gdyby nie czerniak, to nadal by tak biegał..
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?

https://runalyze.com/athlete/weuek
mach82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Używam FR255 Music. Najwygodniejsza opcja na słuchanie muzyki, bez konieczności targania ze sobą telefonu, to Spotify. Dodajesz to co chcesz do playlisty na Spotify, a następnie synchronizujesz playlistę z zegarkiem. Cała playlista wgrywa się przez wifi na zegarek - banalnie prosta sprawa. Musisz mieć spotify w wersji premium (płatne), ale zawsze możesz utworzyć darmowe konto premium na 3 miesiace, a jak się skończy, to kolejne darmowe ...

Inna opcja, to wgywanie MP3 przez kabel.

Tak jak było wspomniane wyżej, czas pracy zegarka przy słuchaniu muzyki skraca się do 6 godzin, ale dla mnie to żaden problem, bo nie biegam dłużej niż to 2 godziny za jednym razem.
Blog
Komentarze do bloga

10 km: 45:24 (2017) -> 42:04 (2018) -> 41:15 (2019)
HM: 1:42:54 (2017) -> 1:36:33 (2018) ->1:31:20 (2019)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ