Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
ODPOWIEDZ
tomek_k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: brak

Oczywiście! w czym pomóc?

quote=yacool post_id=1102086 time=1761558812 user_id=8370]
A na waszych blogach i w komentarzach też byście dali spokój trolom? Admini nie reagują więc pytam o standardy. Są? Czy może są podwójne, bo w wątku yacoola można trolować. Jeebać troli.
@Świeżak , @tomek_k jesteście tam?
[/quote]
PKO
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

@yacool Wątek posprzątany

@cichy70 @Norbert1991 Nie musicie trollować i robić zaczepek. Można normalnie zapytać i byłoby pewnie przez Jacka normalnie odpowiedziane.

A teraz ogólna uwaga co do tego wątku. Jest to jeden z ostatnich wątków który żyje (głównie przez Jacka ale są ludzie co się tu udzielają tak samo)
Dlatego serio bez hejtu proszę na przyszłość i tak samo @yacool z Twojej strony jeżeli chcesz coś krytykować co jest na głównej portalu rzuć jakieś argumenty/badania itd bo czasami robisz to w taki sposób trochę trollujący i bardzo dogryzający a krytykujesz często osoby które jakieś osiągnięcia w trenowaniu czy innych dziedzinach mają (to nie bracia od Keto którzy gadają bzdury) bez większego poparcia w czymkolwiek oprócz Twojego zdania. Zachowujmy poziom po obu stronach
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Ojezu.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

gokish, dzięki za posprzątanie wątku.

Nie zgadzam się z twoją oceną. To typowe symetryzowanie z twojej strony, które stawia na równi mnie i troli. Jeśli decyduję się na krytykę, to mam na to argumenty. Inaczej nie wypowiadam się w temacie. Nie znajdziesz żadnej mojej wypowiedzi, w której troluję. Jeżeli rzucasz takie oskarżenia, to podawaj od razu przykłady. Będę miał wtedy szansę do nich się odnieść.
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

@yacool

Za dużo stron do czytania po prostu prośba abyś zawsze dawał te argumenty do których można się odnieść i tyle w temacie :)

I DODAM JESZCZE JEDNO ZA SŁOWNICTWO JAKIE TU LATA TO NAWET NIE BĘDĘ PYTAŁ/PROSIŁ/EDYTOWAŁ TYLKO ZWYCZAJNIE BĘDĘ POSTY USUWAŁ. RYNSZTOK TO NIE NA FORUM
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

gokish pisze: 27 paź 2025, 13:47 @yacool

Za dużo stron do czytania po prostu prośba abyś zawsze dawał te argumenty do których można się odnieść i tyle w temacie :)
Za każdym razem, gdy nie zgadzam się z jakąś wypowiedzią, to daję linki, daję odnośniki, nawet dokładnie co do sekundy lub co do wyrazu są wstawiane linki. Ty nie dajesz nic wymigując się ilością stron. To nie jest w porządku.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

ok,
to jak mamy już spokój z trolami, to chciałbym wrócić do tematu przewodniego. Świetne ujęcie biegu Kejelchy i slowmo które ma najprawdopodobniej 120fps. Na 100% nie mam pewności, bo YT przekodowuje oryginalne nagrania, ale format 100fps, który też wchodzi w grę jest już rzadko stosowany w nagraniach. Okazuje się to ważne przy próbie policzenia gct. Przy 120fps tam wychodzi gct=133.3ms (16 frejmów z kontaktem). Przy 100fps gct=160ms.

Zauważcie, że tam w ogóle nie ma przetaczania. Czyli nie ma możliwości żeby zgiąć karbon i piankę i żeby te mechanizmy zadziałały aktywnie wspierając odbicie. To jest niemożliwe. Tam nawet pięta nie dotyka podłoża. Jest czyste lądowanie na nasadę palucha i błyskawiczne odbicie. 133.3ms to wartości z biegów średnich. Na tak agresywną pracę lądowania z overstridingiem mogą sobie teraz pozwolić zawodnicy dzięki temu, że karbon rozkłada nacisk na większej powierzchni pianki. To jest właśnie to pasywne wsparcie dzięki technologii karbonowej i piankowej.

Obrazek
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Ktoś usunął moje do widzenia. więc powtórzę
To do widzenia.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Ty się lepiej przywitaj z taką oto rzeczywistością, że nie ma już biegania ze śródstopia. Czołówka biegów długich może sobie teraz pozwolić na styl średniaków, czyli na bieganie z palucha i utrzymywać to przez godzinę, albo i dwie. Pamiętacie co gadał Jurek Skarżyński? "Amator nie może biegać jak pro. Tylko Gebrselassie mógł sobie pozwolić na bieganie maratonu ze śródstopia". Także to już też jest nieaktualne.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

nie będziesz mi tu Yacool mówił, czy ma wypierdalać czy nie.
to już jest atak i agresja na innego użytkownika, może lekarz powinen się tym zająć?
przestałeś być dla mnie partnerem do czgolowiek, nawet mi się już nie chce splunąć w twoja stronę.
jesteś żałosny i nie potrafisz przyjąć żadnej formy krytyki.
kocopały jakie się e ty wyprawia, będę wciąż przezemmnie krytykowane, a jak ci się to nie podoba, już ci napisali inni ( tez wykasowane), siedź se na własnym www i tam banuj kogo sobie chcesz.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

wypierdalaj z mojego wątku, trolu
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

ech te standardy.
białoruskie.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

wypierdalaj z mojego wątku, trolu
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:41:17
Kontakt:

yacool pisze: 27 paź 2025, 17:19 wypierdalaj z mojego wątku, trolu
Nie czytam tego tasiemca, ale z tego co widzę to sporo mnie omija :hahaha:

@yacool bo w innym wątku przypomnieli, to ja się grzecznie dopytam, jak tam postępy u Seby?

Pewnie tu już było, ale życie jest za krótki a doba za krótka żeby czytać ten wątek, więc z góry przepraszam za lenistwo.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://runalyze.com/athlete/maran
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

jeżeli nie czytasz, to dupy nie zawracaj
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ