Abonament telewizyjny

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Kiniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam w domu popsute 2 telewizory, jeden tylko szumi, drugi szumi i mruczy i stoją na nim kwiatki (nie płacę abonamentu). Czy w myśl ustawy cichcem oglądam TVP?
A na poważnie, wczoraj dzwonek do drzwi. Myślę sobie kto to może byc o tej porze? Dzięki śledzonej pilnie dyskusji pomysł: KONTROLER!!!!!
Kilka sekund paniki, co tu powiedzieć, co tu wymyślić, wkońcu pomysł tzw. brylant ;) : ja tu tylko wynajmuje pokój :spoko:
Konfrontacja: uffff, to tylko Pan zbiera pieniążki na ciężko chore dziecko....
No właśnie, czy istnieje możliwość wywinięcia się z kontroli, skoro ja mam tylko atrapę telewizora? Ciągle mi sie wydaje, że kiedyś go naprawię, a nowego nie kupię bo mam pilniejsze wydatki...
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
PKO
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do BBC to pod wzgledem filmow przyrodniczych poziomem bije a glowe National Geographic.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from krzysiekk on 8:02 pm on Aug. 5, 2004
A jak to jest w innych krajach (szczególnie kapitalistycznych)? Jest abonament na telewizję pańswową czy nie ma?
W Australii jest 5 programow tzw "free to air", dwa rzadowe (bez przerw na reklamy) i trzy komercjalne. Free to air czyli zadnych abonamentow nie ma. A komu jest malo to kupuje sobie kabel za ok $A 12 na tydzien.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj znowu oglądałem o nagonakach na tv i radio. Rany ale mnie rozbawiło ,że w firmach za każdy odbiornik trzeba płacić osobno a w domach prywatnych niezależnie od liczby. Hehehhe ja proponuję w sklepach rtv by płacili za wszystki migające tam telewizory i wszyskie grające radia... Czy kogoś porąbało by rejestrować radio np w salonach fryzjerskich itp? A co zrobić jak biorę radio na plażę podręczne? Hmmm

Dla mnie jest to jedna wielka paranoja. A co z radiem w taksówce, nawet z telewizorem w samochodzie (zdarza sie przecież).
Gdzie my żyjemy? Na górze robią wałki na milony złotych , kłamią do kamer...ja nie wiem ale gdybym mieszkał w Wawie to bym psychicznie nie wytrzymał ,że te psychole tak blisko mieszkają.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niech to nazwą tak jakpowinno być: podatkiem od telewizora czy radia. Nazwa abonament jedynie sieje zamęt.
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti
Jako mieszkaniec Warszawy chciałbym zauważyć, że rządzący nam miłościwie premier jest z Łodzi, a posłowie i senatorowie są wybierani z terenu całego kraju.
Pomysł aby posłowie przed wyborami przedstawiali zaświadczenia o poczytalńości umysłowej może trochę uzdrowi sytuację także w sprawie abonamentu RTV.
Dlaczego mam wiecej nóg niż mózgów ???
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Heheheeh te zaświadczenia są jak najbardziej potrzebne ;-) Tylko czy ktoś by z rządzących je otrzymał?
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
stonoga
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aktualny minister zdrowia Marek Balicki jest psychiatrą to pewnie już ma rozeznanie kto ma nierówno pod sufitem. Tak naprawdę to nie wiadomo kto powinien siedzieć w psychiatryku. Wczorajsze Życie Warszawy opubikowało skład sejmu ustalony na podstawie wyników ostatnich  wyborów, uwzględniając  głosy tylko wyborców z zakładów psychiatrycznych. Komentarze są takie że wybrany przez chorych psychicznie parlament jest zdecydowanie sensowniejszy.
Dlaczego mam wiecej nóg niż mózgów ???
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ