potrzebny plan treningowy na 1000m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
simes89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:26
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Potrzebuję miesięczny plan treningowy, a bardziej doszlifowanie samego biegu na 1000 metrów. Od sierpnia(z małymi przerwami) robiłem w większości dłuższe biegi w 2 i 3 strefie, więc myślę, że podstawę mam jako tako wyćwiczoną. Niestety jestem chory i dopiero za kilka dni spróbuję się dowiedzieć jaki mam rekord na 1km. Na zawodach(nie na stadionie) miałem wynik 2:49, ale droga była krótsza może o ~100m. Jeśli ktoś by wiedział to bym prosił o radę.
Dzięki za przeczytanie.
New Balance but biegowy
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

bubblyeducate pisze: 02 kwie 2025, 04:31 POWITAĆ! Świetnie, że chcesz poprawić swój czas na 1000 m – to świetny cel! Jeśli planujesz zacząć ćwiczyć po wyzdrowieniu, najlepiej zacząć od stopniowego powrotu do formy. Zanim zaczniesz realizować plan, poczekaj na wyniki badań regeneracyjnych, aby lepiej ocenić swoją kondycję. Poniżej znajdziesz przykładowy miesięczny plan, który pomoże Ci poprawić wyniki w biegu na 1000 metrów.
Skupiaj się na technice biegu podczas treningów interwałowych i testów, staraj się utrzymać prawidłową postawę, kontrolować oddech i unikać nadmiernego zmęczenia, które może wpłynąć na technikę. Zmierz wynik po każdym teście i porównuj go z poprzednim, aby śledzić postęp.
AI? To ty?
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: 02 kwie 2025, 07:15
bubblyeducate pisze: 02 kwie 2025, 04:31 POWITAĆ! Świetnie, że chcesz poprawić swój czas na 1000 m – to świetny cel! Jeśli planujesz zacząć ćwiczyć po wyzdrowieniu, najlepiej zacząć od stopniowego powrotu do formy. Zanim zaczniesz realizować plan, poczekaj na wyniki badań regeneracyjnych, aby lepiej ocenić swoją kondycję. Poniżej znajdziesz przykładowy miesięczny plan, który pomoże Ci poprawić wyniki w biegu na 1000 metrów.
Skupiaj się na technice biegu podczas treningów interwałowych i testów, staraj się utrzymać prawidłową postawę, kontrolować oddech i unikać nadmiernego zmęczenia, które może wpłynąć na technikę. Zmierz wynik po każdym teście i porównuj go z poprzednim, aby śledzić postęp.
AI? To ty?
Sprzątnięte. Ale skubane coraz lepsze są
ODPOWIEDZ