M50 atakuje
Moderator: infernal
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Wiem, pisałeś to wielokrotnie.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
- przemekEm
- Zaprawiony W Bojach
Kurczę, z jednej strony nie rozumiem stosowania takiego kilometrażu, z drugiej podziwiam, bo w moim przypadku nawet 40km tygodniowo potrafi skasować łydki lub kolana.
Biegając tyle czasu podziwiasz widoki, słuchasz muzyki, rozmyślasz ? Tak serio pytam, bo spokojny bieg, po 40-50 minutach mi już wychodzi bokiem, kiedyś brałem muzykę na dłuższe wolne bieganie, ale od dawna już tego nie robię. Bieganie gdzieś w nowym miejscu jeszcze wydaje się ciekawe, ale startując z domu, wycieczki krajoznawcze szybko się skończą.
Biegając tyle czasu podziwiasz widoki, słuchasz muzyki, rozmyślasz ? Tak serio pytam, bo spokojny bieg, po 40-50 minutach mi już wychodzi bokiem, kiedyś brałem muzykę na dłuższe wolne bieganie, ale od dawna już tego nie robię. Bieganie gdzieś w nowym miejscu jeszcze wydaje się ciekawe, ale startując z domu, wycieczki krajoznawcze szybko się skończą.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Bo tak naprawdę to nie lubisz biegać. Jak większość tutaj. Odkryłem to niedawno.
Mnie tam żadnej muzyki nie potrzeba przy 70 km tygodniowo. Muzyki słucham w wolnych chwilach w domu i w aucie, po drodze do pracy.
Mnie tam żadnej muzyki nie potrzeba przy 70 km tygodniowo. Muzyki słucham w wolnych chwilach w domu i w aucie, po drodze do pracy.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Jest dokładnie tak jak pisze weuek, ja po prostu lubię biegać.
Zawsze mam ze sobą słuchawki i telefon (na zawodach również!)
Na wybieganiach zazwyczaj słucham podcastów ekonomicznych lub sportowych.
A po godzinie zazwyczaj mam dość i włączam muzę.
Na zawody mam katalogi pod każdy dystans. Ale bezapelacyjnie w 2024 pchało mnie do przodu
Judas_Priest-Invincible_Shield.
Zazwyczaj biegam swoją pętelkę która ma 6,5 km, 2 czy 3 razy. Choć ostatnio to moje poranne bieganie ma jakiś cel, i pomagam chorej mamie i jej kotom. Ale to od niedawna. Niestety generuje to 20 minutową pauzę.
Pamiętam jak latem biegłem do lokalnego lasku, w którym miałem pętlę 1km i tam kręciłem kółeczka jak chomik po 15 razy :D. I tak co dzień.
Jeszcze jedno mnie mocno motywowało, rywalizacja na zawodach. Czyli stopniowe przesuwanie się do przodu w kategorii wiekowej.
Zawsze mam ze sobą słuchawki i telefon (na zawodach również!)
Na wybieganiach zazwyczaj słucham podcastów ekonomicznych lub sportowych.
A po godzinie zazwyczaj mam dość i włączam muzę.
Na zawody mam katalogi pod każdy dystans. Ale bezapelacyjnie w 2024 pchało mnie do przodu
Judas_Priest-Invincible_Shield.
Zazwyczaj biegam swoją pętelkę która ma 6,5 km, 2 czy 3 razy. Choć ostatnio to moje poranne bieganie ma jakiś cel, i pomagam chorej mamie i jej kotom. Ale to od niedawna. Niestety generuje to 20 minutową pauzę.
Pamiętam jak latem biegłem do lokalnego lasku, w którym miałem pętlę 1km i tam kręciłem kółeczka jak chomik po 15 razy :D. I tak co dzień.
Jeszcze jedno mnie mocno motywowało, rywalizacja na zawodach. Czyli stopniowe przesuwanie się do przodu w kategorii wiekowej.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
- janekowalski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:26
- Życiówka w maratonie: 02:59:42
- Kontakt:
Hej Slawcio a jak wygląda u ciebie trening uzupełniający? Jakieś kontuzje biegowe?
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Dosłownie kilka minut roluję się przed wybieganiem, traktując to jako rozbudzenie mięśni i pobudzenie do krążenia. Nigdy nie rolowałem się po.
Polar w swoim programie biegowym ma filmiki które kiedyś ściągnąłem, zgrałem na usb-ka i podłączyłem do TV. I tak jest już kilka lat.
Podobają mi się one bo są krótkie a w jednym ćwiczeniu jednocześnie rozciąga się kilka mięśni.
W niecałe 10 minut mamy załatwione rozciąganie.
Najczęściej wykonuje rozciąganie statyczne, czasem dynamiczne i staram się z raz w tygodniu zrobić 2 - 3 serie core. Siły w 2024 roku prawie nie robiłem a przynajmniej bardzo rzadko.
W szczycie sezonu po każdym biegu coś z tego robiłem, chyba że śpieszyłem się do pracy.
Co do kontuzji to miałem problemik z Achillesem w 2023, ale winne były zużyte buty.
Kiedyś na początku biegania miałem kontuzję, potem drugą, ale ta druga też była spowodowana butami.
Myślę że takie spokojne tuptanie nie jest kontuzjogenne. A zawody też biegałem zazwyczaj dłuższe a co za tym idzie wolniejsze a do tego po lesie.
Takich na twardej i na maksa T5 za wiele nie robiłem.
Polar w swoim programie biegowym ma filmiki które kiedyś ściągnąłem, zgrałem na usb-ka i podłączyłem do TV. I tak jest już kilka lat.
Podobają mi się one bo są krótkie a w jednym ćwiczeniu jednocześnie rozciąga się kilka mięśni.
W niecałe 10 minut mamy załatwione rozciąganie.
Najczęściej wykonuje rozciąganie statyczne, czasem dynamiczne i staram się z raz w tygodniu zrobić 2 - 3 serie core. Siły w 2024 roku prawie nie robiłem a przynajmniej bardzo rzadko.
W szczycie sezonu po każdym biegu coś z tego robiłem, chyba że śpieszyłem się do pracy.
Co do kontuzji to miałem problemik z Achillesem w 2023, ale winne były zużyte buty.
Kiedyś na początku biegania miałem kontuzję, potem drugą, ale ta druga też była spowodowana butami.
Myślę że takie spokojne tuptanie nie jest kontuzjogenne. A zawody też biegałem zazwyczaj dłuższe a co za tym idzie wolniejsze a do tego po lesie.
Takich na twardej i na maksa T5 za wiele nie robiłem.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
- janekowalski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:26
- Życiówka w maratonie: 02:59:42
- Kontakt:
Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog