Co nabiegam na tysiaka? - odpowiedź na pytanie potrzebna
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
... i dlaczego mamy trzymac kciuki za "mocny II zakres"? Przecież to relatywnie lekki trening.
- pawo
- Wodzirej
A co ci szkodzi potrzymać te kciuki? Spytaj lepiej czy przeciętny siedemnastolatek powinien wiedzieć co to egida.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
@KUBIX My tu mocno trzymamy za Ciebie kciuki! I stąd też jest w nas trochę niepokoju... ok. będe mówił tylko za siebie... trochę się niepokoję, nie o start, ale o trening (za szybko tak mocno, ale to moje zdanie) i kontuzje.
Moim zdaniem im bardziej jesteś utalentowany, tym bardziej nazwijmy to nieszablonowego, żeby nie użyć delikatnego podejścia do treningu potrzebujesz. I chociażby ze względu na wiek, lepiej miej (nawet sporo) niż trochę za dużo w treningu.
Posłuchałeś Mateusza Kaczora? Nie pozwól się tak potraktować przez trenerów, po to on min. o tym mówi.
https://youtu.be/wkTP7SS9Uho?feature=shared&t=1583
Za to podczas startu w sobotę: ile fabryka dała, ale z głową i otwartymi oczami! Trzymam kciuki, kibicuję i pozdrawiam!
Moim zdaniem im bardziej jesteś utalentowany, tym bardziej nazwijmy to nieszablonowego, żeby nie użyć delikatnego podejścia do treningu potrzebujesz. I chociażby ze względu na wiek, lepiej miej (nawet sporo) niż trochę za dużo w treningu.
Posłuchałeś Mateusza Kaczora? Nie pozwól się tak potraktować przez trenerów, po to on min. o tym mówi.
https://youtu.be/wkTP7SS9Uho?feature=shared&t=1583
Za to podczas startu w sobotę: ile fabryka dała, ale z głową i otwartymi oczami! Trzymam kciuki, kibicuję i pozdrawiam!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
Gratulacje! Brawo, brawo!
Przyłączam się do prośby o relację z biegu...
Przyłączam się do prośby o relację z biegu...
-
- Zaprawiony W Bojach
Gratulacje!!
3 Miejsce to już taka elita!
3 Miejsce to już taka elita!
-
- Wyga
Dziękuję bardzo wszystkim za gratulacje. Bieg był przeprowadzony po takich drogach szutrowych na wałach, dużo było podbiegów i zbiegów, lecz więcej podbiegów. Trudne warunki, bo konkretnie zmroziło dzisiaj te drogi, ale moje Hoki Rocket X2 dały radę. Średnie tempo wyszło 3:25, więc naprawdę jestem zadowolony, pierwsze dwa kilometry trzymałem się za liderem, jednakże przytkało mnie, gdyż było to szaleńcze tempo, na które w takich warunkach nie byłem gotowy. Mimo wszystko, trzecie miejsce w prestiżowych zawodach, które w moim regionie są naprawdę szanowane. Cenne doświadczenie i mnóstwo motywacji. Teraz zaczynamy cykl przygotowawczy pod Halowe Mistrzostwa Dolnego Śląska w styczniu. Planujemy 1500 metrów. Zamówiłem te kolce, w których biega Ingebrigtsen, może się przydadzą .
-
- Zaprawiony W Bojach
Trener nie powiedział, ze na przełaje zawsze kolce?
Ale i tak dobrze wyszło.
Ale i tak dobrze wyszło.
-
- Wyga
Nie było niestety full przełajowo. Były odcinki z błotem twardym jak beton, bo zamarznięty i około 200 metrów po asfalcie, więc jednak zwykłe buty się przydały. Jestem ogólnie bardzo zadowolony z progesu. Dzisiaj na stadionie pierwsza sesja w Nike Victory 2. Myśli Pan, że poczuję w nich różnicę?
-
- Zaprawiony W Bojach
Normalnie 1-2s szybciej na 400m, jeżeli umiesz w kolcach dobrze biegać. Zadbaj o sile w podudziach, bo będzie bolec i dużej zmiany nie poczujesz.KUBIX pisze: ↑16 gru 2024, 11:58Nie było niestety full przełajowo. Były odcinki z błotem twardym jak beton, bo zamarznięty i około 200 metrów po asfalcie, więc jednak zwykłe buty się przydały. Jestem ogólnie bardzo zadowolony z progesu. Dzisiaj na stadionie pierwsza sesja w Nike Victory 2. Myśli Pan, że poczuję w nich różnicę?
-
- Wyga
Kolce sprawują się fenomenalnie, forma rośnie. Szykujemy się na mistrzostwa Dolnego Śląska za miesiąc. Dzisiaj fajna sesja - 5x300 metrów po 44 sekund każde powtórzenie na przerwach 3 minutowych, potem 3x500 na przerwach 2 minutowych po 1:25 każde. Jutro mam teścik na 2 kilometry, więc trochę nam to powie. Jestem dobrej myśli, a co Panowie sądzą o takich czasach przy takich powtórzeniach?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:26
Pod co ten trening? Rolli? Chyba jest ważniejsze co było wcześniej(sesja przed) i co było po (kolejny trening). Może nie ważniejsze, ale daje kontekst i pogląd całościowy. Co niby można powiedzieć o jednej sesji wyjętej z programu, o którym nic nie wiadomo? Jeśli chodzi o te konkretne dystanse, to wolę krótsze przerwy.KUBIX pisze: ↑27 gru 2024, 20:16 Kolce sprawują się fenomenalnie, forma rośnie. Szykujemy się na mistrzostwa Dolnego Śląska za miesiąc. Dzisiaj fajna sesja - 5x300 metrów po 44 sekund każde powtórzenie na przerwach 3 minutowych, potem 3x500 na przerwach 2 minutowych po 1:25 każde. Jutro mam teścik na 2 kilometry, więc trochę nam to powie. Jestem dobrej myśli, a co Panowie sądzą o takich czasach przy takich powtórzeniach?
Pozdro.
-
- Zaprawiony W Bojach
Robicie takie 300-ki przy tak niskich temperaturach?KUBIX pisze: ↑27 gru 2024, 20:16 Kolce sprawują się fenomenalnie, forma rośnie. Szykujemy się na mistrzostwa Dolnego Śląska za miesiąc. Dzisiaj fajna sesja - 5x300 metrów po 44 sekund każde powtórzenie na przerwach 3 minutowych, potem 3x500 na przerwach 2 minutowych po 1:25 każde. Jutro mam teścik na 2 kilometry, więc trochę nam to powie. Jestem dobrej myśli, a co Panowie sądzą o takich czasach przy takich powtórzeniach?
Nie zle, nie zle. Normalnie powinno wyjść 800m w 1:59. Ale ze to przy tych temperaturach, to w hali może i szybciej.
Ale!!! Ja chłopków nigdy nie puszczam na takie tempa przy ujemnych temperaturach, bo szybko będzie aua.
A te 2000 powinno wyjść w 5:59!