Aplikacja do biegania
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 53:18
- Życiówka w maratonie: brak
Czy jest dostępna aplikacja, w której można utworzyć trening typu: 15min spokojnie + zabawa biegowa: 5x1min przerwa 1min trucht/spacer +2x2min przerwa 2min trucht/spacer + 10x30 sekund, przerwa 1"trucht/spacer + 10min spokojnie? Czasami chce skozystatać z jakiegoś planu dostępnego w internecie, ale mam problem w utworzeniu treningu.
Biegam z Decathlon Coach i mam możliwość ustawienia dowolniej liczby powtórzeń interwałów oraz przerwy między sekcjami z tym czas/dystans biegu i odpoczynku musi byt taki sam. Zastanawiam się, czy jakaś aplikacja umożliwiająca ustawienie treningu o różnym czasie biegu jak w przykładzie 1 min, 2 min, 30 sekund?
Nie mam zegarka sportowego, ale zastanawiam się nad zakupem. Czy taki trening można utworzyć w dowolnym zegarku z GPS? Czy jeśli kupię zegarek, to będę w stanie przenieść historię z Decathlon Coach tak, żeby była razem z treningami z zegarkiem w jednym miejscu?
Biegam z Decathlon Coach i mam możliwość ustawienia dowolniej liczby powtórzeń interwałów oraz przerwy między sekcjami z tym czas/dystans biegu i odpoczynku musi byt taki sam. Zastanawiam się, czy jakaś aplikacja umożliwiająca ustawienie treningu o różnym czasie biegu jak w przykładzie 1 min, 2 min, 30 sekund?
Nie mam zegarka sportowego, ale zastanawiam się nad zakupem. Czy taki trening można utworzyć w dowolnym zegarku z GPS? Czy jeśli kupię zegarek, to będę w stanie przenieść historię z Decathlon Coach tak, żeby była razem z treningami z zegarkiem w jednym miejscu?
5 km - 21:41 (30.09.2024)
10 km - 53:18 (11.21.2024)
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
RunnerUp:
https://play.google.com/store/apps/deta ... g.runnerup
Już o niej pisałem. Można układać treningi jakie się chce.
W zegarkach sportowych znanych firm, jak np. Garmin, Polar, Coros, można układać treningi strukturalne.
Wysłane z mojego SM-S916B .
https://play.google.com/store/apps/deta ... g.runnerup
Już o niej pisałem. Można układać treningi jakie się chce.
W zegarkach sportowych znanych firm, jak np. Garmin, Polar, Coros, można układać treningi strukturalne.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
o widzisz i to mi się podoba - taka aplikacja będzie jak znalazł w dalszych treningach
-
- Dyskutant
Mi też się podoba, będę testowac.
Zanim zaczęłam biegać pobrałam kilka aplikacji, ale na nią nie trafiłam, a szkoda.
Tylko nie widzę żeby można było przypisać w jakich butach robiło się trening, a w Decatlon Coach kontroluje sobie ile przebiegłam w danej parze. Trochę mi szkoda też tej historii z Decatlon Coach, że w każdej chwili mogę sobie sprawdzić ile do tej porzebiegłam. Najwyżej będę biegać na dwie aplikacje jeśli nie będzie to bardzo niewygodne.
Zanim zaczęłam biegać pobrałam kilka aplikacji, ale na nią nie trafiłam, a szkoda.
Tylko nie widzę żeby można było przypisać w jakich butach robiło się trening, a w Decatlon Coach kontroluje sobie ile przebiegłam w danej parze. Trochę mi szkoda też tej historii z Decatlon Coach, że w każdej chwili mogę sobie sprawdzić ile do tej porzebiegłam. Najwyżej będę biegać na dwie aplikacje jeśli nie będzie to bardzo niewygodne.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Polecam założyć konto na Runalyze. Na naszym forum ta platforma jest szeroko opisana: viewtopic.php?f=72&t=55881
RunnerUp można powiązać z Runalyze.
Po treningu wysyła tam zarejestrowany trening. Można przypisać w Runalyze buty i o wiele, wiele więcej.
Runalyze jest darmowe.
Runalyze można też powiązać z kontem Decathlon:
https://runalyze.com/connect/decathlon
Po treningu wysyła tam zarejestrowany trening. Można przypisać w Runalyze buty i o wiele, wiele więcej.
Runalyze jest darmowe.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Dyskutant
Dzięki. Założyłam konto i przeglądam wątek. Czuję się trochę przytłoczona zaawansowaniem tej platformy, ale może pomału się wdrożę.keiw pisze: ↑24 lis 2024, 14:10 Polecam założyć konto na Runalyze. Na naszym forum ta platforma jest szeroko opisana: viewtopic.php?f=72&t=55881
Połączyłam Runalyze z Decathlon. Udało mi się zaimportować treningi. O ile kilometraż się zgadza, to czas nie do końca. Runanalyze "zjadło mi" prawie godzinę aktywności (od maja do listopada). Nie wiem z czego to wynika, może to czas gdy stałam w miejscu i tyle się tego układało? Są też różnice w innych danych, np.wysokość, spalone kcal, ale tutaj i tak nie wiem, które wyniki są bliższe prawdzie. Nie przeniosło też sprzętu, wiec rozumiem, że trzeba go samemu dopisać do każdej aktywności, prawda?keiw pisze: ↑24 lis 2024, 14:10
Runalyze jest darmowe.
Nie jestem pewna czy umiem powiązać konto z RunnerUp. Po kliknięciu w aplikacje przenosi mnie na stronę sklepu Play i moge otworzyć aplikacje. Rozumiem, że jak będę miała w niej treningi to za każdym raz trzeba je importować i jeśli robiłabym trening z Decatlonem to również, czy te treningi się mają same przenosić po połączeniu kont? Co jeśli w trakcie treningu działały by dwie aplikacje Decathlon i RunnerUp? Wtedy na stronie Runalyze trening się zduplikuje?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Tak zduplikuje się, ale możesz dowolny usunąć.
Te treningi zaimportowane z Decathlon można też edytować: czas, dystans, przypisać sprzęt.
Sprzęt wcześniej musisz tam dodać.
W apce RunnerUp robisz powiązanie z Runalyze: Ustawienia-Konta. Warto też ustawić, by w razie co zapisywał aktywność do pliku na telefonie.
Jeśli będą pytania odnośnie Runalyze, to pisz w wątku Runalyze.
Te treningi zaimportowane z Decathlon można też edytować: czas, dystans, przypisać sprzęt.
Sprzęt wcześniej musisz tam dodać.
W apce RunnerUp robisz powiązanie z Runalyze: Ustawienia-Konta. Warto też ustawić, by w razie co zapisywał aktywność do pliku na telefonie.
Jeśli będą pytania odnośnie Runalyze, to pisz w wątku Runalyze.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Dyskutant
Czym się różni w RunnerUp oznaczenie intensywności jako odpoczynek i jako regeneracja? Zejście przy podbiegach będzie odpoczynkiem czy regeneracją? Czy ma to znaczenie?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Już nie pamiętam. W Garmin też są etapy jak: Regeneracja, Odpoczynek i Wyciszenie.
Wg mnie to tylko nazwa.
Wg mnie to tylko nazwa.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Dyskutant
Ok , to pewnie wyjdzie w praniu. Dzisiaj mogłam się o tym przekonać, bo zrobiłam trening podbiegów z RunnerUp, ale nie zapisało mi go. Tak więc pierwsze podejście do tej aplikacji nieudane. Miałam też włączanego Decathlona i na nim też wystąpił błąd i nie zarejestrowało mi ostatnich 5 min z 40 min treningu. Ogólnie na początku było ok, tylko był problem z powiadomieniami głosowymi. Gdy jest powiadomienie z Decathlonu, RunnerUp czeka ze swoim komentarzem. I tak może powiedzieć 60 m po 100m, albo że zostało 30 sekund gdy zostały naprawa 22 sekundy. W RunnerUp wybrałam częstotliwość powiadomień domyślną i w sumie to nie wiem co ile one się pojawiały. Gdy już byłam na etapie wyciszenia coś się zepsuło. Miałam do wyboru w RunnerUp wznów, zapisz i coś jeszcze. Nacisnęłam wznów, ale nie ogarnęłam tematu, bo trening się nie wznowił, a tym bardziej nie zapisał. Może kolejne podejście będzie bardziej udane.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Zrób na sucho trening z RunnerUp w domu dla obeznania się.
Ustaw jakiś trening na interwalach czasowych, nie dystans i zobaczysz jak to działa.
Apka oczywiście musi mieć wyłączoną optymalizację baterii i zgodę na ciągły dostęp do GPS.
Można w niej też sparować różne czujniki, np. pas HR po BT.
Przeglądnij opcje. Komunikaty ustaw pod siebie i ćwicz na sucho
Ustaw jakiś trening na interwalach czasowych, nie dystans i zobaczysz jak to działa.
Apka oczywiście musi mieć wyłączoną optymalizację baterii i zgodę na ciągły dostęp do GPS.
Można w niej też sparować różne czujniki, np. pas HR po BT.
Przeglądnij opcje. Komunikaty ustaw pod siebie i ćwicz na sucho
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Dyskutant
Nie ogarniam jak utworzyć powtórzenia interwałów w RunnerUp. Umiem tylko rozpisać trening po kolei aktywność-odpoczynek-aktywność-odpoczynek zamiast 2x aktywność-odpoczynek. Bez znaczenia czy daje powtórz przed czy po interwale i tak przechodzi do kolejnego interwalu bez powtórzenia poprzedniego. Wiecie jak można to zrobić.Są jakieś instrukcje do tej aplikacji?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ja sporadycznie używałem tej apki.
W załączniku jeden z treningów, który kiedyś tam układałem.
Zdecydowanie lepiej jest biegać z zegarkiem sportowym
W załączniku jeden z treningów, który kiedyś tam układałem.
Zdecydowanie lepiej jest biegać z zegarkiem sportowym
Mój Blog "Luźne wpisy"
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
I waży dobrych kilka razy mniej niż telefon.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
RunnerUp jak dla mnie petarda, ale raczej większość popularnych ma w sobie coś ciekawego
Ale wiadomo - co kto lubi
Łapcie namiary - https://www.lesnydwor.karpacz.pl/lesny- ... w-karpaczu
Macie tam wymienione atrakcje dla dzieci w Karpaczu, które warto zobaczyć.
Ale wiadomo - co kto lubi
Łapcie namiary - https://www.lesnydwor.karpacz.pl/lesny- ... w-karpaczu
Macie tam wymienione atrakcje dla dzieci w Karpaczu, które warto zobaczyć.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2024, 10:27 przez Piotr8686, łącznie zmieniany 1 raz.