Co nabiegam na tysiaka? - odpowiedź na pytanie potrzebna
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jakie turbo włączył na końcu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
To nie teoria tylko moje zdanie na podstawie własnych wyników i wyników osób które obserwowałem w moim otoczeniu.
Jeśli pobiegł w ostatnim czasie 100m w 11.7 a teraz 1000m w 2:42 to na pewno jest na dużo lepszy czas na 400 niż te 56s. Po prostu 400m łatwo zepsuć jak ktoś biegnie pierwszy raz, to wszystko.
No i na 800 z tego można już pobiec 1:59 przy dobrych wiatrach, więc jest bardzo dobrze.
-
- Wyga
Dla zainteresowanych:
Dzisiaj miałem kolejny trening. Był długi, ale głównie to było ćwiczenie techniki. Trener jest zadowolony z postępów, a ja z formy treningów, bo naprawdę podchodzi do tego bardzo profesjonalnie. W środę kolejny trening, jutro lecę poklepać spokojne kilometry, godzinka BC1
Dzisiaj miałem kolejny trening. Był długi, ale głównie to było ćwiczenie techniki. Trener jest zadowolony z postępów, a ja z formy treningów, bo naprawdę podchodzi do tego bardzo profesjonalnie. W środę kolejny trening, jutro lecę poklepać spokojne kilometry, godzinka BC1
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Godzinka BC1? Oj to bardzo dużo jako "spokojne klepanie" dla średniaka. Ale nie chce tu krytykować trenera, bo są różne metody.KUBIX pisze: ↑25 lis 2024, 20:30 Dla zainteresowanych:
Jak możesz, to opisz trochę te ćwiczenia techniki.
- pawo
- Wodzirej
-
- Wyga
Wrzucam tutaj mój dzisiejszy trening, pozwolę sobie zacytować trenera:Rolli pisze: ↑26 lis 2024, 08:49Godzinka BC1? Oj to bardzo dużo jako "spokojne klepanie" dla średniaka. Ale nie chce tu krytykować trenera, bo są różne metody.KUBIX pisze: ↑25 lis 2024, 20:30 Dla zainteresowanych:
Jak możesz, to opisz trochę te ćwiczenia techniki.
To na dzisiaj:
Rozgrzewka normalnie
1 część
2 x 1km na 3:55/4:05 przerwa 5 min
2 Część
Wieloskok na boisku przez całą długość boiska 7 krotnie
3 część
10 x 300m na 48s przerwa 3 min
Na końcu 2km schłodzenia
Przerwy są bardzo ważne mają być równe i takie jak są wyznaczone.
Wykonałem ten trening idealnie, tak dodam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
@KUBIX Kiedyś poproszono mnie bym sfilmował jak biegam by ocenić technikę, i to zrobiłem (jest na moim blogu, mogę dać link, ale ja jestem z innej epoki i ... ). Dałoby się Ciebie namówić na sfilmowanie Twojego ruchu ("od pleców") w różnych tempach i tu wrzucić, by ocenić technikę biegu? Może Ty już biegasz technicznie jak Dobek i teraz już tylko tego nie zniszczyć... niestety prawdopodobnie jak to się stało u Dobka...
-
- Wyga
Na następnym treningu to nagram, na różnych tempach, żeby było wszystko widaćDrwal Biegacz pisze: ↑27 lis 2024, 21:07 @KUBIX Kiedyś poproszono mnie bym sfilmował jak biegam by ocenić technikę, i to zrobiłem (jest na moim blogu, mogę dać link, ale ja jestem z innej epoki i ... ). Dałoby się Ciebie namówić na sfilmowanie Twojego ruchu ("od pleców") w różnych tempach i tu wrzucić, by ocenić technikę biegu? Może Ty już biegasz technicznie jak Dobek i teraz już tylko tego nie zniszczyć... niestety prawdopodobnie jak to się stało u Dobka...
-
- Zaprawiony W Bojach
Ale zanim Dobek cos tam zniszczył, to przecież najpierw sie tej techniki nauczył. Czy uważasz, ze technika była wrodzona?Drwal Biegacz pisze: ↑27 lis 2024, 21:07 @KUBIX Kiedyś poproszono mnie bym sfilmował jak biegam by ocenić technikę, i to zrobiłem (jest na moim blogu, mogę dać link, ale ja jestem z innej epoki i ... ). Dałoby się Ciebie namówić na sfilmowanie Twojego ruchu ("od pleców") w różnych tempach i tu wrzucić, by ocenić technikę biegu? Może Ty już biegasz technicznie jak Dobek i teraz już tylko tego nie zniszczyć... niestety prawdopodobnie jak to się stało u Dobka...
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Raczej wrodzona i potem losowo ewoluowała. Inaczej nasz system wypuszczałby seryjnie takich zawodników.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ale przecież on trenował od wieku 7-8 lat. A ze wiemy, ze człowiek uczy sie biegać do lat 14, to oznacza ze dobrze sie najpierw nauczył.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bzdury.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na wakacjach jestem więc krótko. Neuroplastyczność i plastyczność motoryczna. Z tym pod pachą nawet drwala nauczę więcej niż mu się wydaje. Będzie śmigał technicznie lepiej niż dzieciaki w u14.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
Świetnie! Dzięki! Powoli budujesz wokół swojej kariery sportowej społeczność...
To mi się bardzo podoba! Tym bardziej, że również sobie, a teraz i Wam, stawiam to samo pytanie co KUBIX: Co nabiegam na tysiaka? - odpowiedź na pytanie potrzebna
Mogę rozpocząć jak Autor wątku?