Garmin Foreunner 165

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kilka moich spostrzeżeń po prawie 3 miesiącach.

Garmin na siłę sporo opcji tu wyciął.
FR165 ma czujnik temperatury, ale na początku w ogóle jej nie było na wykresach. Ludzie pytali na forum po cholerę w takim razie dali ten czujnik? No to w końcu to odblokowali.
Pokazuje mi, jaki mam pułap tlenowy, ale nie wykrywa w trakcie treningów progu mleczanowego.
Tym samym nie mam wykresów "Przygotowanie wydolnościowe" i "Częstotliwość oddechu".
Wykres oddechu jest dobry w ocenie jakości pomiaru pulsu z pasa czy opaski. Od razu tam widać, że coś było nie tak.
Sam wykres pulsu nie zawsze to pokazuje.

Wkurzający jest brak skrótów - hotkeys. Nie przypiszę się kombinacji przycisków dla jakiejś funkcji w tym dla płatności.
Płatność muszę wywoływać poprzez przytrzymanie podświetlenia i wywołanie okręgu sterowania.
Upierdliwe to.

Do treningów zegarek się jak najbardziej nadaje. Na pewno łatwiej będzie osobie, która od takiego zegarka zacznie.
Przesiadka z Fenixa/Epixa jest jednak ciężka :bum:

Nie ma tu praktycznie żadnych większych statystyk. Mamy Body Battery, sen i nocne HRV.
Jest symulator wyścigu i marny Efekt treningu.

O większości ograniczeń wiedziałem, a część mnie zaskoczyła.
Sprzęt jest fajny, ale jest mega softwarowym kastratem, a na pewno ma większe możliwości, które sa po prostu sztucznie ograniczane programowo.

Niektórym na pewno będzie odpowiadała jego "lekkość". Mnie jednak zupełnie nie przeszkadza noszenie większych zegarków. Lata noszenia Casio Oceanus zrobiły swoje. Teraz to przy nim Fenix 51mm jest leciutki :hahaha:

Śledzę promocje i już o mały włos kupiłbym F8 51mm na Amazon za 860 euro 😇
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ano od dawna nie opłaca się robić rzeczy fizycznie innych, wiec taka softowa kanibalizacja postępuje.
keiw pisze: 19 lis 2024, 12:32 Płatność muszę wywoływać poprzez przytrzymanie podświetlenia i wywołanie okręgu sterowania.
Upierdliwe to.
A ja zawsze tak to robię i nawet nie pomyślałem, żeby chcieć inaczej. PIN też wpisuję na karuzeli przyciskami. :-)
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem, jak jest w twoim 955, ale w Fenixach można przypisać skróty do przycisków lub ich kombinacji.
Ja od czasów F6 zawsze miałem płatności ustawione pod przytrzymaniem Start.
Jest to o wiele wygodniejsze.
W dotykowych PIN wpisuje się szybko, nie trzeba obracać, ale oczywiście tez można.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiem, że można, ale nie trzeba. :-)
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie trzeba, ale mnie to ułatwiało sprawę. Mniej klikania.

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"

ODPOWIEDZ