Jakie buty do 400zl?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Szukam czegos z dobra amortyzacja do klepania kilometrow. W tej cenie znalazlem asics cumulus 24, salomon aero glide, altra via olympus. Dwie ostatnie pary przekraczaja troche budzet. Nie lubie twardych, waskich butow. Czy sa jakies alternatywy do wymienionych? Moze jakies zupelnie inne wybrac? Mialem zamowione new balance propel v4 ale zgubili zamowienie...
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Via Olympus jest (bardzo) twardy (miałem 2 pary). Dopiero dwójeczkę zmiękczyli (mam teraz), ale to w 400 się na razie nie mieści.
Via Olympus mk1 bywa nawet za 299 (Limango).
Przy Via Olympus wszystkie inne tu wymienione są (śmiesznie) wąskie, zwłaszcza w palcach.
Via Olympus mk1 bywa nawet za 299 (Limango).
Przy Via Olympus wszystkie inne tu wymienione są (śmiesznie) wąskie, zwłaszcza w palcach.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Boisz się o achilesa? A on się właśnie od permanentnego obcasa kurczy/psuje. Nigdy nie jest używany w pełnym zakresie (bo nawet pantofle po domu lubią mieć drop).
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Stary Wyga
Nie, mialem kiedys puma faas 500 z dropem 4mm i strasznie mnie lydki w nich bolaly. Z achillesem nigdy problemow nie mialem ale rovimy offtop. Brac tw cumulusy 24 za 350? Znajde cos lepszego do 400?
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Pewnie ciut lżejsze od superciężkich NB Propel v4.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie ma czego żałować.
Tu jest 7 rozmiarów szarego (innych kolorów nie sprawdzałem):
https://nbsklep.pl/buty_meskie_new_bala ... rcc4_szare
-
- Stary Wyga
Znalazlem jeszcze salomon aero glide za 400. Btw w takich butach spoko biega sie po sniegu czy brac salomon sense ride 5?weuek pisze: ↑14 lis 2024, 12:12 Nie ma czego żałować.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A to zacytowane jak się do tego ma?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
Adidas Ultraboost. Idealne do klepania km. Mega wygodne, amortyzowane. Obecnie na limango mozna dostac przecenione ponad 50%, wychodzi 360-380 PLN. Właśnie mi przyszł para. Już moje szóste ultraboosty.
-
- Stary Wyga
-
- Rozgrzewający Się
Ja polecam Adidas Adios SL2. Są to najtańsze buty z serii Adios. Nazwa SL = Super Light jest trochę przesadzona, jednak jako takie daily trainery i budżetowe buty nawet do startów się nadadzą. Jest to dość świeży but i zbiera bardzo dobre recenzje.
Jest wygodny i dość dobrze amortyzowany ( pianka light strike i light strike pro).
Minusem są sznurówki i język buta ale jest to kompromis do zaakceptowania.
Trzeba uważać na rozmiarówkę Adidasa, najlepiej sprawdzić na ich stronie.
Waga mojego 258-68g ( coś koło tego) w rozmiarze 44 2/3 ( normalnie mam 43 w Adidasie rozmiar jest duzo wiekszy).
Ostatnio była wyprzedaż na Zalando gdzie je kupiłem , a kilka dni temu widziałem je jeszcze taniej na Zalando L.
Jest wygodny i dość dobrze amortyzowany ( pianka light strike i light strike pro).
Minusem są sznurówki i język buta ale jest to kompromis do zaakceptowania.
Trzeba uważać na rozmiarówkę Adidasa, najlepiej sprawdzić na ich stronie.
Waga mojego 258-68g ( coś koło tego) w rozmiarze 44 2/3 ( normalnie mam 43 w Adidasie rozmiar jest duzo wiekszy).
Ostatnio była wyprzedaż na Zalando gdzie je kupiłem , a kilka dni temu widziałem je jeszcze taniej na Zalando L.