Tour de France 2004

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ciekawą rozmowę przeczytałem z manageram T-Mobile. Cytuję z pamięci:

"Ian [Ullrich] to znakomity kolarz, ale nie ma tak profesjonalnego podejścia do treningu jak Lance. Niedawno dostaliśmy np. propozycję badania aerodynamiki Iana przez instytut X w Monachium. Naukowcy byli podekscytowani, że będa mogli pomóc. A Ian w ogóle nie przyjechał. tymczasem Lance sam inicjuje takie badania i ma obsesję na punkcie każdego detalu, np. kąta pochylenia manetki hamulca"
ENTRE.PL Team
PKO
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Alez PAwle , tym razem wyciagasz pochopne wnioski .

Ja bardzo podziwiam Lanca , za jego profesjonalizm i upor. Jest wielki "sportowo" , i nic tego nie zmieni .
Natomiast wiem i nie dziwia mnie fakty , ze jako osoba publiczna bedzie narazona na ataki (podobnie jak polityk), czy sluszne , czy nie - nie nam rozstrzygac .
Poprostu mnie to tak nie dziwi  , bo znam realia dzisiejszego swiata . To tyle .

Yash: Przeciez wiadomo, ze onet to brukowiec, wazne ,
zeby ludzie klikali , na tym sie zarabia ..
[i]swim - bike - run [/i]
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from yash on 10:05 am on July 28, 2004
Rozbraja mnie podejscie Francuzów - Armstrong w czołówce najbardziej nielubianych sportowców.
Tu sie zgodze , Francuzi sa tragiczni , kompleksy i brak sukcesow - mieszanka wybuchowa , ale mialo byc
apolitycznie ;)  
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from PAwel on 10:13 am on July 28, 2004
właściwie to nie rozumiem dlaczego nie lubicie Lanca Amstronga.

8. Bo nie chciał żeby niedorosły koleś, który ciąga go po sądach miał szansę na wygranie etapu w TdF.
A kto nie lubi Armstronga??

Akurat tu Pawle wyciągasz pochopne wnioski, tak jak inni pochopnie oskarżają LA. Skąd wiesz, że Simeoni to niedorosły koleś?
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Heniu, taki może pochopny wniosek, ale jakbym zmieniał zeznania przed sadem i ktoś w zwiazku z tym powiedziałby, że kłamię, to bym ze wstydu bał sie wychodzić z domu, a nie wytaczał proces o zniesławienie.

Ale może przesadziłem, nie przeczę. Taki mi się po prostu wydał Simeoni jak beczał na mecie mówiąc, że go Lance prześladuje i że dopiero w Niebie będzie sprawiedliwość.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
yash
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PAwle, ja do Lance'a nie mam nic, wręcz przeciwnie

Drazni mnie ze przeciwko zawodnikowi który osiągnął bardzo wiele, jednemu z najwiekszych w historii, sa stawiane bezpodstawne, smieszne, bzdurne zarzuty niepowaznych osób.

Jak komus sie w zyciu uda to trzeba mu je uprzykrzyc - taka jest niestety mentalnosc wielu ludzi.

co do brukowców - dobrze wiem czym są tytuły i portale które wymienilem. Zauwazcie ze 'dopingowych rewelacji Armstronga' nie publikuje kto inny tylko wlasnie oni.
Tyle sa warte, wiec jesli ktos sie nimi sugeruje to warto zeby zdawal sobie z tego sprawe.

A inni zeby nie zostac oszukani we wszystkim i u wszystkich dopatruja sie nieuczciwych praktyk, nawet tak gdzie poczucie dobrego smaku mówiłoby 'stop'.

Ta dyskusja przeradza sie w pole bitwy zawolenników i przeciwników Lance'a gdzie argumenty maja drugorzedne znaczenie a dominuje wyrazanie niecheci. Bo co by nie mówic te 'dowody' które pogrążaja Lance'a sa marnej jakosci.

Wiec wydaje mi sie ze lepiej zajac sie czyms bardziej konstruktywnym. I to wlasnie robie.

BTW: czy kogos wczesniej zainteresowały szczegóły tłumaczenia pierwszej książki Lance'a na polski? Ciekaw jestem co o niej myslicie? Ja ja strasznie zjezdzam ale w sumie dobrze ze wogóle jest bo osoby nie znajace angielskiego nie mialyby mozliwosci sie z nia zapoznac, a warto.

(Edited by yash at 4:30 pm on July 28, 2004)

(Edited by yash at 4:34 pm on July 28, 2004)
sedrecznie zapraszam wszystkich na
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
spector
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://outside.away.com/outside/feature ... nce_4.html

Outside : "I'm interested to hear what you think of the rap cycling has gotten from EPO
and other drugs. It must suck to work in a sport that has a cloud hanging over it."

Lance Armstrong: "How do you deal with skeptics who assume there's no way you can do it
without drugs?

I try to take a longer view and think about 10, 20, 30 years from now, when those
victories don't have an asterisk beside them. I read everything that happens within
cycling and I'm as amazed as anybody else, because I think that, clearly, drugs work.
But they don't work as good as hard work. And I know that for a fact."
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ateny: Mistrz świata przyłapany na dopingu

Mistrz świata i wicemistrz olimpijski z Sydney w kolarstwie górskim, Belg Filip Meirhaeghe został wykluczony z reprezentacji na igrzyska w Atenach. Meirhaeghe stosował zabronione środki dopingujące.

33-letni Meirhaeghe, upatrywany w belgijskiej ekipie w roli jednego z najpoważniejszych kandydatów do zdobycia złotego medalu w stolicy Grecji, powiedział, że wycofuje się ze sportu, po tym jak udowodniono mu stosowanie EPO (erytropoetyny). Test przeprowadzono w poprzednim miesiącu.

"To się zdarzyło siedem tygodni temu podczas obozu przygotowawczego w Austrii. Tam po raz pierwszy użyłem EPO. Chciałem być w najwyższej formie w Atenach. Zbliżająca się olimpiada była moim ostatnim celem w karierze, ale czułem, że nie jestem w najlepszej dyspozycji, dlatego sięgnąłem po zakazany środek. To był mój błąd. Nikt o tym nie wiedział, nawet moja przyjaciółka." - przyznał utytułowany zawodnik na czwartkowej konferencji prasowej.

W środę w późnych godzinach wieczornych Belgijska Agencja Prasowa Belga poinformowała, że Meirhaeghe nieoczekiwanie zamierza podjąć decyzję o zakończeniu kariery.

Cztery lata temu na olimpiadzie w Sydney Meirhaeghe zajął drugie miejsce. Przegrał tylko z Francuzem Miguelem Martinezem.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Arti on 3:48 pm on July 29, 2004
"To się zdarzyło siedem tygodni temu podczas obozu przygotowawczego w Austrii. Tam po raz pierwszy użyłem EPO. Chciałem być w najwyższej formie w Atenach. Zbliżająca się olimpiada była moim ostatnim celem w karierze, ale czułem, że nie jestem w najlepszej dyspozycji, dlatego sięgnąłem po zakazany środek. To był mój błąd. Nikt o tym nie wiedział, nawet moja przyjaciółka." - przyznał utytułowany zawodnik na czwartkowej konferencji prasowej.
Mimo wszystko ma chłopak klasę. Nie zwala na odżywki, lekarza ani krokiety, tylko mówi wprost. I za to duży szacunek.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie tylko za udowodniony doping mozna byc wykluczonym z druzyny. Ostatnio jeden z australijskich torowcow zostal zlapany na dopingu. W trakcie dochodzenia oskarzyl czterech innych kolarzy o uzywanie jego pokoju w Australian Institute of Sport jako "shooting gallery", gdzie wstrzykiwali sobie niedozwolone srodki. Dochodzenie nie udowodnilo niczego oskarzonym kolarzom ale jeden z nich Jobie Dajka zeznal ze nigdy nie wstrzykiwal sobie nawet dozwolonych srodkow jak witaminy. Zostal jednak przylapany na klamstwie, gdyz wyniki testow DNA na jednej z igiel znalezionych we wspomnianym pokoju pokazaly ze Dajka jednak wstrzykiwal witaminy. Za klamstwo przed komisja i za przyniesienie zlego imienia sportowi ("bringing the sport into disrepute") zostal wykluczony z druzyny olimpijskiej i odeslany do domu z obozu przygotowawczego w Niemczech z jego miejsce zajmie zawodnik rezerwowy. Rowniez australijskie wladze sportowe postanowily ze wstrzykiwanie sobie samemu  dozwolonych srodkow bedzie nielegalne. Takie srodki beda mogly byc tylko administrowane przez lekarza.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Już niecałe 11 miesięcy do kolejnego Turu. Jak zapowiadają rozpocznie się 19 km czasówką. Ciekawe kto wygra?
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stawiam na Zamanę
ENTRE.PL Team
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Duze szanse ma rowniez niejaki Ryszard Szurkowski
z amatorskiej grupy Dolmel Wrocław .
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from PAwel on 1:50 pm on Aug. 3, 2004
Stawiam na Zamanę
A swoja droga , nie wiedzialem ze z cezarym mozna potrenowac w Szklarskiej Porebie:
http://www.cezaryzamana.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ