Maraton
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam szanowane grono biegaczy , mam za sobą pół maraton warszawski ( końcówka marca ) czas 2 h , natomiast od półmaratonu nie biegałem ze względu na kontuzje Achillesa , wczoraj zrobiłem przebieżkę na 6 km i nie odczuwałem żadnych dolegliwości , czy jest szansa przebiec maraton przygotowując się zaledwie w niecałe 3 miesiące ? Miał ktoś podobna sytuację ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie biegałeś ze względu na kontuzję 3 miesiące i teraz świeżo po wyleczeniu kontuzji chcesz zacząć 3-miesięczne przygotowania do maratonu, zakładam, że pierwszego?
Wszystko się da, tylko to jest ogromna głupota, która prawdopodobnie doprowadzi cię do jeszcze większej kontuzji.
Zerknij sobie lepiej na stronę
https://produktybonifraterskie.pl/natur ... -na-stawy/
Opisane jest jak dbać o stawy, nie powinieneś tego na pewno zaniedbać no będziesz miał problemy.
Wszystko się da, tylko to jest ogromna głupota, która prawdopodobnie doprowadzi cię do jeszcze większej kontuzji.
Zerknij sobie lepiej na stronę
https://produktybonifraterskie.pl/natur ... -na-stawy/
Opisane jest jak dbać o stawy, nie powinieneś tego na pewno zaniedbać no będziesz miał problemy.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2024, 09:22 przez selvert, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 35:21
- Życiówka w maratonie: 3:13:34
Nie ryzykuj, skutki mogą być niewarte tułaczki ponad 4h w maratonie,
- Biegający Palacz
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50:58
- Życiówka w maratonie: 4:24:10
Zdecydowanie odpuść ten plan. Na swoim przykładzie. W październiku zrobiłem 7 tygodni przerwy, planowanej, na regenerację, nabranie świeżości, po moich 4 letnich "longach". I od razu po tej przerwie 20, 24, 28, 25, 30, 25, 32 km. Na własne życzenie i głupotę, przeciążenie stopy i 8 miesięcy przerwy od biegania.
Bieganie to jedyna rzecz, która sprawia mi radość w życiu