Polar Grit X Pro Titan - najładniejszy obecnie Polar?

Awatar użytkownika
przemekEm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poza patrzeniem jest jeszcze analiza danych. To że biegasz na odczucie, to nie znaczy że potem tego nie przeglądasz i nie sterujesz treningiem czy obciążeniem.

Generalnie fajnie wygląda, ale z ceną pojechali. Jedyne co mnie zachęca to nowy GPS wielopasmowy, pytanie ile by to dało korzyści, na pewno nie tyle ile to kosztuje. Szybsze treningi i tak biegam na kreski, albo oznaczone odcinki, tylko w dłuższych ciągłych polegam na GPS.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie zawsze się rozsądkiem kierujemy

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przemekEm pisze: 22 mar 2024, 10:14 Jedyne co mnie zachęca to nowy GPS wielopasmowy, pytanie ile by to dało korzyści [...]
Tyle:

Obrazek

Trzy okrążenia pomiędzy budynkami. pogoda była identyczna (bezchmurnie), zegarki f6s i fr955. Tam, gdzie czerwone kreski się rozchodzą, to kogoś wyprzedzałem (sporo maruderów było). Multi jest sztos!

A bardziej w temacie, to nie wiem co Polar tak wysoko wycenia w swoich zegarkach, bo nadal są w plecy w stosunku do tańszej konkurencji.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

weuek pisze: 22 mar 2024, 11:37 A bardziej w temacie, to nie wiem co Polar tak wysoko wycenia w swoich zegarkach, bo nadal są w plecy w stosunku do tańszej konkurencji.
Ale co masz na myśli pisząc o tańszej konkurencji?
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://www.strava.com/athletes/161056178
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cokolwiek z (lepszymi) mapami i NFC.
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja też mogę pojechać ogólnikiem w stylu:
"Naprawdę zachodze w głowę jak można zapłacić tyle kasy za plastikowy zegarek z jarmarku"
bo ma mapy i nfc? Prawie każdy telefon to ma, prawie każdy ma telefon, więc nie rozumiem po co płacić za coś co prawie każdy już ma.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i się nigdy nie dogadamy w tej sprawie, bo ja na ten kiczowaty plastik z jarmarku patrzę cały dzień (i nocą go używam), a ty na prestiżowy, ładny, metalowy drogi zegarek nie patrzysz, a nawet ci go nie potrzeba (ale musisz kupić nową wersję). Zegarek sportowy jako "biżuteria męska" (tu mi brak słów). Życie na paradoksie się zasadza. :-)

Do twojego motta "KISS" też to nijak nie pasuje. Kolejny paradoks.

PS Telefonu nie używam do biegania (no może w trakcie longa jakieś zdjęcie zrobię). Nigdy z telefonu nie skorzystałem podczas biegu/spaceru w celu nawigowania, bo nie było potrzeby... (nigdy zegarka Polara nie miałem, hie hie)
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po prostu ludzie są różni i mają różne potrzeby.

Zobacz, piszesz że nigdy nie miałeś Polara, a zdanie wcześniej.

"Cokolwiek z (lepszymi) mapami i NFC"

Na jakiej podstawie sugerujesz, że w twoim FR955 są "lepsze" mapy skoro nie widziałeś jak to jest rozwiązane w Polarze. Ja nie wiem i nic teraz nie sugeruję. Zauważam tylko racjonalizację własnych wydatków na plastikowy zegareczek.

Twój sposób na życie nie jest jedyną słuszną drogą. Tak samo jak ludzie się zmieniają, kiedyś jak nienormalny wgryzałem się w zegarki i to mnie motywowało do kolejnego wyjścia na trening.

Dziś na zegarek mało patrzę, bo bardziej kręci mnie osiągnięty wynik na zawodach i czy jest progres.
duzymis2
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja bym tyle nie dał za zegarek bez NFC. Jeszcze 2-3 lata temu to było do jakiegoś obronienia, ale teraz... bez przesady
W ciągu ponad 2 lat skorzystałem z płatności na Garminie max. kilkanaście razy, ale uważam, że to fajna sprawa, w szczególności latem - z rana wyskakuje się na bieganko a wracając można skoczyć do sklepu i się z zakupami już zwyczajnie przejść kawałek. W innych sytuacjach mam ze sobą telefon, wtedy nie korzystam z płatności przez zegarek, bo są mniej wygodne. Ale jako opcja dodatkowa, zapasowa, zdecydowanie tak, w szczególności przy 3000+ zł

I piszę to jako ktoś, kto dłuuuugo mocno się wahał nad zostaniem z Grit X na dłużej, bo naprawdę był to najładniejszy zegarek, z jakim obcowałem. Inna sprawa, że ładny nie oznacza praktyczny. Fenix jest może i brzydszy, ale ekran ma czytelniejszy, fonty, kolory i podświetlenie znacznie lepsze w szczególności po ciemku, a to robi różnicę w przypadku treningów czy zawodów

Ciekawy jestem z kolei jak z mapami bo na bieganie uskrzydla był test V3 i np. alerty są bardzo ciche, a przy przy trasie powrotnej w ogóle nie daje informacji o zakrętach - to są słabe sprawy

No i AMOLED.. jak dla mnie w zegarku sportowym to póki co nadal pomyłka - przez mocno obniżony czas pracy czy posiłkowanie się bzdetami typu całkowite wygaszanie ekranu gdy nie korzystamy... Zegarek to zegarek. Czas pracy i tak bije na głowę np. Samsunga czy Apple, ale mimo to, dla mnie nie do zaakceptowania byłoby
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i w kategorii "męska biżuteria" też są znacznie lepsze opcje. ;-)
duzymis2
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak, o ile ktoś chce mieć osobny do tego, osobny do sportu - ja wolę jedno urządzenie, bo nie używam żadnej biżuterii (nie stanowi dla mnie żadnej wartości), za to info o jakości snu itd. to jest już coś, co jest dla mnie na plus
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też biżuterii nie używam, nawet obrączki nie noszę (nie wiem gdzie aktualnie jest). Karty płatniczej też nie używam, a w telefonie nawet nie zainstalowałem (sr)apki do płacenia.
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

weuek pisze: 24 mar 2024, 15:51 No i w kategorii "męska biżuteria" też są znacznie lepsze opcje. ;-)
bosze weuek ty nawet wiesz co sie komu podoba.

Zrozum jak się jest fanbojem Polara to się jest i już i Garmin może trylion nowych opcji i statystyk wprowadzić. Tak jak dawno temu napisałem, jak Garmin wprowadzi opcje esima i rozmowy przez zegarek to będzie opcja dla którą chcę go mieć i go kupię. A dopóki tego nie ma to chcę mieć telefon przy du... w czasie treningów, a na ręce Polara. Bo jest dla mnie lepszą opcją.

A tymczasem dziś 18:27 nabiegałem na 5K, i to mnie jara, a to dopiero początek sezonu.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Raczej coś takiego miałem na myśli:

Obrazek

I do KISSa pasuje.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polar przesunął premierę grit x2 na 10.04.
Tym samym przesunięto premierę nowego firmware do V3.

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
ODPOWIEDZ