NB Tempo v2
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy ktoś biegał w butach NB v2? Biegam już trochę w nich i moim zdaniem są butami bardziej na wolne biegi niż na szybkie wbrew informacji od producent, że są butami treningowo-startowymi. Mają bardzo miękką amortyzację przez co przy szybkich biegacz nie czuć podłoża, przynajmniej ja mam takie obserwacje, a chyba powinno się czuć grunt pod nogami. Przy wolnych biega się fajnie lekko w nich i dynamicznie. Buty fajne i wygodne, ale nie są do biegów mocnych. Jak wy uważacie? Jakie ocenianie te buty?
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
No i to sugeruje producent w nazwie-żeby nie biegać w tym Ostro, jeno Tempo. 

-
- Stary Wyga
Właśnie nie do końca. W sieci czytałem, że to są buty do szybkiego biegania, też taka informację znalazłem tu na forum. Więc stąd moje zdziwienie, że jest wręcz odwrotnie.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Nie wierz internetom, niejednego wyprowadziły na manowce...
-
- Stary Wyga
Więc czekam na użytkowników tych butów aby się wypowiedzieli.
Ale tam jest amortyzacja plush, moim zdaniem do szybkiego biegania powinna być twardsza amortyzacja niż do wolnego biegania.
Ale tam jest amortyzacja plush, moim zdaniem do szybkiego biegania powinna być twardsza amortyzacja niż do wolnego biegania.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Przecież to mało ważne jak się komuś biega, ważne jak tobie się w nich biega.
Masz je, to masz swoje odczucia i swoją opinię.
Jeszcze bym rozumiał podobne pytanie przed zakupem.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Masz je, to masz swoje odczucia i swoją opinię.
Jeszcze bym rozumiał podobne pytanie przed zakupem.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- przemekEm
- Zaprawiony W Bojach
NB ma 2 główne rodzaje pianki.
Fresh Foam - używana do poduszkowców, wszędzie piszą że to taki kapeć do spokojnego biegania zapewniający dużą amortyzację, pianka wytrzymała i nie tracąca zbyt szybko swoich właściwości. Występuje w większości butów treningowych.
Fuell Cell - bardziej responsywna, szybciej tracąca właściwości. Występuje w większości butów treningowo-startowych.
Tutaj masz FF tylko mniej niż w takim 1080. W takim razie, logicznie rzecz biorąc to but z mniejszą ilością pianki, dla lżejszych osób, do spokojnego klepania kilometrów.
Fresh Foam - używana do poduszkowców, wszędzie piszą że to taki kapeć do spokojnego biegania zapewniający dużą amortyzację, pianka wytrzymała i nie tracąca zbyt szybko swoich właściwości. Występuje w większości butów treningowych.
Fuell Cell - bardziej responsywna, szybciej tracąca właściwości. Występuje w większości butów treningowo-startowych.
Tutaj masz FF tylko mniej niż w takim 1080. W takim razie, logicznie rzecz biorąc to but z mniejszą ilością pianki, dla lżejszych osób, do spokojnego klepania kilometrów.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 35:21
- Życiówka w maratonie: 3:13:34
Mam model pierwszy, nad drugim się zastanawiam.
Używam jako drugi but obok głównego treningowego 1080 (v11). Biegałem w nich też startowo jak jeszcze nie byłem pewny czy nogi wytrzymają lepsze startówki.
Aktualnie porównując do startówek to Tempo właśnie się fajnie sprawdza na takich średnich prędkościach, a jeszcze jak nie ma asfaltu to bajka. Zasadniczo więc jak ktoś może sobie pozwolić na lepsze startówki to szkoda sensu iść w Tempo, już lepiej 1080.
Używam jako drugi but obok głównego treningowego 1080 (v11). Biegałem w nich też startowo jak jeszcze nie byłem pewny czy nogi wytrzymają lepsze startówki.
Aktualnie porównując do startówek to Tempo właśnie się fajnie sprawdza na takich średnich prędkościach, a jeszcze jak nie ma asfaltu to bajka. Zasadniczo więc jak ktoś może sobie pozwolić na lepsze startówki to szkoda sensu iść w Tempo, już lepiej 1080.