Jak zabrać picie na trening

FireTriFighter
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 35:21
Życiówka w maratonie: 3:13:34

Nieprzeczytany post

Czerwona najszybsza ! :)

Jedną kamizelkę mam, ale właśnie raczej waga ciężka i wentylacja zdecydowanie słaba, oczywiście zawsze będzie gorzej z kamizelką jakąkolwiek niż bez więc jakiś kompromis musi być.
Z deca model marathon ma co prawda bardziej plecy odkryte, ciekawe jak to wpływa na potencjalne skakanie całości.
New Balance but biegowy
Łukasz Biega
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:15
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

Ja latem na długie wybiegania typu BNP brałem pas compressport i z tyłu wsadzałem 0,5l a z przodu jakiś żel, plecak z deca trochę mi latał oraz grzał mnie dodatkowo.

Decathlon ma jeszcze spodenki z kieszeniami gdzie można wsadzić 0,25l

Ważne jest nawadniać się przed i po biegu
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kamizelka jest bardzo lekka i bardzo przewiewna. Zdjęcia w necie tego nie oddają.
Ja mam czarną.
Obrazek
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
FireTriFighter
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Widać, że siateczka więc powinno być dobrze, na razie dostępność u nas żadna tylko ze strony producenta. Będę obserwował.

Na połowę lipca będę w sumie też potrzebował plecaka/kamizelki o określonych parametrach pojemności pod zawody, może akurat ten model podejdzie też. Dzięki.

A jak z rozmiarem u Ciebie @Slawcio ?
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem za małą niestety, (XS/S) zrobiłem to świadomie, nie mając wyboru. Potrzebowałem coś przewiewnego pod maraton w 32 stopniach i kupiłem na prędce co mieli w sklepie stacjonarnym. Urzekła mnie ta lekkość i przewiewność.
Mieszczą się dwa softflaski 500 ml i kilka żeli.
Kieszeń na plecach niby jest ale, ja jej nie używam. podejrzewam, że nie wytrzymałaby długo ta siateczka.
FireTriFighter
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zgodnie z rozmiarówką sam nie wiem którą bym wybrał, jestem generalnie drobny, ale klatka i plecy dosyć rozbudowane. Jeżeli brak uszkodzeń na kamizelce @Slawcio i rozpatrujesz wymianę to byłbym zainteresowany odkupieniem. Mam czołówkę z tej firmy i jestem bardzo zadowolony z jakości.

Sprawdziłem jaką pojemność potrzebuję i styknie (1l wody, przynajmniej jeden żel/baton, opaska na głowę/buff, kurtka wiatroszczelna, telefon i tracker GPS.
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FireTriFighter pisze: 09 lis 2023, 09:43 ale klatka i plecy dosyć rozbudowane.
Biorąc powyższe pod uwagę, kup większą.
Ja nie mam klaty czy pleców, a jej za małość, polega na tym, że te przednie paski (te zapinane z klamerkami) są na styk. (mam obwód klatki 96)
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Swoją kamizelkę, dla odmiany, kupiłem za dużą i musiałem zrobić 3 zaszywki na obwodzie, a do tego skrócić paski do zapinania. Ale lubię ją bardzo, a na dodatek po 3100 km nic sią nie zużyła (tylko niebieski od słońca wyblakł). Aonijie Moderate Gale za jakieś 150, z dwoma softflaskami 500ml w cenie. Softflaski tak dobre, że inny, znanej marki już wyrzuciłem, a te nadal działają. Zabieram ją na każde 21k+.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
FireTriFighter
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W międzyczasie nabyłem lekką kamizelkę Salomona, która pomieściła wymagane rzeczy. Trafiłęm jednak niedawno i na Silvę - jednak rozmiar większy. Obejrzałem, to co będzie korzystniejsze to jednak wsadzę bukłak.

Regularnie natomiast używam kamizelki z Marathon z deca. Jestem w pełni zadowolony, na treningach sprawdza się doskonale. Przy takim lecie jakie było do tej pory pomoc niesamowita.
ODPOWIEDZ