Witam

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mając badania widać mniej więcej jak kształtują się poszczególne strefy. Teoretycznie wiadomo jak biegać np. spokojne rozbieganie, czy np. 2 zakres (to ta "III" strefa 141-161) o ile ktoś taki trening stosuje.
Jeszcze wyżej sa interwały, ale tu często bazuje się na tempie. Choć w założeniu nie powinno się wykraczać ponad IV strefę.

Każdy może korzystać z badań "po swojemu", zależy od rodzaju i podejścia do treningu. Powodzenia w treningu.
----------------------------------------------------------
1440miles
New Balance but biegowy
Darek_1967
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Dziś na wybieganiu pierwszy raz pobiegałem 15 km. Czas 1:36 - starałem się trzymać górnej granicy 2 strefy. Całkiem fajnie się biegło. Większość dystansu po stadionie - jakoś spodobało mi się kręcenie kółek :) Koleżanka namówiła mnie na start w półmaratonie w Warszawie 24 marca 2024. Akurat w moje 57 urodziny :)) Chyba zrobię sobie prezent. Wygenerowałem plan przygotowania do półmaratonu. Od następnego poniedziałku zaczynam. W tym tygodniu jeszcze wg swoich upodobań :) Pozdrawiam wszystki serdecznie. Zdrowia i miłego biegania.
Darek_1967
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej - dawno mnie tu nie było, Stopniowo trenuję bazę. W zasadzie biegam dla przyjemności - dziś bez żadnych programów postanowiłem troszkę szybciej pobiec. Fajne wyszło - jak dla mnie - 27,5 min na 5 km. Najlepszy kilometr 5 minut - i to bardzo mnie cieszy. Postępy są. Pozdrawiam wszystkich.
ODPOWIEDZ