No i nie potrzeba innej rekomendacji.
Buty trailowe pod ultra
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Pojechałem dziś do lasu na swoją pętelkę 32km. Zabrałem zarówno Olympus 5 jak i Ultraventure 3.
Miałem myśl założyć dwa różne i przetestować w boju ale przed biegiem porównałem je trochę przy samochodzie i doszedłem do wniosku, że UV3 lepiej mi leżą i są bardziej komfortowe od Altr.
Więc zdecydowałem się pobiec w UV3, sprawdziłem jeszcze wymienione w tym wątku wkładki Inov-8 Boomerang ale coś mi nie pasowało pod piętą w połączeniu z UV3 i zostawiłem oryginalne wkładki. Natomiast Inov-8 Boomerang włożone do Olympusów są OK.
Niestety po 20km zacząłem odczuwać dyskomfort, gdy się tak nad tym zastanawiałem w czasie biegu, to doszedłem do wnostku, że ląduję na pięcie i stąd pojawia się u mnie dyskomfort. Nie pamiętam, jak było w altrach, ale mam wrażenie, że moje nogi dużo lepiej zniosły te 32 km.
Więc na chwilę obecną UV3 są lepsze niż Caldery 6, ale w następną niedzielę na maraton leśny nałążę Altry z wkładkami Inov-8 Boomerang.
We wszystkich z wymienionych tutaj butów biega mi się świetnie krótkie dystanse typu BS 15km, schody się zaczynają powyżej 20km.
Miałem myśl założyć dwa różne i przetestować w boju ale przed biegiem porównałem je trochę przy samochodzie i doszedłem do wniosku, że UV3 lepiej mi leżą i są bardziej komfortowe od Altr.
Więc zdecydowałem się pobiec w UV3, sprawdziłem jeszcze wymienione w tym wątku wkładki Inov-8 Boomerang ale coś mi nie pasowało pod piętą w połączeniu z UV3 i zostawiłem oryginalne wkładki. Natomiast Inov-8 Boomerang włożone do Olympusów są OK.
Niestety po 20km zacząłem odczuwać dyskomfort, gdy się tak nad tym zastanawiałem w czasie biegu, to doszedłem do wnostku, że ląduję na pięcie i stąd pojawia się u mnie dyskomfort. Nie pamiętam, jak było w altrach, ale mam wrażenie, że moje nogi dużo lepiej zniosły te 32 km.
Więc na chwilę obecną UV3 są lepsze niż Caldery 6, ale w następną niedzielę na maraton leśny nałążę Altry z wkładkami Inov-8 Boomerang.
We wszystkich z wymienionych tutaj butów biega mi się świetnie krótkie dystanse typu BS 15km, schody się zaczynają powyżej 20km.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Speedgoat to typowy szpiczak (od zawsze), więc na bank nie te (chyba że masz stopę w kształcie łodzi albo torpedy).
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Brooks Caldera 7
Hoka Challenger ATR obecnie chyba rowniez jest wersja 7.
Oba buty sa dostepne w 2E, oby i w Polsce
Hoka Challenger ATR obecnie chyba rowniez jest wersja 7.
Oba buty sa dostepne w 2E, oby i w Polsce
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
- Kontakt:
Jesli masz szeroka stopę to sprobuj 2E, poza tym Challenger jest i tak szerszy w przodostopiu, palcach niz Speedgoat. No i ma U-ksztalt a nie V-ksztalt jak Speedgoat.
Obecna Caldera jest bardzo szeroka i gleboka, również robia 2E i jesli mnie pamiec nie myli to 4E. Buty nalezy dopasowywac w 3 wymiarach.
Obecna Caldera jest bardzo szeroka i gleboka, również robia 2E i jesli mnie pamiec nie myli to 4E. Buty nalezy dopasowywac w 3 wymiarach.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Takich butów jeszcze nie ma na rynku. Nawet w hameryce.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na Ali już kupisz, za około 300 zł (poważnie).
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nooo, tylko nie tu, gdzie trzeba. Od piątki coraz gorzej z tym butem...
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Doradzicie coś podobnego, ale pod asfalt?
Wymagania:
- szerokie (toebox)
- drop > 0 (więc altry odpadają)
- im więcej amortyzacji tym lepiej - nawet 40 mm+ mi nie przeszkadza, nie startuję w tri czy elicie ( ) więc nie muszę się patrzeć na te ograniczenia
- nie muszą być szybkie, liczy się tylko powyższe, czyli wygoda
- dla stopy pronującej/neutralnej
Nieco zachęcał mnie Nimbus 25 i Superblast, ale ponoć są dosyć wąskie
Wymagania:
- szerokie (toebox)
- drop > 0 (więc altry odpadają)
- im więcej amortyzacji tym lepiej - nawet 40 mm+ mi nie przeszkadza, nie startuję w tri czy elicie ( ) więc nie muszę się patrzeć na te ograniczenia
- nie muszą być szybkie, liczy się tylko powyższe, czyli wygoda
- dla stopy pronującej/neutralnej
Nieco zachęcał mnie Nimbus 25 i Superblast, ale ponoć są dosyć wąskie
-
- Dyskutant
Ważę obecnie 97 kg, biegam cały czas w Sauconach Ride bądź Guide, zależnie od tego co akurat w danym momencie jest w promocji na Zalando. Dużo miejsca na palce, spora amortyzacja. Minus taki, że przy mojej wadze wytrzymują max 800 km i tracą amortyzacje.