Buty dla rekonwalescenta

Bruce
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:16
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, przyszedł czas, żeby wydać na buty trochę więcej niż rozsądek dotychczas pozwalał.

Jestem po sierpniowym szyciu łąkotki i chcę kupić lepsze buty, niż te w których biegałem dotychczas. A jako (były) wielki fan Decathlonu, do czasu kontuzji biegałem w różnych Kalenji do 300 zł.

Czy moglibyście coś polecić dla rekonwalescenta, który chce wrócić do biegania? Na co zwrócić uwagę? A może ma ktoś konkretne modele w głowie?

Dzięki i pozdrawiam.
PKO
iza121
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56min

Nieprzeczytany post

Musisz sam wyczuć co będzie dla ciebie lepsze. Moje kolano mi mówi, że woli jak jest mniejszy drop...
OnTheRunShoesSF
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bruce pisze: 25 sty 2023, 20:27 Cześć, przyszedł czas, żeby wydać na buty trochę więcej niż rozsądek dotychczas pozwalał.

Jestem po sierpniowym szyciu łąkotki i chcę kupić lepsze buty, niż te w których biegałem dotychczas. A jako (były) wielki fan Decathlonu, do czasu kontuzji biegałem w różnych Kalenji do 300 zł.

Czy moglibyście coś polecić dla rekonwalescenta, który chce wrócić do biegania? Na co zwrócić uwagę? A może ma ktoś konkretne modele w głowie?

Dzięki i pozdrawiam.
Polecam sprobowac nadpronatorom buty high stability na tzw "straight last"/szeroki profil stopy od piety do palców:
Brooks Beast 20
Brooks Addiction GTS15
Asics GT4000
NB940
Hoka Gaviota 4

Byc moze bedziesz potrzebowac wlasciwa dla stopy wkladke aby unieruchomic piete i staw skokowy co by kolano nie opadalo niczym kostks przy nadpronacji. A po domu tylko birkenstocki, zero boso.

Saucony niestety jakies 5 lat temu przestal robic but Redeemer, ktory byl najlzejszy w tej najciezszej kategorii.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ