Witam,
W moich butach biegowych doświadczam takie problemu,że wyściółka(pieta) jest lekko wydarta mniej jest gąbki niż w drugim bucie .Wziąłem do rąk parę i widzę różnice pomiędzy lewym a prawym butem.W lewym tej gąbki jest więcej za ro gorzej trzyma piętę.W prawym natomiast jest ta wyściółka zawiera mniej tej gąbki i zapiętek ugniata.Ugnitnie występuje tylko podczas marszu,w trakcie biegu nie odczuwam tego aż tak.Moje pytanie brzmi ,czy jest to możliwe ze moje nierówne stopy wykształciły taki kształt buta,czy but po ok50 km ma wadę fabryczna?
Zapiętek
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Ciało nigdy nie jest idealnie symetryczne.
A jak jest w innych butach? Podobnie się zużywają? Wycieranie zapiętków to zazwyczaj wina nietrzymania pięty. Są buty, które nie trzymają choćbyś cuda na kiju robił ze sznurowaniem (są źle zaprojektowane). But może być też zwyczajnie za duży i dlatego pięta się rusza w nim góra-dół. A na dodatek pięta może mieć wystającą kość (po zewnętrznej stronie), która szybko demoluje zapiętki. Wtedy każde buty szybko mają tam dziurę.
Pokaż te buty (różnicę pomiędzy nimi) na zdjęciu.
A jak jest w innych butach? Podobnie się zużywają? Wycieranie zapiętków to zazwyczaj wina nietrzymania pięty. Są buty, które nie trzymają choćbyś cuda na kiju robił ze sznurowaniem (są źle zaprojektowane). But może być też zwyczajnie za duży i dlatego pięta się rusza w nim góra-dół. A na dodatek pięta może mieć wystającą kość (po zewnętrznej stronie), która szybko demoluje zapiętki. Wtedy każde buty szybko mają tam dziurę.
Pokaż te buty (różnicę pomiędzy nimi) na zdjęciu.