Witam serdecznie. Mam prośbę bo jestem laikiem . Kiedyś biegałem trochę najdłuższy dystans to 21 km ale to było bardzo amatorskie I teraz po kilku latach chce wrócić do biegania z tym że nie interesuje mnie czas tylko dystans żebym mógł znowu przebiec półmaraton już nie powiem ze mazeniem jest maraton. Z tym że chciałem to powiązać ze spacerami i jazdą na rowerze . Na rowerze przeważnie jeździłbym z żoną w sobotę lub niedzielę. Czy mógł by ktoś podpowiedzieć jak to powiązać żeby nie wykończyć organizmu bo wiem że musi być jakiś wypoczynek.
Pozdrawiam
Plan treningowy
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Jezeli te jazdy rowerowe z zona to sa typowe przejazdzki, to nie wliczaj ich w ogole do treningow.
Przydadza sie jak najbardziej, ale to bedzie raczej regeneracja dla miesni.
No chyba, ze rzeczywiscie konkretnie na tych rowerach jezdzicie. To co innego.
Trudno jednak powiedziec, bo nic o nich nie wiemy
Przydadza sie jak najbardziej, ale to bedzie raczej regeneracja dla miesni.
No chyba, ze rzeczywiscie konkretnie na tych rowerach jezdzicie. To co innego.
Trudno jednak powiedziec, bo nic o nich nie wiemy
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Jezeli robicie taka trase np. w ~2h i nie dzielicie tego na X-odcinkow z przerwami, to calkiem ok.
Szczegolnie na poczatek. Rower tak nie obciaza stawow i sciegien, a miesnie troche popracuja.
Do tego ze 3 treningi biegowe w tygodniu i zycze powodzenia
-
- Zaprawiony W Bojach
Na początek proponuje 3 treningi np. poniedziałek, środa, piątek. Spokojne bieganie po 30 minut (o ile jest takie możliwe?). A weekend rower.
2. tydzień podobnie (ewentualnie jeden trening np. 50 minut). I proponuje podzielić się samopoczuciem po tych 2 tygodniach (ewentualnie jakimiś parametrami z treningów np. tempo, tętno jeśli będzie biegane z zegarkiem biegowym, czy aplikacją).
Jeśli biegi (ciągłe) przez 30 minut są poza zasiegiem, to marszobiegi np. 15x1'/1' (minuta bieg/minuta marsz).
----------------------------------------------------------
1440miles
1440miles