Buty startowe 500-600zł
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Planuję zakup drugiej pary butów do szybszego biegania. Obecnie używam do wszystkiego asics gel pulse 13. Wydatek jaki planuję to maksymalnie około 600zł. Mój typ to asics magic speed 2, ale może wśród innych producentów można coś ciekawego w tym budżecie zakupić. Co możecie mi polecić. Ważę 70kg. Biegam około 50km tygodniowo. Starty tylko na 5k i 10k.
Planuję zakup drugiej pary butów do szybszego biegania. Obecnie używam do wszystkiego asics gel pulse 13. Wydatek jaki planuję to maksymalnie około 600zł. Mój typ to asics magic speed 2, ale może wśród innych producentów można coś ciekawego w tym budżecie zakupić. Co możecie mi polecić. Ważę 70kg. Biegam około 50km tygodniowo. Starty tylko na 5k i 10k.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak się nie spieszysz, to wybór jest spory:
- Adidas Takumi Sen 8/9 (były niedawno za 480zł),
- Vaporfly Next%2 (sam kupiłem za 500zł z oficjalnej strony Nike),
- Saucony Endorphin Pro 2 (periodycznie ~399-499zł na Zalando Lounge),
- Puma Deviate Nitro 2 (to nie jest typowa startówka, ale nadal ze sporym kopem),
Jak coś bardziej oldschoolowego, bez elementu sztywnego to brałbym jakieś Kinvary (regularnie poniżej 300zł na promkach).
Magic Speed 2 bym nie brał, drogie a jak wyszły trójki (a wyszły chyba dosłownie z 2-3 tyg. temu) pojawiało się sporo głosów "nareszcie, dwójki strasznie nijakie".
A jak potrzebujesz na teraz to realnie nie wiem co powiedzieć, wlazłem na sklepbiegacza i jak zobaczyłem ceny startówek to oczy mi się załzawiły
- Adidas Takumi Sen 8/9 (były niedawno za 480zł),
- Vaporfly Next%2 (sam kupiłem za 500zł z oficjalnej strony Nike),
- Saucony Endorphin Pro 2 (periodycznie ~399-499zł na Zalando Lounge),
- Puma Deviate Nitro 2 (to nie jest typowa startówka, ale nadal ze sporym kopem),
Jak coś bardziej oldschoolowego, bez elementu sztywnego to brałbym jakieś Kinvary (regularnie poniżej 300zł na promkach).
Magic Speed 2 bym nie brał, drogie a jak wyszły trójki (a wyszły chyba dosłownie z 2-3 tyg. temu) pojawiało się sporo głosów "nareszcie, dwójki strasznie nijakie".
A jak potrzebujesz na teraz to realnie nie wiem co powiedzieć, wlazłem na sklepbiegacza i jak zobaczyłem ceny startówek to oczy mi się załzawiły

-
- Wyga
Na takumi sen 8/9 trzeba uważać, są wąskie w śródstopiu,ktoś o szerokiej stopie będzie narzekał,ale dla mnie są jak by ktoś wziął odlew z stopy i zrobił tylko dla mnie-fantastyczne,vaporflye -super ,niska waga jak w takumi,ciut lepsza dynamika ale mniejsza trwałość,a co mają ludzie do magic speedow to nie wiem... też super buty, pełna płytka,dobra pianka, różnica do metaspeedow jest taka że są trochę mniej dynamiczne ale prawie 2 razy tańsze...
-
- Wyga
Szukaj na Zalando i Zalando -lounge
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Wczoraj zamówiłem te (579 zł, czekałem na przecenę z 700+):

Topo Cyclone 2. Niegruba warstwa Pebax bez płytki. Poniżej 200 g w rozmiarze US 9 (27 cm). Nikt jeszcze nie napisał niepochlebnej recenzji (nawet zagorzali szpiczakowcy chwalą).
Jak się sprawdzą, to w końcu wyrzucę (zmodyfikowane) Endorphin Pro i Carbon X.

Topo Cyclone 2. Niegruba warstwa Pebax bez płytki. Poniżej 200 g w rozmiarze US 9 (27 cm). Nikt jeszcze nie napisał niepochlebnej recenzji (nawet zagorzali szpiczakowcy chwalą).
Jak się sprawdzą, to w końcu wyrzucę (zmodyfikowane) Endorphin Pro i Carbon X.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
-
- Zaprawiony W Bojach
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
@Siedlak1975 - będziesz miał okazję wyrwać Endorphin Pro w dobrej cenie

Porządnie wentylowane, nie będziesz narzekał, że ci w butach jest za gorąco

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Karbonowe sandały

viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
-
- Rozgrzewający Się
-
- Zaprawiony W Bojach
Skechers GoRun Speed Elite Hyper - czasami są w fajnych cenach. Ostatnio zrobiłem w nich kilka szybkich treningów i moim zdaniem to niezła startówka na 5 km. Są dynamiczne, lekkie, mają jakąś płytkę, za to mają dużo mniej pianki (i innej) niż konkurencja. W formie jest to bardziej tradycyjny but startowy, ale to nie musi być złe.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
W moim rozmiarze 43 (27,5 cm) but waży 195 g (dobrze zrobione, o mniej niż 1 g się różnią L/P). Przebiegłem testowo umiarkowanie szybką piąteczkę, ale coś forma nie dopisała, więc nie jestem zadowolony z testu. Nadal mam pozostałości po odciskach z Saucony Endorphin Pro (a była w nich tylko dyszka, ale potem pół dnia chodzenia, co było ewidentnym błędem), a tu komfort idealny, a do tego sprężystość i lekkość. Wkładki, rzecz jasna, nadal beznadziejne. Następnym razem spróbuję z boomerangami...
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?