Buty trailowe pod ultra
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46m 35s
- Życiówka w maratonie: 4h 13m
No właśnie niby sobie radzi dobrze i na takim podłożu i w trudnych warunkach, gorzej za to przy asfalcie, więc nie jest tak "wszechstronny" jak speedgoat
Nic, chyba zamówię i zobaczę szerokość
Nic, chyba zamówię i zobaczę szerokość
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
To typowa cecha butów foot-shaped.
Ten sam rozmiar. Pomarańczowe nadają się tak na 5 km maks (sprzedałem Siedlakowi), a w niebieskich można ultra i stopa bez strat.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Ultra nie biegam tylko maraton ale te SEED 2 to zajebiste buty na długie wybiegania.
Gdybym miał biec płaskie ultra i nie miał Adiosów Pro to SPEED 2 jest pierwszym wyborem.
Baaaardzo dużo amortyzacji. Ja mam w tych butach jeszcze dużo luzu z przodu.
Zrobiłem w nich dwa 30km wybiegania pod maraton w tym jedno w deszczu i żadnych problemów. Mega komfort
Do szybkich treningów mogły by być na moją stopę jeszcze węższe. (tempa 3:50 i mocniej)
Weuek dzięki za sprzedaż
Gdybym miał biec płaskie ultra i nie miał Adiosów Pro to SPEED 2 jest pierwszym wyborem.
Baaaardzo dużo amortyzacji. Ja mam w tych butach jeszcze dużo luzu z przodu.
Zrobiłem w nich dwa 30km wybiegania pod maraton w tym jedno w deszczu i żadnych problemów. Mega komfort
Do szybkich treningów mogły by być na moją stopę jeszcze węższe. (tempa 3:50 i mocniej)
Weuek dzięki za sprzedaż
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Marnowały się u mnie, bo poniżej 3:50 to nic ciągłego nie jestem w stanie zrobić. Do interwałów kupiłem używane Pro, które są nieco szersze w palcach, a że była taniocha, to wyciąłem dziury po bokach i się nadają.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Topo Athletic Ultraventure 3 ponownie przecena na 601 zł niebieskie i zielone 586zł:
https://www.runningxpert.com/pl/topo-at ... lulim.html
Zamówiłem zielone
@weuek - do nich włożyłeś też te wkładki Inov-8 Boomerang Footbed?
Gdzie w ogóle kupowałeś te wkładki?
https://www.runningxpert.com/pl/topo-at ... lulim.html
Zamówiłem zielone
@weuek - do nich włożyłeś też te wkładki Inov-8 Boomerang Footbed?
Gdzie w ogóle kupowałeś te wkładki?
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak, na allegro. Pierwsze mają już ponad 2300 km i wciąż są ekstra! Niesamowity produkt.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie nie mogę trafić rozmiaru 45.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Wysłane z mojego SM-S916B .
Mój Blog "Luźne wpisy"
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A to nie wiem, 45 nie szukałem.
Chyba coś podobnego Saucony daje do jakichś nowszych Ride (może żeby zniwelować beznadziejność pianki podeszwy).
Chyba coś podobnego Saucony daje do jakichś nowszych Ride (może żeby zniwelować beznadziejność pianki podeszwy).
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Kupiłem na https://www.sanasport.pl/inov-8-boomera ... 87-gr-s-01
Działa kod zniżkowy:
Zmieniłem od razu na dwie pary.
Działa kod zniżkowy:
Zmieniłem od razu na dwie pary.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dwie pary to może być na przynajmniej 6000 km. Mole pogryzą do tego czasu...
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Będą do chodzenia i biegania. Spokojnie zazwyczaj tyle w rok zrobię.
Samego chodzenia mam średnio 150-200km miesięcznie.
Samego chodzenia mam średnio 150-200km miesięcznie.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Też mam drugie do chodzenia. A trzecie w zapasie, bo nie sądziłem, że pierwsze tyle wytrzymają-nawet tkanina się jeszcze nigdzie nie wytarła.
A te Ortholite z UV3 wziąłem ostatnio do Rubato (bo bumerangi zostawiłem w mieszkaniu) i już po jednym biegu zauważalnie cieńsze są na pięcie i paluchu. Jest to wyjątkowo zaskakujące dziadostwo. Ze Specterów wyjąłem to samo (i zastąpiłem wkładkami z jakichś altr). Wkładki w starszych modelach Topo były lepsze.
A te Ortholite z UV3 wziąłem ostatnio do Rubato (bo bumerangi zostawiłem w mieszkaniu) i już po jednym biegu zauważalnie cieńsze są na pięcie i paluchu. Jest to wyjątkowo zaskakujące dziadostwo. Ze Specterów wyjąłem to samo (i zastąpiłem wkładkami z jakichś altr). Wkładki w starszych modelach Topo były lepsze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Kupiłem niedawno Saucony Ride 15. Tak grubych wkładek jeszcze w życiu nie widziałem. Około 5mm.
Dają dużo amortyzacji ale zamieniłem na cienkie z Adios 5 bo stopa zero luzu miała. Teraz jest OK
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bez nich rajdy są koszmarnie nijakie. A adiosy to wstrętne palcognioty.
Tobie potrzeba czegoś dokładnie odwrotnego niż mnie.
Tobie potrzeba czegoś dokładnie odwrotnego niż mnie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46m 35s
- Życiówka w maratonie: 4h 13m
Ja nic nie pisałem, bo nie chciałem chwalić dnia przed zachodem, jak to było z Calderą.
Po prawie 3 tygodniach mogę już nieco powiedzieć o Asics Trabuco Max 2, bo to właśnie one ze mną zostały, Hokę odesłałem
Zrobiłem już w nich niecałe 150 km i jestem bardzo zadowolony, kilka głównych punktów:
Po prawie 3 tygodniach mogę już nieco powiedzieć o Asics Trabuco Max 2, bo to właśnie one ze mną zostały, Hokę odesłałem
Zrobiłem już w nich niecałe 150 km i jestem bardzo zadowolony, kilka głównych punktów:
- nieco się obawiałem o stabilność z tak wysokim stackiem - niepotrzebnie, szeroka baza daje dużo stabilności i ani razu nie było sytuacji, aby noga gdzieś na bok powędrowała
- komfort świetny: w sumie są "nudne" po czym by się nie biegło, to te mięcho powoduje, że odczucia są zawsze takie same, doszło do tego, że po lasach biegam szybciej niż w asfaltówkach po mieście (komfort bardziej mnie zachęca najwidoczniej)
- jest bardzo dużo miejsca z przodu, najdłuższy bieg to były 23 km i zero odcisków / jakichkolwiek problemów, nie było też problemów z luzem (no ale to kwestia tak stopy jak i sznurowania)
- choć jak pisałem wcześniej, biegam w nich szybciej, to po założeniu i wyjściu wydają się przyciężkawe, po chwili biegu odczucie mija
- bieżnik nie jest idealny na asfalty, chodniki itd. - da się, można, ale lepiej unikać bo nieco się "klei" jednak do nich
- oddychalność na plus, zrobiło się już znacznie cieplej i nie ma z tym żadnych problemów
- nie wiem jak na skałach będzie, na błocie jest ok, co ważne, bardzo szybko się oczyszczają
- po przejściu z mizuno pewne nazwijmy to "ficzery" były/są nieco zagadkowe: tu jakiś uchwyt na końcu, tam coś do przytrzymania sznurówek... nie powiem jednak, poprawia komfort dodatkowo