Dlaczego trenerzy go nienawidzą? Jacek Ksiąszkiewicz i Sebastian Nowicki | podcast Bieganie.pl
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na czym polega dyplomacja? Poważnie pytam teraz.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
dyplomacja to tak wytłumaczyć komuś żeby spierdalał, żeby myślał ze to podróż do około świata w która sam się chce udać
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na Ciebie Cichy zawsze mogę liczyć. Dźwigniesz to?
-----------
W jaki sposób zasugerować trenerowi Duklanowskiemu, żeby się od nas odpierdolił i zapragnął zostać naszym najlepszym kumplem?
-----------
W jaki sposób zasugerować trenerowi Duklanowskiemu, żeby się od nas odpierdolił i zapragnął zostać naszym najlepszym kumplem?
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
powiedz mu ze go kochasz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy nie myśleliście, żeby spróbować wystartować w jakimś szybkim biegu (płaska trasa i historycznie duże grupy zawodników na poziomie Sebastiana) za granicą? Jakiś czas temu był bardzo szybki bieg w Armagh, gdzie można w ciemno obstawiać, że będzie dość liczna grupa zawodników celujących w czas poniżej 14 minut. Albo jakiś event organizowany przez Run Czech, np. wrześniowy Birell 10k? Czy wszystko rozbija się o budżet/brak czasu na dłuższe wyjazdy ze względu na pracę?
Nie wiem jak jest z obecnością Sebastiana w mediach społecznościowych/yt, ale zdarza mi się oglądać 2 kanały biegaczy* z poziomu trochę niższego niż Sebastian i oni już mogą liczyć na wsparcie (oczywiste sprzęt i odżywki, zaproszenie na imprezy promocyjne firm i niektóre biegi, ale też obóz sportowy w Kenii). Przy czym istnieje pewne ryzyko, bo zbytnie podporządkowanie się monetyzacji może mieć negatywny skutek na rozwój sportowy.
Chyba w zeszłym roku (albo to już 2021?) Saucony organizowało jakieś wydarzenie w Niemczech w ramach promocji nowych butów (wyszła trochę bieda-wersja Road To Records Adidasa), może na takie coś udałoby się wkręcić? O ile w stajni Saucony chyba nie ma ludzi mogących myśleć o zbliżeniu się do rekordu świata, to raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem ekipy na sub 14'/5km czy sub 29'/10 km.
*z Wielkiej Brytanii, więc jest im na pewno łatwiej
Nie wiem jak jest z obecnością Sebastiana w mediach społecznościowych/yt, ale zdarza mi się oglądać 2 kanały biegaczy* z poziomu trochę niższego niż Sebastian i oni już mogą liczyć na wsparcie (oczywiste sprzęt i odżywki, zaproszenie na imprezy promocyjne firm i niektóre biegi, ale też obóz sportowy w Kenii). Przy czym istnieje pewne ryzyko, bo zbytnie podporządkowanie się monetyzacji może mieć negatywny skutek na rozwój sportowy.
Chyba w zeszłym roku (albo to już 2021?) Saucony organizowało jakieś wydarzenie w Niemczech w ramach promocji nowych butów (wyszła trochę bieda-wersja Road To Records Adidasa), może na takie coś udałoby się wkręcić? O ile w stajni Saucony chyba nie ma ludzi mogących myśleć o zbliżeniu się do rekordu świata, to raczej nie powinno być problemu ze znalezieniem ekipy na sub 14'/5km czy sub 29'/10 km.
*z Wielkiej Brytanii, więc jest im na pewno łatwiej
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dlatego teraz cichego urabiam, żeby przenocował Sebę na wyspach w razie czego. Na Hiszpanię też patrzymy, bo tam jest również ekipa na dowiezienie wyniku. Obóz w Kenii... No, fajnie by było, ale jutro po południu Seba ma radę pedagogiczną, więc musimy przełożyć wspólny trening. Życie. Będzie wynik, wtedy może nawet pani dyrektor puści na majówkę do Karpacza. To już prawie Kenia.
- jorge.martinez
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:17
- Życiówka w maratonie: 2:57:27
Zająłeś jego miejsce trenera, którego nienawidzą inni, więc teraz musisz z tym żyć.
1000m - 2:59.35 (VI'22) | 3000m - 9:49.75 (X'23) | 5km - 17:02 (V'23) | 10km - 35:17 (XI '23) | 15km - 55:57 (I '19) | HM - 1:18:21 (III '23) | M - 2:57:27 (IV '18)
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja nie jestem trenerem, bo nie znam się na tym. Gdybym się znał, to Seba już dawno poleciałby 27 minut na dychę. Bliżej mi do naukowca, ale jak wtedy ma się do mnie zwracać zawodnik - naukowcu? Dlatego jestem trenerem.
- jorge.martinez
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:17
- Życiówka w maratonie: 2:57:27
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
O, to, to. Podoba mi się. Inżynier. To brzmi naprawdę dobrze.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Widzę, że Sebastian jest zgłoszony do Mistrzostw Polski 22 kwietnia w Olkuszu.
https://starter.pzla.pl/lista.php?sort=SB&impr=43
Bardzo fajnie, to dobry sprawdzian, dobrze by tylko było, gdyby zebrała się tam odpowiednio mozna grupa konkurentów, żeby wreszcie Sebastian miał się z kim zmęczyć
Widzę, że jest np. Tomek Grycko, nie wiem tylko w jakiej on jest formie.
Jeszcze 2 tygodnie będzie otwarty system zgłoszeń.
Bardzo fajnie, to dobry sprawdzian, dobrze by tylko było, gdyby zebrała się tam odpowiednio mozna grupa konkurentów, żeby wreszcie Sebastian miał się z kim zmęczyć
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:30
Przedwczoraj pobiegł 29:58 w Gnieźnie.Adam Klein pisze: ↑03 kwie 2023, 12:35 Widzę, że Sebastian jest zgłoszony do Mistrzostw Polski 22 kwietnia w Olkuszu.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tomek ma doświadczenie, więc mógłby poprowadzić bieg na fajny czas. Tak już bliżej tempa Gidey.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
ja przenocuje bez urabiania.yacool pisze:Dlatego teraz cichego urabiam, żeby przenocował Sebę na wyspach w razie czego. Na Hiszpanię też patrzymy, bo tam jest również ekipa na dowiezienie wyniku. Obóz w Kenii... No, fajnie by było, ale jutro po południu Seba ma radę pedagogiczną, więc musimy przełożyć wspólny trening. Życie. Będzie wynik, wtedy może nawet pani dyrektor puści na majówkę do Karpacza. To już prawie Kenia.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To miło z twojej strony. Jak przyjdzie, gdzieś tam na wyspach łamać 14 minut, to będziesz miał w tym swój udział. Powaga. Zresztą tak już ogólnie mówiąc, to przecież te wszystkie zbiórki na papcie dla Seby, wśród forumowiczów, pozwoliły być na bieżąco z karbonami i też wpłynęły jakoś na jego rozwój. Seba to dziecko forum. Ma wielu ojców sukcesu. Tylko ta matka @beata ...
A tak przy okazji, czy ktoś może mieszka na Teneryfie? Tam przecież też mogłaby być mocna piątka.
A tak przy okazji, czy ktoś może mieszka na Teneryfie? Tam przecież też mogłaby być mocna piątka.