Eeetam Roland. Nie znasz się na living structures. Tu na przykład nasz forumowy kolega Skoor utworzył gustowną podpórkę i stojak na piwo. Cierpliwe formowanie materii prowadzi do zaskakujących zmian funkcjonalnych.
Ze strony www.
- mają plany i akcję treningową, ze wsparciem na FB. (dla projektu -)
- nie znalazłem planów na 5 km (dla projektu +)
- patronat medialny Magazyn Bieganie (nie wiem czy tu nie ma konfliktu interesów z Bieganie.pl?)
- Potencjalne kandydatki. Z list startowych lat ubiegłych wynika że do naszego projektu kwalifikowało się ok. 20-30 zawodniczek z czasem 20 do 23min., w większości mieszkanek Warszawy, część związana z różnymi grupami biegowymi, czyli można założyć mającymi jakiegoś trenera. (- dla projektu)
Co oferuje projekt Carrera F
- plan na 5 km. (dynamiczny i demokratyczny (dokładnie przedyskutowany w gronie fachowców) on line)
- trening biomechaniczny Yacoola (już nie online, ale ok. 300 km dojazdu z Warszawy, do tego budzący czasem spore emocje i opór. Czasy gdy zawodnicy będą chcieli tak trenować tuż, tuż..., ale puki co przed nami)
- nagrody, ale nie np. pełne badania dla wydolnościowe.
Na ogłoszenie/poinformowanie o projekcie Carrera... nie ma miejsca na stronie organizatora biegu (-) Nie wiem jakie są możliwości ogłoszenia tego na ich FB (nie mam FB),
- Brak przygotowanej informacji o projekcie Carrera... dla organizatora biegu (Jest tylko link do forum), brak wsparcia przez FB, jest wsparcie osób zaangażowanych w projekt przez Bieganie.pl Forum i Carrera Femenina por 5K i ewentualne bezpośrednie Yacoola.
- Brak informacji gdzie się zgaszać
- Kto i za co bierze odpowiedzialność w Carrera (na kogo zawodniczki mogą liczyć/komu zaufać)
I co dalej? Luźne pomysły.
Znaleźć kandydatki na miejscu, zorganizować wyjazd do Warszawy.
Znaleźć inny bieg/organizatorów, których projekt zainteresuje.
Oprzeć projekt o Parkruny. Moją swoją stronę, system wysyłania maili. Tam poszukać kandydatek, tam wystartować. Ten pomysł bardzo mi się podoba.
Dzięki Drwalu za to zestawienie.
Widać z tego, że do stworzenia gotowej oferty nie wystarczy rozpiska planu, gotowość yacoola, czy zajebista nazwa projektu. To mogłoby zadziałać dla forumowiczów, gdzie za pomocą PW można się umówić na gębę. Rolli przecież prowadzi kilku chłopaków z forum i nie trzeba było do tego specjalnych ogłoszeń na portalu. Jednak dla osób z zewnątrz to zdecydowanie za mało i nie ma co się dziwić.
Z punktu widzenia potencjalnie zainteresowanej - myślę, że projektowi może pomóc też bardziej szczegółowy opis poszczególnych tygodni, pozwoli to uniknąć części pytań, np :
Miękki start.
1. - pobudzenie
2. - 6 x 500 m po 2:00-2:05 prz 2min
3. - rozbieganie 7 km
4. - wolne
5. - pobudzenie
6. - 4 km 4:40 - 4:50/km
7. - rozbieganie 6 km + R 3 x 20 sek
8. - wolne
Pkt. 1 - opis w dwóch zdaniach, na czym to ma polegać ;
Pkt. 2 - rozgrzewka (rozbieganie ) - tyle i tyle, ćwiczenia dynamiczne - tyle i tyle, cześć główna: 6x500m, etc.
...
Wydaje mi się, z punktu widzenia osoby technicznej, że większa ilość konkretnych informacji może przyspieszyć decyzję o wzięciu udziału w projekcie.
Zgoda, ale przede wszystkim potrzeba jakiegoś humanisty, sprawnego organizatora, może menedżera. Jednym słowem wodzireja. Sprawy techniczne można doprecyzować w godzinę, ale nad dobrym przekazem i komunikacją trzeba się zastanowić dłużej.
Ten projekt ma w mojej ocenie większy potencjał poznawczy niż ten, który wisi obecnie na tablicy, a który sprowokował do tej spontanicznej inicjatywy. Brakuje mu jednak medialności. Wynika to też z faktu, iż brnie pod mainstrimowy prąd, dlatego wymaga specjalnej troski i opieki, a najlepiej patronatu. Jeżeli chodzi o portal, to od czasu Wiśniewskiego forum stało się jego kulą u nogi i nie jest tajemnicą, że ten stan trwa. Brzmi to kuriozalnie, ale jakby nie patrzeć forum stało się konkurencją, choć nie uwzględnianą w statystykach, bo na statystyki portalu się składa.
10 minut truchtu
3 minutki oddechu
10 minut jakieś skipy albo marsze dynamiczne, jakieś podskoki(ale trzeba yacoola spytać, co wolno)
chwila przerwy
2-3 przebieżki
Chwila no oddech Część główna
10 minut truchtu
yacool pisze: ↑23 sty 2023, 21:47
Sprawy techniczne można doprecyzować w godzinę, ale nad dobrym przekazem i komunikacją trzeba się zastanowić dłużej.
10 minut truchtu
3 minutki oddechu
10 minut jakieś skipy albo marsze dynamiczne, jakieś podskoki(ale trzeba yacoola spytać, co wolno)
chwila przerwy
2-3 przebieżki
Chwila no oddech Część główna
10 minut truchtu
yacool pisze: ↑23 sty 2023, 21:47
Sprawy techniczne można doprecyzować w godzinę, ale nad dobrym przekazem i komunikacją trzeba się zastanowić dłużej.
Dlatego potrzebne jest logo i ...
"Skipy"? zwariowałeś? U Yacoola zabronione!
Chcesz zawodniczki zajechac?
Wrzucaj, wrzucaj. Nawet jeśli nie teraz to za jakiś czas będzie można do tego wrócić. Pod warunkiem, że będzie można wklejać linki na forum i będzie działać wyszukiwarka. Ciekawe czy Kozłowski (nie będę go przywoływał, bo to nie ma sensu, gdyż nie reaguje na @ którą sam stworzył) też tak opieszale prowadzi swoje biznesy. Zaczyna mi doskwierać fakt, że przyczyniam się do ich statystyk. Zwyczajny wkurw człowieka trafia.
Chyba mamy konkurencję na głównej. I jak widzę też pobudzenia są przed akcentami. No ale na siłowni, więc to nie ma nic wspólnego z walką z nieporadnością biomechaniczną.