Garmin Fenix 6

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kiprun
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja miałam problem z GPSem, a właściwie że zegarek nie jest trefny. Na szczęście tylko to jedno wybieganie było takie dziwne. Następne rejestrowane aktywności już są w porządku. Dzięki za pomoc.
RMC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:49
Życiówka w maratonie: 04:09:02

Nieprzeczytany post

Nie śledzę co tam Garmin dokonuje ale mam wrażenie, że od jakiegoś czasu te aktualizacje F6 nie są zbyt szczęśliwe. Na przestrzeni ostatnich miesięcy był moment, że dużo dłużej łapał mi GPS co mnie strasznie denerwowało :) Miejmy nadzieję, że to splot nieszczęśliwych okoliczności (gorsze aktualizacje, problemy z sygnałem) a nie sugestia by kupić nowy zegarek :)
Komentarze do bloga biegowego: [url]http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=38345[/url]
Strona WWW: [url]http://www.pstryk-pstryk.com[/url]
Blog Biegowy: [url]https://rmc-biega.pl[/url]
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niektóre aktualizacje są świetne, na przykład nocne HRV - całkiem nowy bajer w zegarku. Ostatnio byłem chory i świetnie to odzwierciedlało mój stan.

A inne są koszmarne, jak nowe ekrany treningu siłowego. Teraz są absurdalnie zaśmiecone i nieprzydatne (albo nie umiem z tego dodanego bogactwa korzystać).
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jestem posiadaczem zegarka od 3 tygodni. Nie działa u mnie opcja tracback , cały czas widnieje na ekranie "ładowanie" miał ktoś podobny problem?

Wysłane z mojego CPH2025 .

Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fenix 6 to super sprzęt ale jego CPU ma już trochę latek, u mnie im dłuższa i bardziej skomplikowana trasa tym dłużej zegarek "myśli" (no bo przelicza sobie wszystkie warianty na samym zegarku) przy wyznaczaniu trasy wstecz.

Bywają też problemy z renderingiem map przy nawigacji, tzn mapa w końcu pojawiają się, ale trwa to długo.

Daj mu z 2 minuty, jeżeli wtedy nie zaskoczy to coś jest nie tak, ale u mnie dość długie czekanie to norma.
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czekałem dobre 5 minut i nic , próbowałem parę razy. Dziś natomiast po aktualizacji , przejechałem samochodem 2km i po chwili wyznaczyło trasę powrotna. Nie wiem czy jest to spowodowane aktualizacja czy zbiegiem okoliczności

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moze wczesniej mial p prostu problem ze zlapaniem fixa (GPS), a po aktualizacji zaladowal nowe tablice i poszlo szybko :niewiem:
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Może tak być , tylko jak mówię próbowałem parę razy ( stałem w miejscu po wybraniu trackback) dobre 5 minut i nic. Zobaczymy jak będzie na jutrzejszym treningu

gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cały czas jakieś problemy z zegarkiem. Jest jakaś strona z poprzednimi software zegarka i instrukcjami jak to wgrać krok po kroku? A tak na marginesie która wersja była najbardziej " mniej problematyczna" ?

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm, a ja nie mam żadnych z f6 s pro od stycznia 2021 r...
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy faktycznie można na mapie nałożyć wartość tętna?

Obrazek
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Da się, oczywiście to co wrzuciłeś to Garminowski render (w rzeczywistości tylko Epix ma tak wypas wyświetlacz), ale są tylko 2 pola na dane (przynajmniej w F6 Pro 47mm), nie ma tego górnego.

Obrazek

Tak to wygląda, a uruchamia się tak jak na każdej tarczy -> wchodzisz w opcje -> wybierz układ, wybierasz czy chcesz 0/1/2.
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie za odpowiedź mam jeszcze 2 pytania. Chodzi o nawigowanie . Włączam stoper i biegnę z miejsca A do miejsca B. W miejscu B zatrzymuje stoper wchodzę w opcje "wróć" do startu i mam 2 opcje . Trackback i trasa bodajże . Wiem że po wybraniu "trasa" zegarek automatycznie wybiera mi drogę powrotną do punktu startowego i " nawiguje" do niego . W opcji track back widzę tylko ślad po którym biegłem . Czy istnieje jakaś opcja żeby nawigowalo mnie do do punktu startowego po tej samej trasie ?

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

back to start. powinieneś wrócić po tej samej trasie. najłatwiej wyjść i spróbować różnych opcji.
ODPOWIEDZ