Budowę jaką masz, to znaczy chodzi Ci że "lekkie" nogi - mniejsza gęstość mm. ud?
Forum Plywanie
-
anezka
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Real athletes swim, the rest just play games!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
dziewczyny, więcej, więcej, fotki jakieś ??
- monka
- Zaprawiony W Bojach

chyba z anezką będę musiała przejść na priva. Zaczyna mnie irytować natręctwo - idź sobie "maczo" pobiegać!!!
anezko: dostałam dziś majowy nr "Pływania" - jestem pod wrażeniem. Na 24 stronie art. "Błedy popełniane podczas nauki pływania" - ciekawa konstatacja autora - "opanowanie st. klasycznego zajmuje całe lata, dlatego na pływalniach mamay dość często do czynienia z zaawansowanymi wiekiem zawodnikami st. klas.
a
wśród błędów st. dowol. zauważono m.in. "usztywnienie nóg w kolanach lub wykonanie ruchu tylko w stawie kolanowym"
anezko: dostałam dziś majowy nr "Pływania" - jestem pod wrażeniem. Na 24 stronie art. "Błedy popełniane podczas nauki pływania" - ciekawa konstatacja autora - "opanowanie st. klasycznego zajmuje całe lata, dlatego na pływalniach mamay dość często do czynienia z zaawansowanymi wiekiem zawodnikami st. klas.
a
wśród błędów st. dowol. zauważono m.in. "usztywnienie nóg w kolanach lub wykonanie ruchu tylko w stawie kolanowym"
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]
- saint
- Zaprawiony W Bojach

dobry pomysl, do prywatnych rozmow jest privQuote: from monka on 2:47 pm on June 5, 2004
chyba z anezką będę musiała przejść na priva. Zaczyna mnie irytować natręctwo - idź sobie "maczo" pobiegać!!!
- Pit
- Zaprawiony W Bojach

Jest melanż i można pisac o wszystkim. Nawet polityka uchodzi. To pływanie jest jednak sportem i mniej lub bardziej serio wiele osób biegających też pływa. Więc w czym problem? Ja tam nie jestem w stanie dyskutować merytorycznie o pływaniu na poziomie monki czy anezki ale jak mam ochote to czytam. A jak nie mam ochoty to nie i juz. Szanujmy się w miarę możliwości nawzajem. Tolerujmy to ze jesteśmy różni.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
- monka
- Zaprawiony W Bojach

dopiero teraz zobaczyłam, że można mieć wrażenie jakbym sie z tym zgadzała - a nic podobnego!Quote: from monka on 1:47 pm on June 5, 2004
ciekawa konstatacja autora - "opanowanie st. klasycznego zajmuje całe lata, dlatego na pływalniach mamay dość często do czynienia z zaawansowanymi wiekiem zawodnikami st. klas.
Nawet mi się wydaje złośliwe, jabym sama pisała. ;-)))
A'propos żabki - rozmawiałam wczoraj z ortopedą o narrow kick - on twierdzi, że dopiero zaczną się problemy z kolanami - obciążenie stawu jeszcze większe, a faceta uważają w Niemczech za szpeca - leczy kadrę piłkarzy.
-
anezka
- Wyga

Z pewnością ma rację co do problemów z kolanami, nigdy ich wprawdzie nie doświadczyłam, ale też nie jestem 'rasowym' żabkarzem
Jak dla mnie 'narrow kick' ma tę zaletę, że jest bardzo efektywny i pozwala osiągnąć większy 'poślizg' po kopnięciu.
A teraz trochę inny temat
Czy wy się rozciągacie przed treningiem? Pytam, bo spotkałam się z różnymi opiniami na temat stretchingu, nierzadko sprzecznymi.
A teraz trochę inny temat
- saint
- Zaprawiony W Bojach

no wiec zaproponowalem aby dziewczyny jako doswiadczone plywaczki zaprezentowaly nam zwyklym amatorom plywania cwiczenia o ktorych dyskutuja ale niestety zostalem potraktowany jak natretQuote: from Pit on 12:21 pm on June 7, 2004
Jest melanż i można pisac o wszystkim. Nawet polityka uchodzi. To pływanie jest jednak sportem i mniej lub bardziej serio wiele osób biegających też pływa. Więc w czym problem? Ja tam nie jestem w stanie dyskutować merytorycznie o pływaniu na poziomie monki czy anezki ale jak mam ochote to czytam. A jak nie mam ochoty to nie i juz. Szanujmy się w miarę możliwości nawzajem. Tolerujmy to ze jesteśmy różni.
- monka
- Zaprawiony W Bojach

ja jestem zszokowana, wielu ludziom mówiłam żeby zmieniali na narrow dla kolan, nawet na tym forum (dobrze że wykasowałamQuote: from anezka on 12:21 pm on June 7, 2004
Z pewnością ma rację co do problemów z kolanami, nigdy ich wprawdzie nie doświadczyłam, ale też nie jestem 'rasowym' żabkarzem![]()
- rozciąganie przed: raczej rozgrzewkę z elementami rozciągania, ogólnie duży temat, może kieyds pogadamy, przy "zimnych mm" już dawno zakazał mi się rozciągać. Trochę jest zamieszania koło tego ale uważam że pozornego.
-
anezka
- Wyga

Niepotrzebnie kasowałaśja jestem zszokowana, wielu ludziom mówiłam żeby zmieniali na narrow dla kolan, nawet na tym forum (dobrze że wykasowałam
(Edited by anezka at 1:22 pm on June 7, 2004)
-
proto
- Zaprawiony W Bojach

dziewczyny , a czy plywanie kraulem ma jakis wplyw
na kolana , czy zdarzaja sie kontuzje, czy raczej czesciej
problemy sa z barkami ?
na kolana , czy zdarzaja sie kontuzje, czy raczej czesciej
problemy sa z barkami ?
[i]swim - bike - run [/i]