Chodziło mi o wszystkie manifestacje z tego okresu (listopad 2020, nie było jeszcze szczepionki)...50latek pisze: ↑08 gru 2022, 17:09Pewnie chodzi mu o te najbardziej liczne pokazywane w mediach np. strajk kobiet (ten z wulgarnymi hasłami), w obronie tvn czy w obronie sądów.
Tylko koleś trafił kulą w płot. Bo akurat po tych manifestacjach Naukowcy stwierdzili, że to były manifestacje w słusznych sprawach, a że wirus C-19 jest wyrobiony politycznie, to ich zdaniem powstrzymał się od zarażania uczestniczek i uczestników i na pewno nie nastąpił po nich wzrost zakażeń.
Ale z wyłączeniem akurat tej konkretnej, bo jak słusznie przypominasz, wybitna pani profesor tę akurat uznała za uzasadnioną i niegroźną, tzn. że na pewno nie była przyczyną gwałtownego wzrostu zachorowań. Zatem chodziło mi o wszystkie inne tylko nie tę, bo to rzeczywiście było by kulą w płot. A nawet w stopę, więc nie odpowiadałem Pawo, bo wiedziałem, że właśnie o coś takiego mnie podejrzewa, a takie podchwytliwe pytania lepiej ignorować...Ale skoro za mnie ktoś inny odpowiada, to wyjaśniam.
A żeby uniknąć innych niesłusznych podejrzeń, dodałem we wcześniejszym wpisie wyjaśnienie:
że słowa 'dupek' używam w sensie czysto technicznym, jako określenia kogoś nie liczącego się z innymi lub robiącego coś kosztem innych, co często jest przecież uznawane za cechę pozytywną. Dodam jeszcze dla większej jasności, iż jestem raczej optymistą, i wydaje mi się, że 'dupkiem' się nie jest, tylko się czasem bywa.
Dyskusji na ten temat tu i w tym momencie sam się trochę dziwię, ale że zobaczyłem głupstwa, a akurat wyjść pobiegać nie mogłem, to tak wyszło...nie chodzi o przekonywanie. Będę się bardziej pilnował.