Rekordzista Polski w maratonie wraca no trasę do Londynu, gdzie 10 lat wcześniej zajął 9 miejsce na Igrzyskach Olimpijskich. Tym razem pobiegł w roli supportu dla naszych laureatów. Jak relacjonuje bieg w Londynie w nowej roli?
https://bieganie.pl/sport/henryk-szost- ... 3-godziny/
Henryk Szost wraca do Londynu biegnąc maraton w 3 godziny
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Za mało szczegółów napisaliście.
Po pierwsze, co się stało z Piotrem, bo patrząc po miedzyczasach już chyba po połówce zaczęło być ciężko, a zakładam, że te 3 godziny nie były wzięte z kapelusza?
Po drugie widzę, że gdziesz po 30 kilometrze Henryk zostawił już Piotra (rozumiem, że nie chciał przechodzić w marsz) i ruszył jakimś swoim tempem po 3:50. To musiało trochę zabawnie wyglądać. Czas Henryka wyszedł minimalnie słabiej niż 3h, ale tuż za, czy Henryk próbował jednak złamać te 3 godziny w imieniu Piotra, czy tak przypadkowo wyszło? Odpowie ktoś ?
Po pierwsze, co się stało z Piotrem, bo patrząc po miedzyczasach już chyba po połówce zaczęło być ciężko, a zakładam, że te 3 godziny nie były wzięte z kapelusza?
Po drugie widzę, że gdziesz po 30 kilometrze Henryk zostawił już Piotra (rozumiem, że nie chciał przechodzić w marsz) i ruszył jakimś swoim tempem po 3:50. To musiało trochę zabawnie wyglądać. Czas Henryka wyszedł minimalnie słabiej niż 3h, ale tuż za, czy Henryk próbował jednak złamać te 3 godziny w imieniu Piotra, czy tak przypadkowo wyszło? Odpowie ktoś ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:47
- Życiówka w maratonie: 2:47:32
Uczestniczyłem w tym konkursie, ale zająłem miejsce 3:-) Gdzieś tam iskierka nadziei się tliła na start. Nawet paszport w końcu zrobiłem
Przyłączam się do pytania Pana Adama. Skoro Piotr od jakiegoś czasu nosił się z zamiarem rozmienienia 3h, to co się stało, że taki zjazd i tak szybko? Czy będzie podany do publicznej informacji plan treningowy Piotra pod ten maraton?
Tak, czy siak. Niesamowita przygoda!
PS Pani Ani gratuluję udanego debiutu.
Przyłączam się do pytania Pana Adama. Skoro Piotr od jakiegoś czasu nosił się z zamiarem rozmienienia 3h, to co się stało, że taki zjazd i tak szybko? Czy będzie podany do publicznej informacji plan treningowy Piotra pod ten maraton?
Tak, czy siak. Niesamowita przygoda!
PS Pani Ani gratuluję udanego debiutu.
5k-16.38 (Toruń 12.05.24) 10k -34.47 (Grudziądz 30.09.23) HM-1.19.58(W-wek 8.10.23) M-2.47.32(Łódź 2023)
Blog: [url]viewtopic.php?f=27&t=56594[/url]
Komentarze: [url]viewtopic.php?f=28&t=56591&start=0[/url]
Blog: [url]viewtopic.php?f=27&t=56594[/url]
Komentarze: [url]viewtopic.php?f=28&t=56591&start=0[/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Dowiedziałem się, że po połówce Piotr zaczął mieć problemy z mięśniem dwugłowym.