Witam.
Zaczynam swoja przygode z bieganiem. Mam 33 lata, 185 cm wzrostu i 87 kg wagi. Z natury jestem ektomorfikiem ale troszke przytylem od pewnych lekow. Mam kilka pytan. Po pierwsze czym sie roznia buty HOKA od Asics? Wiadomo ze HOKA maja bardzo łódeczkowata podeszwe i niski drop natomiast Asics przypominaja kalsyczne buty z "normalna" podeszwa... czym sie to rozni i dla kogo sa HOKA a dla kogo Asics?
Dodam od siebie ze jestem po przebytej kontuzji bioder, uszkodzenie obrabka w prawym biodrze a w lewym nie wiadomo co ale chyba to samo... jak teraz biegam po trawie to biodra nie bola w ogole ale kolana juz tak po kilku dniach.. mam dodatkowo plaskostopie i nadpronacje-stopa mi przechyla sie do wewnatrz. Mam zamiar wyrobic tez wkladki ortopedyczne gdyz te co mam sie juz potargaly. Potrzebuje butow do biegania po trawie i asfalcie.
Jakie w takim razie po przeczytaniu mojego posta polecacie buty? Czy moze Asics Cumulus za 680 zł czy moze lepiej jakies tansze HOKA tylko jakie? Ewentualnie jakie inne?
Pozdrawiam
Zaczynam biegac, buty i zdrowie...
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Hoka od Asics roznia sie tym, ze to sa roze firmy, ktore produkuja rozne modele butow.
Hoka owszem generalnie maja drop z tych nizszych (4-5mm), a Asics ma buty z roznymi dropa w swojej ofercie.
Ale koniec koncow nie ma sensu porownywanie firm tylko konkretnych modeli.
Hoka owszem generalnie maja drop z tych nizszych (4-5mm), a Asics ma buty z roznymi dropa w swojej ofercie.
Ale koniec koncow nie ma sensu porownywanie firm tylko konkretnych modeli.