Trollowanie Artiego
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wielu forumowiczów zauważyło pewnie (nie będę cytował apelów jakie do Artiego piszą), że jego aktywność, jego nic nie wnoszące farmazony są dla dyskusji szkodliwe.
Piszę to publicznie a nie tylko do niego prywatnie, bo chcę pokazać, że takie trolowanie (nie da się już jego aktywności inaczej opisać niż trolowanie) musi mieć swój kres i uwagi użytkowników są zauważane i jeśli nie zaprzestanie swojej działalności to pożegnamy się z nim.
Piszę to publicznie a nie tylko do niego prywatnie, bo chcę pokazać, że takie trolowanie (nie da się już jego aktywności inaczej opisać niż trolowanie) musi mieć swój kres i uwagi użytkowników są zauważane i jeśli nie zaprzestanie swojej działalności to pożegnamy się z nim.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
Popieram. Rozwala każdy temat, prowokując personalne przepychanki albo obsesyjnie kontrując każdego niemal forumowicza, który ma coś do powiedzenia poza: super, świetnie, tak trzymać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Bardziej wkurza, że potrafi w 60/70% tematów tak go poprowadzić, że temat zmienia się w przepychanki wielkopolskie
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Sugeruje ignorować wszystkie jego tematy i wszystkie odpowiedzi, nawet jeśli przypadkiem są one merytoryczne.
Zasada "nie karmić trolla" jest tu bardzo pożądana
Zasada "nie karmić trolla" jest tu bardzo pożądana
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No oczywiście tak należy robić, ale jemu to nie przeszkadza w zaśmiecaniu dowolnego wątku pierdyliardem własnych, następujących po sobie postów.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
A to boli najbardziej. Zamiast odpowiedzieć w jednym poście na kilka to każda odpowiedź w osobnym :/Adam Klein pisze: ↑08 sie 2022, 10:28 No oczywiście tak należy robić, ale jemu to nie przeszkadza w zaśmiecaniu dowolnego wątku pierdyliardem własnych, następujących po sobie postów.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No i jak sądzicie, ten wątek też zaśmieci swoją, jak sam twierdzi, dużą wiedzą i w związku z tym potokiem rzeczowych postów?
Rozumiem standardy wolności wypowiedzi i to, żeby to forum było takim zachodnim wzorem wolności słowa. Rozumiem też krygowanie się Adama i publiczne nazywanie rzeczy po imieniu, bo to służy jak najbardziej wzmacnianiu i utrwalaniu standardów zachowania, dzięki którym nie potrzeba regulaminów. Są jednak granice. O nich oczywiście należy dyskutować lecz to nie może jednocześnie paraliżować decyzji o banie. Kujawiński może założyć własne forum i tego mu nikt nie zabrania.
Rozumiem standardy wolności wypowiedzi i to, żeby to forum było takim zachodnim wzorem wolności słowa. Rozumiem też krygowanie się Adama i publiczne nazywanie rzeczy po imieniu, bo to służy jak najbardziej wzmacnianiu i utrwalaniu standardów zachowania, dzięki którym nie potrzeba regulaminów. Są jednak granice. O nich oczywiście należy dyskutować lecz to nie może jednocześnie paraliżować decyzji o banie. Kujawiński może założyć własne forum i tego mu nikt nie zabrania.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Trochę się muszę krygować, bo nie chciałbym aby jego ewentualne usunięcie (co nie jest jesczze przecież przesądzone, bo może on jednak się ogarnie) było postrzegane jako jakieś moje odgrywanie się za niezbyt dobre relacje jakie mamy. Więc paradoksalnie cieszę się, że nie jestem osamotniony w postrzeganiu jego osoby.
Ale czas mojej akceptacji dla jego działań dobiega końca.
Ale czas mojej akceptacji dla jego działań dobiega końca.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dobrze wiesz, że od tego nie uciekniesz. Kujawiński zawsze może się przecież odwołać, jeżeli zależy mu na uczestniczeniu w tej społeczności. Jeśli ban okaże się pomyłką, to publicznie przeprosisz poszkodowanego, bo każdy ma prawo się mylić.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 10k to za długo
- Życiówka w maratonie: Pobiegnę po 40tce.
Tak po prawdzie to Arti łamie konkretne punkty regulaminu Forum (wypowiadanie się nie na temat, ujawnianie danych osobowych użytkowników to tylko 2 przykłady z ostatniego czasu), więc jego aktywność nie tylko może się subiektywnie komuś nie podobać, ale tak najzwyczajniej w świecie jest niezgodna z tym, na co się tutaj wszyscy mniej lub bardziej formalnie zgadzamy w trakcie rejestracji.
- pawo
- Wodzirej
Jestem stanowczo przeciwny wywaleniu Artiego, natomiast wziąć go za mordę trzeba i to natychmiast.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
O Jezu... takiej autopromocji nie życzyłbym najgorszemu wrogowi. Ja sugeruję tylko bana, a nie sepuku.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Też mam wielkie problemy z czytaniem Artiego i zalewaniem postami wątków, które zwykle nic nie wnoszą. Parę razy nóż się w kieszeni otwierał, ale wtedy po prostu liczę do trzech i przewijam dalej. Ale kategorycznie nie jestem za banowaniem.
- pawo
- Wodzirej