SAMOOBRONA=SAMOZAGŁADA

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
AKITA SAN
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pawel,a wstyd?!
Wyobraź sobie spotkanie premiera Leppera z Blairem,albo minister Beger z Joschką Fischerem.
Kawały o Polakach?
Tacy "reprezentanci" narodu dopiero by namalowali obraz Polski w Europie!!!
Nie byłbyś zażenowany widząc takie spektakle?
PKO
Awatar użytkownika
darek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się czy forum o bieganiu to miejsce na takie dyskusje. No bo jak napiszę:
PLATFORMA OBYWATELSKA= ZŁODZIEJE i PRZEKRĘTASY
to co powiecie?
Akurat w 1989 roku byłem prawie dorosły i dokładnie od tego roku zapamiętałem naszą historię najnowszą. Głosowałem kiedyś na UW i ja już się panowie z niegdysiejszej Mumii Wolności, wcześniej UD i KLD a obecnie PO na wasze hasła nabrać nie dam!
PS. Chciałem zwrócić waszą uwagę, że istnieje coś
takiego jak "konsensus mediów" w sprawie Samoobrony, że niby "my wszyscy cywilizowani ludzie" i tu następuje znaczące mrugnięcie oczkiem i uśmiech ... I  nikt już nie słucha co ma Samoobrona do powiedzenia.
A argument, że się Lepper będzie źle prezntował na tle Blaira do mnie nie trafia bo ten drugi to też buc!
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Posłankę Renatę Beger wywalili z komisji śledczej za to że podrabiała podpisy pozwalające jej zasiąść za stołkiem. A teraz najlepsze- na jej miejsce chciał wejść Andrzej Lepper który też podrabiał te podpisy, wiem bo znam te osoby. I jak tu głosować na kogoś takiego???
Tedi
gg:5688977
[url=http://www.czarnogrod.prv.pl/][b]Czarnogród- przystań każdego wojownika......[/b][/url]
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spoko! Fajny usportowiony gość. Jego praca nóg podczas treningu bokserskiego jest po prostu wzorowa. I ten czujny wzrok wlepiony w treningowy worek.
gregoz
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from AKITA SAN on 11:33 pm on Mar. 11, 2004
Pawel,a wstyd?!
Wyobraź sobie spotkanie premiera Leppera z Blairem,albo minister Beger z Joschką Fischerem.
Kawały o Polakach?
Tacy "reprezentanci" narodu dopiero by namalowali obraz Polski w Europie!!!
Nie byłbyś zażenowany widząc takie spektakle?
no masz racje, że wstyd, ale czy Rosjanie wstydzili się jak prostak w końcu Stalin spotykał się w Poczdamie z Churchilem i Roosweltem? Myśle, że to kwestia pozycji kraju.

Zresztą zauważyłem, że z braku wyksztąłcenia robi wielu z was zarzut. A ja nie jestem zainteresowany gładkimi i elokwentnymi politykami, którzy jak Kwaśniewski potem zawetują ustawę o zmniejszeniu podatków, bo jest "niezgodna z zasadami sprawiedliwości społecznej" (pamietacie to jeszcze?).

Już wolałbym kogoś takiego jak Leper, który na początki kadencji nieczym współczesny Piłsudski walnąłby pięścią w stół i powiedział: żadnej gnojki ustawy wam nie podpiszę zanim nie uchwalicie podatku liniowego. Przyznajcie, że znajomosci francuskiego i angoelskiego do tego nie potrzeba.

Nie zgadzam się z waszymi zarzutami, że Samoobrona to niewykształcony motłoch i dlatego się nie nadaje. Znam kika niewykształconych osób, które mają bardzo zdrowe poglądy i takim osobom powierzyłbym rządzenie tym krajem. Bo najważniejsze są poglądy, a nie tytuły profesorskie. Człowiek z wykształceniem podstawowym jako poseł może powiedzieć prawnikom sejmowym - zróbcie ta ustawę tak, żeby zapewnić to czy tamto. Do tego nie potrzeba tytułów profesorskich
ENTRE.PL Team
Yuras
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Samoobrona to niewykształcony motłoch, ale nie to jest jej największym problemem. Tragedia Samoobrony polega na demagogii, populiźmie, zupełnie antyrynkowym i skrajnie socjalnym programie. W najważniejszych głosowaniach popierali ustawy SLD-owskie. Sprawdziło się powiedzenie J. Rokity o "zbrojnym ramieniu SLD". Gdyby Polska była państwem prawa to A. Lepper siedziałby dzisiaj w więzieniu, a Samoobronie nikt by dzisiaj już nie pamiętał (nielegalne blokady dróg, wysypywanie zboża na tory kolejowe, fałszowanie podpisów itp..). Lepper i wprowadzenie podatku liniowego? Przecież to co on proponuje to skrajny socjalizm!
JS
Awatar użytkownika
Kazim
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Powiedzcie z którego ugrupowania najwięcej biegają to pójdę na nich zagłosować. Co do kompetencji w rządzeniu mam wyrobione zdanie i w sumie nie widze większej różnicy pomiędzy poszczególnymi partiami.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yuras, moja uwaga o podatku liniowym nie dotyczyła szans zwiazanych a leperem, ale z tym, że do dobrego sejmu nie potrzeba profesorów, ale ludzi o okreslonych pogladach na gospodarke. Oni mają pomysły, a wyrobnicy prawnicy je zamieniają w ustawy. Ja prostaczek jestem przekonany, że otwarta gospodarka jest dobra i to wystarczyłoby, zeby zarządzić jej otwarcie. Dobrze opłacanym wyrobnikom i specjalistom od ceł, WTO, i tam takich trzeba by tylko powierzyć zrobienie dobrych ustaw i traktatów, a ja bym sobie w tym czasie biegał, a potem tylko zagłosował. Inna sprawa, że posłów jest za dużo, wystarczyłoby ich setka, bo oni i tak bez pomocy rządu by sobie nie poradzili. To paranoja, bo podobno jest podział władzy na ustawodawczą i wykonawczą, a w praktyce to rząd tworzy prawo, przy okazji jeszcze robiąc jakieś niejasne interesy, jak ostatnio Jakubowska.

A wracając do lepera, to bym się nie martwił dopóki nie ma szans na samodzielną większość w sejmie, czyli dopóki ma poniżej 40% w sondażach.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Jarro
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Trochę muszę się " czepnąć" poglądów Pawła.
 Co to znaczy : ".... do dobrego Sejmu nie potrzeba profesorów, ale ludzi o określonych poglądach na gospodarkę...... " , albo   "....poseł z wykształceniem podstawowym jako poseł może powiedzieć prawnikom sejmowym  - zróbcie .... "
   Teraz już zupełnie poważnie. Tylko teoretycznie masz rację, bo życie jest odrobinę bardziej skomplikowane.
   Dlaczego poseł powinien być osobą gruntownie wykształconą?.
    Bo musi odróżniać mądrych od głupich, cwanych od uczciwych, pracowitych od leniwych.
    Jeśli coś podpisuje  = głosuje za,  powinien umieć to coś ocenić.
    Jeżeli ma mieć zdrowe poglądy gospodarcze to niby skąd?. Z pracy w swoim gospodarstwie, czy może warsztacie samochodowym?. Nie, żebym deprecjonował możliwości włościan i rzemieślników, ale poczytać i pochodzić do szkół nie zawadzi.
  Muszę kończyć, bo młodzież prze do sieci.

Jarro
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dajcie szanase Leperowi . To moze byc drugi Witos .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from wojtek on 10:36 pm on Mar. 12, 2004
Dajcie szanase Leperowi . To moze byc drugi Witos .
raczej Jakub Szela :)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Jarro
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nieszczęście polega na tym, że w polskim parlamencie zasiada najmniej prawników i jednocześnie najwięcej obywateli z tzw. wykształceniem zawodowym tzw. lekkopółśrednim / vide lepperiada/.
   Mamy takich prezesów Alotów od ZUS, absolwentów technikum technologii drewna co to muszą się gdzieś sprawdzić.
    No i się sprawdzają, a przy okazji skracają życie milionom rodaków.
Jarro
Awatar użytkownika
eol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W demokracji : - w Sejmie, Radach, itd rządzą ludzie wybrani demokratycznie. Tzn., że odzwierciedlają oni poglądy większości, czy to się nam podoba, czy nie. Mówienie źle o opcji np, Lepera to niestety negatywny osąd o części naszych rodakach - wyborcach.
I niestety przeciwnicy lepera (ja też się do nich zaliczam) muszą stwierdzić, ze nie umieją się przeciwstawić Lepera zwolennikom - naszym sąsiadom.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

eol, nawet zakładając, że masz rację, to nic nie poradzę, że codziennie chodząc po mieście, jadąc autobusem i samochodem sporo wokół mnie ludzi wątpliwej wartości - od drobnych złodziejaszków, prostytutek, pedofilów.

Ale z Leperem jest inaczej, oni nie są lustrzaną kopią tej post-PGRowskiej bezrobotenj masy, o której interesy upomina się Leper. On na ich karkach doszedł na salony, a de facto dba o interesy zupełnie kogo innego. Wystarczy przeczytać deklaracja majątkowe posłów samoobrony. To ludzie bogaci, których majątki oni sami szacują na miliony złotych. Mało jest tak bogatych posłów jak w samoobronie. W 2003 roku majątek posłanki Beger wzrósł o milion nowych złotych. Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby się bogacili, ale niech przestaną pieprzyć, że występują przeciw układom, rządom liberlanym i Balcerowiczowi, bo gdyby nie przywatyzacja to oni tych tysięcy hektarów ziemi - użyję słów lepera - "nie kupiliby za bezcen" od ARR. I to jest jedna z tych rzeczy, o których leper milczy - oni korzystają z systemu stworzonego przez Balcerowicza jadnocześnie go kontestując.

A jak wam podobała się debata lepera z Rokitą dzisiaj z radiu zet? Mi się najbardzie podobało, jak leper wrzeszczał do Rokity: "w pana lysej głowie rozumu nie ma! Rozum panu z włosami wyszedł!"
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Maniek G
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Poziom tej debaty był o tu

---------------------------- :hahaha:
Anima Sana In Corpore Sano
New Balance but biegowy