Z góry przepraszam, jeśli i ode mnie ktoś dostał taką przesyłkę.
Uwaga Wirusy!
- MacGor
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ci z Was, którzy mają porządne zabezpieczenia, to nawet o tym nie wiedzą, ale od pewnego czasu ktoś (czyt. wredne małpy
) rozsyła forumowiczom zawirusowane maile podszywając się właśnie pod nas, forumowiczów. Konkretniej -używają adresów, które są zadeklarowane w naszych profilach. I tak np. Lecho dostał jakiś tydzień temu mail od Miroszacha i musiał formatować dysk... Ostatnio i joycat do niego napisała, i Paweł
. Ja dostaję codziennie kilka maili np. od AbeS'a, stoyan'a i innych, których nawet nie znam, najczęściej zatytuowanych "hi". Wszystko z załącznikami. Od razu kasuję. Mam zasadę nie otwierać maili, których się nie spodziewam, więc chwała bogu nic mnie nie zainfekowało.
[b]szuuu[/b]
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Ja dostaje od tygodnia ale tytuly od razu mowia mi , ze to ping pongowane wirusy i nawet nie moglbym tego otworzyc .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Kiniak
- Zaprawiony W Bojach

DO mnie dzisiaj przyszło tyle, że myślałam, że padnę, ale mój anty wirus szybko sie z tym rozprawił.
Tytuły listów są cokolwiek głupawe, od Krzycha dostałam np. You are dissmised i się zastanawiałam o co chodzi.
Od kogoś tam I love you, hehe i takie tam. SZOK
Tytuły listów są cokolwiek głupawe, od Krzycha dostałam np. You are dissmised i się zastanawiałam o co chodzi.
Od kogoś tam I love you, hehe i takie tam. SZOK
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Kiniak (gg 5660174)
- Friend
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
zawsze mówiłem że nie warto podawać do publicznej wiadomości swoich adresówKonkretniej -używają adresów, które są zadeklarowane w naszych profilach.
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
- AbeS
- Wyga

Niestety taki mają mechanizm, iż podszywają się pod innych. Ja antyvira mam i czysty jestem jak najbardziejQuote: from MacGor on 2:31 pm on Mar. 1, 2004
Ja dostaję codziennie kilka maili np. od AbeS'a
Aby wykryć rzeczywistego sprawcę musicie poszukać w źródle IP, z którego mail wyszedł.
[b]Vade retro Satana, Numquam Suade Mihi Vana.
Sunt Mala Quae Libas, Ipse Venena Bibas.[/b]
Sunt Mala Quae Libas, Ipse Venena Bibas.[/b]
-
wirek
- Zaprawiony W Bojach

Przed chwilą dostalem majla na temat Camila od adam@fredzio.com, z zzipowanym zalącznikiem 21,42kb , ale system mnie od razu uprzedzil że jest nieważny lub zanieczyszczony
wirek
- monka
- Zaprawiony W Bojach

nawet dzieciaki potrafią już dziś wysyłać maile z dowolnym adresem nadawcy. ja dostałam maila z virusem od aleksander.kwaśniewski@prezydent.pl
rzecz w tym że dość łatwo można zidentyfikować takiego typa i powinno się to robić jeśli komuś wyrządził krzywdę i rozsyła wirusy!
rzecz w tym że dość łatwo można zidentyfikować takiego typa i powinno się to robić jeśli komuś wyrządził krzywdę i rozsyła wirusy!
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Monka - jak ja się cieszę że Ciebie tutaj mamy. Tyle potrafisz. Zidentyfikuj i zrób porządek z tymi typami dobra?
- AKITA SAN
- Zaprawiony W Bojach

Fredzio,czemu jesteś na Monkę taki cięty?
Różniste ona tu wypowiedzi prezentuje,ale kiedy widzę jakiegoś jej nowego posta,to wiem,że najdalej za 12godzin będzie przez Ciebie skomentowana:hahaha:
KIM jest Monka?
Różniste ona tu wypowiedzi prezentuje,ale kiedy widzę jakiegoś jej nowego posta,to wiem,że najdalej za 12godzin będzie przez Ciebie skomentowana:hahaha:
KIM jest Monka?
- monka
- Zaprawiony W Bojach

Dobrze Fredzio, już identyfikuję - no więc wirek otrzymał rzeczywiście od Ciebie tego maila, ale mogłeś o tym nie wiedzieć bo to było typowe automatyczne działanie wirusa z poziomu serwera pocztowego. Ale są poza tym jeszcze inne metody - ręczne, i te miałam na myśli pisząc o indetyfikowaniu, kiedy ktoś podszywa się pod dany adres. Ja bronię się w drugim przypadku softem "PGP" i każdy mail ma wtedy certyfikację nadawcy co uniemożliwia podszywanie. Nie chroni to przed wirusami - na nie polecam antyvir symanteca w wersji "domowej", bo korporacyjna nie zabezpiecza pop3 i smtp.
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]
- Karola
- Zaprawiony W Bojach

Ja też dziś dostałam e-maila z biegania.pl, angielskojęzycznego z dużym załącznikiem, ale wyglądał jak robota wirusa i bez otwierania wyleciał.
Smutne to jest, bo coraz częściej się zdarza.
Smutne to jest, bo coraz częściej się zdarza.