Poznań bez rekordów – wyniki półmaratonu 2022

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wczytaj się jeszcze raz w moje posty. Może załapiesz.
New Balance but biegowy
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 08 kwie 2022, 10:02 Wczytaj się jeszcze raz w moje posty. Może załapiesz.
Sorry. Nic nie rozumie... proszę podpowiedz trochę.

Masz idee, masz pomysły, masz grupę, masz kasę, masz menadżera i nie chcesz tego robić???? No jak to?
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: 08 kwie 2022, 10:15
yacool pisze: 08 kwie 2022, 10:02 Wczytaj się jeszcze raz w moje posty. Może załapiesz.

Masz idee, masz pomysły, masz grupę, masz kasę, masz menadżera i nie chcesz tego robić???? No jak to?
Rolli - może przeczytaj, pomyśl i tak 5x bo widzę poziom rozumienia dość niski
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze: 08 kwie 2022, 10:20
Rolli pisze: 08 kwie 2022, 10:15

Rolli - może przeczytaj, pomyśl i tak 5x bo widzę poziom rozumienia dość niski
Zawsze mi sie podoba taki argument :hahaha: używany często, jak brak argumentów.

Niski poziom jest wtedy, gdy sie na wszystko potrafi tylko narzekać bez żądnych pomysłów.
Takie pomysł: "trzeba cos zmienić", można zaliczyć do pomysłów kiboli z piwkiem w ręce.

Pomysły musza być w pierwszej linii realistyczne. Nawet jak sa rewolucyjne.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tylko ty tu piszesz o nieokreślonych zmianach. A to znaczy, że nie czytasz uważnie wątku. Jeżeli nic nie rozumiesz, to tym bardziej przeczytaj jeszcze raz, albo poczekaj na lepsze wyjaśnienie.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Wracając do zawodników i wyników.
W niedziele MP w Dębnie. Zobaczymy co nabiegają
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 08 kwie 2022, 10:34 Tylko ty tu piszesz o nieokreślonych zmianach. A to znaczy, że nie czytasz uważnie wątku. Jeżeli nic nie rozumiesz, to tym bardziej przeczytaj jeszcze raz, albo poczekaj na lepsze wyjaśnienie.
Ja nie pisze wcale o "nieokreślonych" zmianach, tylko o twoich zmianach, które chcesz wprowadzić w życie. Wiec kibicuje i czekam na wyniki.

Wiec:
Potrzebujesz menadżera? Zorganizuj menadżera.
Potrzebujesz kasę? Zorganizuj menadżera, który ci da kasę.
Potrzebujesz sponsora? Zorganizuj menadżera, który zorganizuje sponsora.
Potrzebujesz grupę? Zorganizuj menadżera, który zorganizuje tobie grupę.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę, że jednak potrzebujesz koła ratunkowego.
Ja jestem za głupi na tak szeroko zakrojony projekt. Jestem hobbystą. Moje kompetencje sięgają od pierwszego do ósmego toru. Teraz już rozumiesz? Systemu nie mają szans zmienić trenerzy, tylko ludzie z innymi kompetencjami.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 08 kwie 2022, 11:01 Widzę, że jednak potrzebujesz koła ratunkowego.
Ja jestem za głupi na tak szeroko zakrojony projekt. Jestem hobbystą. Moje kompetencje sięgają od pierwszego do ósmego toru. Teraz już rozumiesz? Systemu nie mają szans zmienić trenerzy, tylko ludzie z innymi kompetencjami.
Acha... teraz doszliśmy do sedna problemu. Ty po prostu chcesz, zeby inni znaleźli tobie menadżera, zeby inni zorganizowali tobie grupę i kasę. Zeby po prostu inni robili ta robote za ciebie.

Pozytywne jest w tym wszystkim, ze jest taka organizacja, która sie tym zajmuje. Załatwia menadżera, załatwia grupę i kasę. Ta organizacja nazywa sie PZLA.

No tak... ty ich przecież nie lubisz, bo dziatki z lasu... no tak... to niestety nic z tego nie będzie i pozostanie te puste: "trzeba cos zmienić", kibolow z piwem w ręce.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przyznaj, że miałeś już gotowca z tą piękną przemową i tylko czekałeś na okazję, żeby swoje wrzucić. :hahaha:
pma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:46
Życiówka w maratonie: 2:43:25

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze: 08 kwie 2022, 10:41 Wracając do zawodników i wyników.
Ja nie nastawiam się na jakieś spektakularne wyniki. Z elity męskiej są Kulka i Brzeziński, którzy w perspektywie mają maraton w Peru w wojskowych mistrzostwach świata, chyba gdzieś na początku maja. Wiec tu chyba zanosi się na jakieś treningowe 21, ew. 25 do 30 km i DNF. Wygra prawdopodobnie ktoś z bezpośredniego zaplecza elity z wynikiem w okolicach 2:18-2:20. U kobiet może będzie nieco lepiej choć tu też Ola Brzezińska biegnie chyba w sobotę w finale City Trail więc to też potencjalnie może wpłynąć na jej dyspozycję w niedzielę (o ile oczywiście pojawi się na starcie).
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trzeba wyraźnie zaznaczać, że te 2:18, to chodzi o męską elitę. :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

pma pisze: 08 kwie 2022, 11:14
Siedlak1975 pisze: 08 kwie 2022, 10:41 Wracając do zawodników i wyników.
Ja nie nastawiam się na jakieś spektakularne wyniki. Z elity męskiej są Kulka i Brzeziński, którzy w perspektywie mają maraton w Peru w wojskowych mistrzostwach świata, chyba gdzieś na początku maja. Wiec tu chyba zanosi się na jakieś treningowe 21, ew. 25 do 30 km i DNF. Wygra prawdopodobnie ktoś z bezpośredniego zaplecza elity z wynikiem w okolicach 2:18-2:20. U kobiet może będzie nieco lepiej choć tu też Ola Brzezińska biegnie chyba w sobotę w finale City Trail więc to też potencjalnie może wpłynąć na jej dyspozycję w niedzielę (o ile oczywiście pojawi się na starcie).
Myślałem że tam Zalewski biegnie
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 08 kwie 2022, 11:14 Przyznaj, że miałeś już gotowca z tą piękną przemową i tylko czekałeś na okazję, żeby swoje wrzucić. :hahaha:
:spoczko:
Ale przyznaj, ze fajnie wyszło.

A tak w temacie:
Dobrym przykładem sa skoki narciarskie.
Z zawodników, którzy nie kwalifikowali sie do finałów, braku kasy, dziadków w związku i niszowym zainteresowaniu kibiców w latach 80/90-tych... powstała dyscyplina sportu, która ogląda 50% społeczeństwa i zawodnicy sa znani na całym świecie.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To może tak nieśmiało przypomnę, że stał za tym Małysz. Kowalczyk też miała szansę, ale chyba nie tę czekoladę promowała.
ODPOWIEDZ