Poznań bez rekordów – wyniki półmaratonu 2022

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze: 06 kwie 2022, 20:07
Arti pisze: 06 kwie 2022, 19:53 Czym jesteś zdziwiony? Damian Czykier, Pia Skrzyszowska czy Natalia Kaczmarek to nie następcy/następczynie?
Piszemy o zapaści w biegach długich czyli 5-42 km a ty znowu swoje. Zaraz znowu napiszesz o rzucaniu dzidą???
Możesz zostać w temacie czy to zbyt trudne?
Czemu schodzisz z tematu?
Ja nie schodzę z tematu ale patrzę globalnie na lekką i wskazałem, że niewielu interesuje bieganie 5-10km. Nie ma takiej konkurencji jak rzucanie dzidą.
Pozostaje półmaraton i maraton a tutaj zanotowaliśmy w ostatnim 1,5 roku rekord Polski zarówno wśród kobiet jak i mężczyźni. Do wyników 2:09 w sezonie 2021 niewiele juz zabrakło co na poziom europejski już jest nieźle a ze wskazywano na forum jako poziom zadowalajacy 2:10 wiec taki zostal osiągnięty.

Jak widzisz opisałem temat kompleksowo.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 06 kwie 2022, 20:06 Jeżeli jest więcej takich leśnych dziadów pokroju Kujawińskiego, to jedynym ratunkiem dla biegów długich pozostaje stworzenie własnego związku i oddzielenie się od tego dziadostwa.
Wiem, ze boli ,ze inni coś robią i to z efektami a Ty dalej siedzisz w lesie ale przecież wystarczy zakasać rękawy a nie objadać się batonikami.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Arti pisze: 06 kwie 2022, 20:19 Pozostaje półmaraton i maraton a tutaj zanotowaliśmy w ostatnim 1,5 roku rekord Polski zarówno wśród kobiet jak i mężczyźni.
Podaj te rekordy w maratonie bo ja nie słyszałem
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze: 06 kwie 2022, 20:29
Arti pisze: 06 kwie 2022, 20:19 Pozostaje półmaraton i maraton a tutaj zanotowaliśmy w ostatnim 1,5 roku rekord Polski zarówno wśród kobiet jak i mężczyźni.
Wielokrotnie pisałem o rekordach w półmaratonie zatem nie udawaj pytając o maraton ;)

Ps. Przeczytaj uważnie, napisałem.o rekordach w półmaratonie kilka razy plus opisałem sytuacje w maratonie. Dodam jeszcze wysoki poziom kobiet w maratonie w 2021 gdzie kilka zawodniczek pobieglo na poziomie 2:26-2:27 czyli blisko rekordu Polski.
Jedno powiedzą, że to wolno a ja powiem, że to kolejny krok tj poprzednio poziom kobiet normował się na 2:31 a teraz na 2:27.

Można widzieć czarne chmury można widzieć słońce i przebłyski i biec dalej z efektami.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wielki strategu
jedno trzeba ci oddać. Potrafisz obezwładnić każdy merytoryczny post.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 06 kwie 2022, 20:06 Jeżeli jest więcej takich leśnych dziadów pokroju Kujawińskiego, to jedynym ratunkiem dla biegów długich pozostaje stworzenie własnego związku i oddzielenie się od tego dziadostwa.
Jakby co służę pomocą, jestem co prawda stary i mieszkam pod lasem ale duszę mam przedszkolaka. Chyba.
Tylko jak zapobiec temu, że jak już okrzykniemy się prezesami to nie staniemy się również leśnymi dziadami z krwi i kości. Masz jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trzeba naprawdę mądrych ludzi. Najlepiej jakby nie byli biegaczami, bo tu chodzi o dystans. Przede wszystkim do siebie samych. To muszą być ludzie z wizją, którzy wiedzą, że największym wrogiem rozwoju jest błędne mniemanie o braku zainteresowania biegami na 5 i 10k. Kujawiński jest emanacją tego co rozgrywa się w głowach pzla. Nikt nie interesuje się tymi konkurencjami, dlatego jest tak niski poziom. To jest ich analiza i w związku z tym spychanie problemu na peryferia. Czykier, Kaczmarek, Skrzyszowska mają odwrócić uwagę. A Kujawiński z mistrzowską konsekwencją uprawia tę propagandę.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zbliża się wieczór więc i bełkot się nasila. Nie będę cytował bo za długie, najwyżej kiedyś skasujesz i zniknie post wstydu ;)
Co oni dodają do tych batonów, ze wywołują takie halucynacje? ;)

Przecież te posty są tak głupie, ze aż nieśmieszne. Ale to jak rozumiem odzew na to by wymigac się od działania i móc kolejne lata jęczeć na forum ;)
Łatwa droga, najłatwiejsza...
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mogę zwalić niepoczytalność na batoniki. A ty co bierzesz?
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Arti pisze: 06 kwie 2022, 20:34
Siedlak1975 pisze: 06 kwie 2022, 20:29
Wielokrotnie pisałem o rekordach w półmaratonie zatem nie udawaj pytając o maraton ;)

Ps. Przeczytaj uważnie, napisałem.o rekordach w półmaratonie kilka razy plus opisałem sytuacje w maratonie. Dodam jeszcze wysoki poziom kobiet w maratonie w 2021 gdzie kilka zawodniczek pobieglo na poziomie 2:26-2:27 czyli blisko rekordu Polski.
Jedno powiedzą, że to wolno a ja powiem, że to kolejny krok tj poprzednio poziom kobiet normował się na 2:31 a teraz na 2:27.

Można widzieć czarne chmury można widzieć słońce i przebłyski i biec dalej z efektami.
Napisałeś że:"
Pozostaje półmaraton i maraton a tutaj zanotowaliśmy w ostatnim 1,5 roku rekord Polski zarówno wśród kobiet jak i mężczyźni."
Ja umiem czytać ze zrozumieniem więc pytam jeszcze raz jakie to rekordy polski padły w maratonie????
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pozostałe czyli pozostale dystanse. W półmaratonie zanotowaliśmy rekordy a w maratonie opisałem o poziomie 2:10-2:09.

Mniemam ,że żarty sobie robisz ze zrozumieniem ;)
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2022, 22:21 przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Siedlak jaja sobie robisz i wycinasz fragment wypowiedzi pomijając dalszy ciąg gdzie omawiam kwestię maratonu. Niby rocznik 75 a jak dziecko się zachowujesz ;)

Niektórzy to nazywają manipulacją ;)
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zastanawia mnie jedno - po co dyskutujecie z tym ignorantem Artim - z cytatów widzę, że wychwala rekord w połówce - tylko nie wie, że za czasów Bronka i Kowola albo nie było połówek albo była to bardzo niszowa konkurencja - częściej były biegi na 15, 20 czy 25 km, które za sprawą mody przemianowały się na półmaratony
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze: 06 kwie 2022, 23:11 zastanawia mnie jedno - po co dyskutujecie z tym ignorantem Artim - z cytatów widzę, że wychwala rekord w połówce - tylko nie wie, że za czasów Bronka i Kowola albo nie było połówek albo była to bardzo niszowa konkurencja - częściej były biegi na 15, 20 czy 25 km, które za sprawą mody przemianowały się na półmaratony
Wychwalałem 1500 jak już ,który to Lewy zdeklasował absolutnie Bronka.

I kto tu jest ignorantem? Jak mogłeś tego nie dostrzec.
Oprócz tego rekordy na 800 i 1000 i 1 milę ale to już totalnie ignorujesz.

Opanuj się zatem z taką niesłuszną oceną bo jak widać racji nie masz.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a pod moim postem widzę taki zapis:
Ten post został napisany przez ignorowanego użytkownika – Arti.

radzę wam zrobić tak samo - czasu mniej stracicie i nerwów czytając treści tego kłamcy
ODPOWIEDZ