Nowy basen na Ursynowie w Warszawie

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Basen rzeczywiście zrobiony dość oszczędnościowo. Ale nie jest bublem.

Zresztą jak zwykle trochę się czepiasz. Czy ty wiesz co i jak się budowało 20 lat temu,. czyli w 1984 roku? Wcześniej myślałem, że jesteś starą panną koło 40 udającą nastolatka, ale z takich wypowiedzi widzę, że ty chyba rzeczywiście bardzo młoda jesteś, bo nie pamiętasz tamtych czasów (polecam "Misia" i "Alternatywy 4"). Tylko nie obrażaj się oid razu. :) ;)

Nie wiem np. jaka była temperatura wody wczoraj, ale do dzisiaj chyba trochę ostygła. Może ty do klubu morsów należysz?

No, i skoro - jak piszesz - za dużo chloru, to po co jeszcze dodatkowo dezynfekować stopy???? Chlor wszystko ukatrupi (na szczęście).
ENTRE.PL Team
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale z jednym się zgodzę z tobą - nieprawodłowo używane łapki mogą więcej zaszkodzić niż pomóc - od złych nawyków wkładania ręki do wody, po kontuzje barku.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ludzie będą mieli grzyby, widziałeś jaką brudną kałuże trzeba przejść żeby do wody się dostać a potem wejść do szatni? :bum:  To już wolałąbym na Koncertowej na Ursynowie pływać, bo tam podobną kałużę można przeskoczyć ;)
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A czy są dodatkowe umywaliki w przebieralniach czy gdzieś? Bo jeśli woda tak bardzo chlorowana to zęby odrazu zżółkną. Dobrze, że nas monka ostrzegła.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w szatni umywalek nie ma, moze w toaletach, ale tam nie zaglądałem.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from FREDZIO on 7:41 pm on Feb. 22, 2004
Bo jeśli woda tak bardzo chlorowana to zęby odrazu zżółkną. Dobrze, że nas monka ostrzegła.
Szatnie są paskudnie ciasne, no i brak UMYWALEK DO MYCIA ZĘBÓW!!! Musiałam w kiblu szorować ząbki! Mnie to nie boli, bo nie będę tam pływać. było za darmolkę to opłacało sie przyjechać ale jak ktoś już przekroczył 10 minut to bulił aż 5 zeta - Żenada!
Nie zapomnę tej kałuży żygów w które musiałam aż dwa razy wchodzić nogą! Już wzięłam leki przyciwgrzybiczne na wszelki wypadek za 16zł - i takie to jest darmo!

(Edited by monka at 9:46 pm on Feb. 22, 2004)
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Silosku ;), pływanie w fistgloves to 180st zmiana w filozofii pływania. Dlatego wiosełka wyrzuciłam demonstracyjnie przy świadkach, taki pogrzeb zrobiłam, bo w ten sposób pożegnałam szkołę pływania siłowego - dużo haru haru, i mało postępu.
Dziękuje że tak ładnie zdrobniłaś mi nicka.

"Już wzięłam leki przyciwgrzybiczne na wszelki wypadek za 16zł - i takie to jest darmo! "

Nadmiar higieny może zabić.
[b]"Kto się ośmieli, wygrywa"[/b]
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Silosku (to już teraz zawsze tak będę do Ciebie) ;) facetom jest łatwiej. Dziewczyna ma inną fizjologię. Na Warszawiance która uchodzi za czystą zawsze załapię problem ginekologiczny i wydaję dużo potem na leczenia i cierpię. Facetom rzęsistek pospolity nic nie robi, a nam psuje życie. Chlamydie też facetom nie szkodzą, chociaż gdzieś czytałam że na kolana mogą.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ze wszystkich stron same plagi egipskie nam grożą, aż strach oddychać.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A słyszałam z poważnego źródła, że pół roku nie mogli otworzyć tego basenu, bo szatnie nie spełniają norm Europejskich - mówię serio! Na pewno chodziło o te dodatkowe umywalki!!! Jakoś wynegocjowali, ale umywalki będą musieli zrobić!! Myśle, że Fredzio udajesz i nie rozumiesz ile znaczy dla dziewczyny kolor zębów, a może się mylę, nie wiem sama :zero:
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kobiety już chyba tak mają. Ostatnio koleżanka z sekcji pływackie, kazał mi żuć gume po basenie, żebym miał ładne ząbki. Ale ja mam ładne ząbki, tylko ostatnio troszke przerwy mi sie powiększył między zębami. Może założyć sobie "kaganiec" na zęby ostatnio to bardzo modne.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

monka - ja myślę, że ten co Ci powiedział, że umywalki na basenie, chlor i mycie zebów znał Cię trochę - i gdybyś się go zapytała do czego służą poziome poręcze w autobusach - powiedziałby Ci, żę do wieszania parasoli a jak byś się go zapytała, do czego służą pasy na jezdni to by Ci powiedział, ze w tym miejscu przeprowadza się zebry a jak byś się zapytała do czego służa zagłówki w samochodach - to by powiedział, że to tylko dla kobiet do ustabilizowania głowy przy robienu sobie makijażu. A jak byś się go zapytała .......... i tak długo jeszcze mogę.
Bo ja dobrze rozumiem tego człowieka który Ci to powiedział. Sam bym tak zrobił na jego miejcu.
Proponuję, żebyś wysłała mu link do tego forum.
Będzie się cieszył .........zobaczysz, aż sie popłacze.
silos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"a jak byś się zapytała do czego służa zagłówki w samochodach - to by powiedział, że to tylko dla kobiet do ustabilizowania głowy przy robienu sobie makijażu. A jak byś się go zapytała .......... i tak długo jeszcze mogę. "

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio, a więc sie nie myliłam co do Ciebie! Stomatolog mi powiedział o tych umywalkach! Miałam plombę wstawianą i sprawdzał mój kolor żeby sie nie wyróżniała, a jak wyszło na skali że mam prawie najciemniejsze (najżółciejsze) spytał czy palę, no to ja mówię że nigdy nie paliłam ani nie piłam piwa albo vódki. Wtedy mnie zapytał o basen i się wyjaśniło bo pływam od 1-szej klasy i przez 10 lat nie myłam zębów co daje jakieś 1000 godzin w chlorze. W tygodniu pójde do pani doktor, i sie ją też o to w takim razie zapytam, akurat wypadł mi amalgamat i będzie musiała dobrać mi porcelanową to zmierzy kolor, powinien być jasny bo już 2-gi rok jak szoruję ząbki po każdym wyjściu z wody. :)
A Ty masz Fredzio bardzo białe i dużo pływasz nie myjąc z chloru? :niewiem:

(Edited by monka at 11:17 pm on Feb. 22, 2004)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Quote: from monka on 11:15 pm on Feb. 22, 2004
Fredzio, a więc sie nie myliłam co do Ciebie!

:hej:
Quote: from monka on 11:15 pm on Feb. 22, 2004
..........i przez 10 lat nie myłam zębów ...........A Ty masz Fredzio bardzo białe i dużo pływasz nie myjąc z chloru? :niewiem:
Monka - ja często myję zęby. A pływam mniej niż ty.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ