![spoko :spoko:](./images/smilies/icon_cool.gif)
Podobało mi sie co ostatnio powiedział w potcastcie:
"Maraton to nie opcja dla mnie!"
![:bleble:](./images/smilies/bleble.gif)
piszemy o kiepskiej sytuacji w biegach od 3000 m
Siedlak1975 pisze: ↑27 paź 2021, 10:52 Jęczenie Szosta okrutne. Jeśli on pobiegł 2:07 i kilka razy złamał 2:10 to inni nasi zawodnicy nie potrafią?
I to w czasach carbonu???
No chyba że jest/był wybitnym "materiałem" do biegania maratonu a nasi zawodnicy to ciapy.
Gdzieś w Europie (i nie tylko) jest inaczej?gasper pisze: ↑27 paź 2021, 11:27Siedlak1975 pisze: ↑27 paź 2021, 10:52 Jęczenie Szosta okrutne. Jeśli on pobiegł 2:07 i kilka razy złamał 2:10 to inni nasi zawodnicy nie potrafią?
I to w czasach carbonu???
No chyba że jest/był wybitnym "materiałem" do biegania maratonu a nasi zawodnicy to ciapy.
porównywanie warunków jakie mają za granicą do naszych też bardzo nietrafne - nasi są na wojskowych etatach - dostają co miesiąc wypłatę z MON - obozy, opiekę itd. a nasze etaty to największa patologia w sporcie - sportowców powinno utrzymywać Ministerstwo Sportu a nie Ministerstwo Obrony Narodowej
No nie wiem
Nie prowokuj.NiedzielnyBiegacz91 pisze: ↑27 paź 2021, 13:53 Przy okazji polecam sprawdzić wynik drugiego podopiecznego Szosta czyli Brzezińskiego w tym biegu![]()
oszałamiające 30:50NiedzielnyBiegacz91 pisze: ↑27 paź 2021, 13:53 Przy okazji polecam sprawdzić wynik drugiego podopiecznego Szosta czyli Brzezińskiego w tym biegu![]()
Na temat Gidey to trudno będzie coś wykombinować. Na razie w internecie nie ma żadnych informacji o jej trenigu, ani o trenerze - Haile Eyasu. Jedyne co znalazłem to 20-sekundowy filmik nagrany przez trenera https://twitter.com/HaileEyasu9/status/ ... oWDLQ&s=19Pączek pisze: ↑27 paź 2021, 07:13 Zgadzam się z wydźwiękiem. Zbudowanie artykułu w ten sposób wynika z tego, że o rekordzie napisali już wszyscy, a nie było odniesienia tego do polskich realiów. Chciałem, żeby było więcej o samym wyczynie Gidey i Abdiego w opinii Henryka jednak on mocno rozwinął się z narzekaniem na polski system stąd taki materiał. Kierowanie na temat główny i tak schodziło na mówienie o naszych, więc dałem sobie spokój i pozwoliłem się wypowiedzieć. Zamysł celowy. Materiał o tym jak trenuję Abdi czy Gidey może pojawi się w przyszłości na chłodno.