Blog o biegach długich

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem, to tam prawie zawsze wieje. I o to chodziło mi z trudnością. Sorry za nieprecyzyjne wyrażenie.
New Balance but biegowy
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kkkrzysiek pisze: 10 paź 2021, 17:54 Z tego co wiem, to tam prawie zawsze wieje. I o to chodziło mi z trudnością. Sorry za nieprecyzyjne wyrażenie.
chodziło Tobie zatem o warunki na trasie :)
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wie ktoś jak sobie poradził Zalewski w połówce w Lizbonie? Bo nigdzie nie umiem znaleźć żadnych informacji.
paweu92
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O 11:30 wystartowali naszego czasu, więc jeszcze biegnie - jeśli apka trackingowa dobrze pokazuje to leci 2:57/km aktualnie
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Karolina Nadolska z rekordem kraju 1:9:18 :)
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krystian coś 1:05:50.
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

faraon828 pisze: 17 paź 2021, 12:37 Krystian coś 1:05:50.
Dzięki
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W dzisiejszym artykule rozwinąłem temat morderstwa Agnes Tirop i opisałem co się działo poczas maratonu w Amsterdamie.

https://treningbiegacza.pl/artykul/news ... gnes-tirop

Jak macie jakieś poprawki/rady/wskazówki/pomysły związane z moimi tekstami to chętnie poznam, bo dopiero zaczynam z taką formą.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Ricardo pisze: 17 paź 2021, 15:52 W dzisiejszym artykule rozwinąłem temat morderstwa Agnes Tirop i opisałem co się działo poczas maratonu w Amsterdamie.

https://treningbiegacza.pl/artykul/news ... gnes-tirop

Jak macie jakieś poprawki/rady/wskazówki/pomysły związane z moimi tekstami to chętnie poznam, bo dopiero zaczynam z taką formą.
Mi się podoba,
A na pytanie jak długo społeczeństwo będzie siedzieć cicho nie znamy odpowiedzi.
W Polsce jest też przyzwolenie na dyskryminacje, nawet sportową, której wiele osób nie zauważa.
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za opinię
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Olek, pod artykułem wrzuciłem komentarz. Ten komentarz jest weryfikowany, czy od razu wskakuje jako publiczny? Zastanawiam się też nad opcją prowadzenia dyskusji w istniejącym już miejscu, bo może nie trzeba wyważać otwartych drzwi i tworzyć nowe forum. Przemek Niemczuk nie nastawiał się nigdy na rozmowy pod tekstami. Podobną konfigurację można znaleźć u chłopaków na biegowe.pl. Rozmowy tam nie istnieją. Z jednej strony nie chce mi się tego ogarniać, z drugiej strony to forum coraz bardziej odlatuje w kosmos.
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 19 paź 2021, 09:58 Olek, pod artykułem wrzuciłem komentarz. Ten komentarz jest weryfikowany, czy od razu wskakuje jako publiczny? Zastanawiam się też nad opcją prowadzenia dyskusji w istniejącym już miejscu, bo może nie trzeba wyważać otwartych drzwi i tworzyć nowe forum. Przemek Niemczuk nie nastawiał się nigdy na rozmowy pod tekstami. Podobną konfigurację można znaleźć u chłopaków na biegowe.pl. Rozmowy tam nie istnieją. Z jednej strony nie chce mi się tego ogarniać, z drugiej strony to forum coraz bardziej odlatuje w kosmos.
Wydaje mi się, że komentarze od razu wskakują jako publiczne, ale funkcja jest jakoś mało używana przez czytelników strony. Sam nie wiem co myśli o tym Przemek, więc się go zapytam następnym razem jak to wygląda.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podobno Gidey dołączyła do NN Running Team. Ciekawe czy to będzie tylko wybór najlepszych (sportowo i finansowo) startów, czy też wsparcie w treningu i regeneracji?
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że ona jest w NN od przynajmniej roku, gdy spotkałem ją w samolocie do Eldoret. Ten lokus z nią leciał. Możliwe, że do tej pory była nieoficjalnie.
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kkkrzysiek pisze: 19 paź 2021, 21:19 Podobno Gidey dołączyła do NN Running Team. Ciekawe czy to będzie tylko wybór najlepszych (sportowo i finansowo) startów, czy też wsparcie w treningu i regeneracji?
Zdziwiłem się jak dzisiaj zobaczyłem tę wiadomość, bo myślałem, że już dawno była w NN. Z tego co kojarzę to jej managerem był i dalej jest Jos Hermens, więc planowanie startów nie powinno się zbytnio zmienić. Gdyby wcześniej nie miała ogarniętego managera to w Walencji nie miałaby zorganizowanego biegu pod rekord świata na 5000m.

Trudno powiedzieć do jakiej grupy treningowej w Etiopii mogłaby dołączyć. Ciekawą opcją na pewno byłaby grupa trenera Tessemy Abshero, który aktualnie współpracuje z bardzo dobrymi zawodniczkami. Między innymi z rekordzistką świata Yalemzerf Yehualaw (HM - 63:43), Degitu Azimeraw (maraton - 2:17:58) czy Tsehay Gemechu (HM - 65:08). Nie kojarzę żadnej dobrze zorganizowanej grupy żeńskiej, która by się specjalizowała też na 5000 i 10.000m, chociaż u mężczyzn jest taka jedna gdzie trenuje Selemon Barega, Telahun Haile Bekele, Andamlak Belihu i inni. Haji Adilo ma jeszcze znaną grupę (https://www.ozy.com/around-the-world/bu ... ia/221285/), ale tam to już bardziej pod maraton, więc odpada.

Treningowo (i ogólnie życiowo) to ostatnie miesiące mogły być dla niej bardzo trudne przez konflikt w jej rodzinnym regionie, Tigraju. Prawie cały czas toczyły się tam walki, zostali odcięci od internetu, nie mieli szans na kontakt z resztą świata, więc nie wiem jak wyglądał jej trening kiedy tam przybywała. Od kilku miesięcy już trenowała normalnie w okolicach Addis z tego co widziałem, ale jeśli jej rodzina została w Tigraju to na pewno wiąże się to z bardzo dużym stresem. Jeśli zawodnik musi zmagać się z takimi problemami to jak ma dobrze się przygotowywać do zawodów i planować karierę?
ODPOWIEDZ