COROS Pace 2

Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Najbardziej razi krótki czas działania Garmina w trybie codziennym.
Co z tego, że 945 ma GPS przez 35 godzin skoro pomiędzy treningami wytrzyma tylko 14 dni?

Garmin oferuje więcej funkcji... które w moim przypadku są pomijane w użytku i wolę lepszą baterię niż funkcje, których nie potrzebuję.
PKO
Awatar użytkownika
8i3gacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:nie, Coros nie bije w żadnym wypadku na głowę garmina.
jest za to bardzo ciekawą alternatywą.
Oczywiście, że bije. Po pierwsze stosunkiem cena/jakość po drugie niezawodnością. I piszę to jako wieloletni posiadacz Garmina począwszy od FR305 skończywszy na Fenixach Obrazek

Wysłane z mojego SM-A715F .

5 km - 17m:39s
10 km - 36m:50s
HM - 1g:20m:21s

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

każdy ma rację i inne potrzeby.
w mojej opinii nie bije i daleko mu do tego.
i piszę to jak użytkownik obecny Vertixa2 miałem Vertixa 1 i garninow też stado

Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

245 kupujesz skupujesz za 1079złw eAzymut z 3 letnią gwarancją. W innych sklepach cena bardzo podobna
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślę, że warto odpowiedzieć sobie na pytanie co ma Garmin czego nie ma Coros i odwrotnie - ale brać pod uwagę tylko to, co jest nam potrzebne.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Przy obecnej sytuacji rozwojowej to bardzo możliwe, że za 2 lata Coros będzie jak Fenix dzisiaj, a wtedy faktycznie będzie się trzeba dłużej zastanowić

Wysłane z Pixel 5

marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze: 13 paź 2021, 13:37 Jeśli używane wchodzą w grę dla marcin9709 to OK
No właśnie nie jestem przekonany do "używek" i wolę kupić nówkę sztukę :hejhej:
8i3gacz pisze: 13 paź 2021, 13:49 Forerunner 245 kosztuje 1300-1400 zł , Apex 46mm 1400-1600 zł. Dużej różnicy cenowej nie ma a jakościowa i sprzętowa jest kolosalna. Z resztą jak każde zestawienie Corosa i Garmina. Obecnie Coros bije na głowę Garmina
Chyba bierzesz pod uwagę wersję z muzyką. Zwykły 245 kosztuje ok. 1100, z muzyką 1350 (w zależności od koloru), a Apex 42 - 1350, wersja 46 - 1600 zł. Więc mamy różnicę ok. 500 zł, a to już sporo.
Poza tym przejrzałem teraz kilka filmów z recenzji zegarka i patrząc na ekran ma tą samą wadę co Pace 2 - poszarpane krawędzie. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale jak zobaczyłem Pace 2 na żywo to wiem na co zwrócić uwagę. Pewnie większości osób to nie przeszkadza, ale mnie takie szczególiki bardzo drażnią (poniżej przykład - dolna krawędź nie jest gładka. Jak ktoś się przyjrzy to może to zauważy :oczko: ).
Dodatkowo Pace 2 jest rzeczywiście bardzo mały i wygląda jak zegarek z odpustu.

Przez ostatnie problemy z platformą Polar Flow (długie ładowanie) pozostaje chyba tylko Garmin. Przejrzę jeszcze raz zegarki w moim budżecie i chyba kupię po sezonie żeby była większa motywacja do biegania w zimowe wieczory :hahaha:
8i3gacz pisze: 13 paź 2021, 11:31 I ładuj go co 2-3 dni....
Przejrzałem ostanie treningi i tygodniowo biegam 4:30 - 5:30 h. Tyle czasu może wytrzyma bez ładowania? Na co dzień go raczej nie będę nosił.
Deter pisze: 13 paź 2021, 18:06 Myślę, że warto odpowiedzieć sobie na pytanie co ma Garmin czego nie ma Coros i odwrotnie - ale brać pod uwagę tylko to, co jest nam potrzebne.
Na tą chwilę ekran w tańszych modelach, o którym pisałem wyżej, dla mnie dyskwalifikuje Corosy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Jeśli chcesz coś nowego w okolicach 1000zł, nie polar, nie coros no to 245 został. Ja biegam też okolo 5h tygodniowo i mi stary 735xt wystarcza a 245 to dużo lepszy zegarek
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie te poszarpane krawędzie tarczy nie przeszkadzają - gdybym chciał coś ładnego, to wybrałbym Venu2.
dgimx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aż przyjrzałem się w swoim Apexie. U mnie to samo. Nie zauważyłem tego przez 2 tygodnie :)
Dla mnie to bzdet. Subiektywne, rzecz jasna.

Po 13 dniach od naładowania Apexa mam jeszcze 47% baterii (mało trenuje przez przeziębienie ale mam choćby powiadomieia z telefonu włączone), i to już dla mnie bzdetem nie jest :)
W poprzednim Amazficie GTR 2e, gdzie miałem pięknego amoleda, bym miał pewnie ok 7 dni, przy tego typu użytkowaniu, wolę obecną sytuację.

MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

marcin9709 pisze: 13 paź 2021, 18:18 Poza tym przejrzałem teraz kilka filmów z recenzji zegarka i patrząc na ekran ma tą samą wadę co Pace 2 - poszarpane krawędzie.
Dobrze, że pokazałeś na zdjęciu o co chodzi, bo po Twoim poście oglądałem ekran podczas treningu i nie bardzo widziałem gdzie to poszarpane. Faktycznie widać jak układają się piksele na czarnym obramowaniu. Dla mnie to szczegół na który nie zwróciłem uwagi. Rozumiem jednak, że to jest dla ciebie ważne i dyskwalifikuje zegarek.

W kontekście czego mi brakuje w Pace 2, to na myśl przychodzą mi 2 rzeczy:
1. Braki w trybach sportowych, konkretnie po roku kilka razy używałem w górach i "kardio zew" to mało, rozumiem pozycjonowanie produktów ale brak walking/hiking to przesada
2. Platformy web. Czasami wygodniej jest przeglądać dane na komputerze niż w aplikacji. Oczywiście mam strave i Runalyze, tylko podczas synchronizacji część danych nie przechodzi.

Używałem kliku marek ostatni to Garmin F6 więcej braków nie odnotowalem
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Przyjrzałem się i faktycznie są poszarpane krawędzie tarczy w Corosie żony, mało tego, są również w moim Garminie 235, czego nie zauważyłem przez 5 lat. Trzeba zatem wnikliwiej wziąć pod lupę model 245 i inne :spoko: , oczywiście jeśli to tak istotne dla kogoś.
marco1980
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:33
Życiówka w maratonie: 3:07:40

Nieprzeczytany post

Myślę nad kupnem tego zegarka. Czy jest możliwość sparowania go z nasercowym czujnikiem tętna, bo nadgarstkowy to pic na wodę? Jeśli tak to czy jest jakiś pas producenta (nie znalazłem). Jeśli nie, to jaki polecacie?
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

https://support.coros.com/hc/en-us/arti ... OROS-watch
Here are some external sensors that are commonly used by COROS wearers. Keep in mind using external sensors will increase the watch battery consumption as explained here.
Polar OH1
Polar H10
Garmin HRM Dual/Tri
Wahoo TICKR
Generalnie z Pace 2 wszystko komunikujące się po ANT+ lub BT powinno działać.
https://support.coros.com/hc/en-us/arti ... ccessories
tkobos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:17

Nieprzeczytany post

Mam ofertę w temacie. Wczoraj na zawodach wygrałem zegarek Coros Vertix (GPS Adventure Watch). Długo się zastanawiałem, czy chcę go zachować czy sprzedać, ale jednak chyba zdecyduję się na sprzedaż. Obserwuję wątek z zaciekawieniem od jakiegoś czasu i chociaż moje odczucia na podstawie komentarzy są zdecydowanie pozytywne, to już mam w tym momencie 3 działające zegarki (nie licząc Corosa). Co prawda, wszystkie z wyraźnie niższej półki niż ten Coros, ale i tak raczej mi wystarczają, bo generalnie nie potrzeba mi wiele. Poza tym, nie mam smartphona/i-phone'a a z tego co rozumiem w Corosie nie ma opcji łączenia się z komputerem bezpośrednio po kablu, co dla mnie byłoby mocno upierdliwe, ale pewnie dla większości to żaden problem bo nikt się już nie łączy od kablem od 10 lat.

Najniższa cena jaką znalazłem w internecie, to 2535 zł. Mogę sprzedać za 2300 zł (z kosztami dostawy po mojej stronie). Zegarek jest w oryginalnym pudełku, nierozpakowany.

Wiem, że ostatnio są jakieś zmiany co do ogłoszeń komercyjnych, ale ponieważ dział "Kupię, Sprzedam, Zamienię" istnieje nadał, to mam nadzieję, że nie łamię żadnych nowych zasad tym ogłoszeniem. Gdyby ktoś był zainteresowany, to proszę o kontakt na PW.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ