corey121 pisze:Jestem nowy na forum. Moje pytanie brzmi następująco : 3km w 14 min za 3 miesiące da radę??????
Biegam swobodnie 30 min. ostatnio przebiegnięty dystans na 3,5 km to...21,5min
Jaki trening na ten dystans????? Moja waga 100kg wzrost 182
Powiem szczerze, że w pierwszej chwili chciałem Ci napisać, że obawiam się że raczej się nie uda ale dobrze że ugryzłem się w język (tudzież w palec na klawiaturze). Pomyślałem chwilę i... przecież ja to już zrobiłem!

Ale od razu zaznaczam, że to nie było celowe ani dokładnie planowane i najlepiej gdybyś skupił się właśnie na schudnięciu i poprawieniu kondycji, a wyniki przyjdą same
Na swój pierwszy biegowy trening wyszedłem 29 sierpnia 2011 roku, ważąc 101kg przy wzroście 182cm. Niewiele ponad 3 miesiące potem, dokładnie 3 grudnia, w ramach testu na zajęciach BBL pobiegłem 3km w 13:50

Jak już pisałem, nie planowałem z góry tego testu - po prostu akurat był robiony, więc postanowiłem spróbować się pierwszy raz na takim dystansie.
Nie jestem ekspertem ale co do konkretnego planu radziłbym zrobić tak jak ja:
Odchudzanie z bieganiem.pl oraz odżywiać się rozsądniej (żadnych dziwnych diet, po prostu jedz
trochę mniej). Do opisanych w tym planie ćwiczeń ogólnorozwojowych dorzuć jeszcze przed bieganiem
ćwiczenia na ból piszczeli, a 2-3 razy w tygodniu
ćwiczenia stabilności ogólnej. Jeśli w pewnym momencie zauważyłbyś, że przez jakiś czas (np. 2 tygodnie) Twoja waga zatrzymała się w miejscu, w końcówce treningów zastąp bieg ciągły przebieżkami (np. takimi jak opisane w planie
Szczupła sylwetka). Powinny pobudzić Twój metabolizm i zwiększyć nieco Twoją szybkość.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki!