[1000-1200zł] Zegarek do biegania
- Deter
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Coraz bardziej mi się podoba ten Coros. Dręczy mnie tylko sposób prezentowania stref tętna i brak HRmax.
A są jakieś apki do niego?
Przede wszystkim bateria w trybie zegarka to 20 dni a nie 7 jak w Garminie 245 (pewnie można dojść do 10 przy wyłączonym pulox).
No i 30h na GPS (ponoć dobrym) to świetny wynik.
A co z wgrywaniem plików GPX i nawigowaniem po śladzie?
Wysłane z mojego Redmi Note 8T .
A są jakieś apki do niego?
Przede wszystkim bateria w trybie zegarka to 20 dni a nie 7 jak w Garminie 245 (pewnie można dojść do 10 przy wyłączonym pulox).
No i 30h na GPS (ponoć dobrym) to świetny wynik.
A co z wgrywaniem plików GPX i nawigowaniem po śladzie?
Wysłane z mojego Redmi Note 8T .
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nawigowanie po śladzie to już w vertix.
Rozumiem że pytając o apki masz na myśli odpowiednik aplikacji wgrywanych na zegarki Garmin? Jeśli tak to nie ma czegoś takiego.
Ja ładuje raz na tydzień, przy ok 12 godzin na GPS i codziennym użytkowaniu, ale wtedy poziom Aku jest na poziomie 20% +/-3.
Używam go od grudnia i powiem, że spełnia moje oczekiwania i na chwilę obecną nie widzę takiego modelu który wzbudził by u mnie chęć zmiany. To oczywiście subiektywne, ale jak na firmę która weszła w 2018 na rynek to całkiem nieźle...
Rozumiem że pytając o apki masz na myśli odpowiednik aplikacji wgrywanych na zegarki Garmin? Jeśli tak to nie ma czegoś takiego.
Ja ładuje raz na tydzień, przy ok 12 godzin na GPS i codziennym użytkowaniu, ale wtedy poziom Aku jest na poziomie 20% +/-3.
Używam go od grudnia i powiem, że spełnia moje oczekiwania i na chwilę obecną nie widzę takiego modelu który wzbudził by u mnie chęć zmiany. To oczywiście subiektywne, ale jak na firmę która weszła w 2018 na rynek to całkiem nieźle...
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
kupiłeś?
Wysłane z mojego Pixel 5 .
Wysłane z mojego Pixel 5 .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Jaszczur
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40:31
- Życiówka w maratonie: 3:28:05
Używam Apexa od ponad roku i złego słowa o marce Coros nie mogę powiedzieć. Jeśli szukasz zegarka do 1000pln to Pace2 jest świetnym wyborem. Niestety w tym przedziale cenowym ciężko będzie znaleźć coś z opcją nawigacji po tracku.
Ale poczytaj internety, poszukaj recenzji. Ja przed zmianą zegarka zrobiłem jeszcze jedną prostą rzecz. Ściągnąłem sobie apki wszystkich producentów żeby zobaczyć jak wygląda soft. Coros w ostatnim czasie zrobił duży postęp, bo wprowadzenie EvoLab dało nowe dla tej marki narzędzia. I tak jak ktoś wspominał wcześniej, Coros ma tylko apke na telefon, bez wersji desktopowej. Ale w mojej ocenie w zupełności wystarcza. Co prawda strona Polara była lepsza jeśli chodzi o przygotowanie planu treningowego, ale Coros też ma te opcje zmyślnie rozwiązaną.
Świat zegarków sportowych nie kończy się na Garminie, a jeśli chcesz zobaczyć rzetelne recenzje to polecam kanał Chase the summit na YT
Ale poczytaj internety, poszukaj recenzji. Ja przed zmianą zegarka zrobiłem jeszcze jedną prostą rzecz. Ściągnąłem sobie apki wszystkich producentów żeby zobaczyć jak wygląda soft. Coros w ostatnim czasie zrobił duży postęp, bo wprowadzenie EvoLab dało nowe dla tej marki narzędzia. I tak jak ktoś wspominał wcześniej, Coros ma tylko apke na telefon, bez wersji desktopowej. Ale w mojej ocenie w zupełności wystarcza. Co prawda strona Polara była lepsza jeśli chodzi o przygotowanie planu treningowego, ale Coros też ma te opcje zmyślnie rozwiązaną.
Świat zegarków sportowych nie kończy się na Garminie, a jeśli chcesz zobaczyć rzetelne recenzje to polecam kanał Chase the summit na YT
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".