Tokio - Maraton mężczyzn

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Keniol rzuca oszczepem grubo ponad 90 metrów. Mają też już sprintera, co biega w 10 sekund, czyli szybciej od naszych. Nie podpowiadaj im, gdzie jeszcze mogą nam wstawić, bo się zdziwisz jak wyskoczy jakiś czarny pudzian z dorzecza Kongo o sile goryla.
PKO
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

dziki_rysio_997 pisze: 10 sie 2021, 16:01
Nie o to mi chodzi: każdy może biegać/pływać jak chce, tu jest pełna dowolność. Po prostu uważam, że na imprezie rangi IO głównym wyznacznikiem powinno być to, w jakim czasie zawodnik pokonuje dystans, bez nadmiaru dodatkowych obostrzeń. Maratończyk może się poruszać nawet i chodem sportowym, po prostu powinien to być jego wybór, a nie regulaminowe wymuszanie nieefektywnego sposobu przemieszczania w celu utrzymania osobnej dyscypliny.
Kurde, nie da się tak, bo wywalić by trzeba gimnastykę, pływanie synchroniczne, a nawet skok wzwyż no bo z pomocą tyczki będzie "wyżej".
gasper pisze: 10 sie 2021, 16:00 a niech zrobią rzut młotem tylko żeby trzeba byłoby go przynieść z powrotem na czas :)
No i oczywiście przynieść tyłem z nogami w worku, a sam rzut z zawiązanymi oczami. :spoczko:
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A co wam przeszkadzają te inne dyscypliny?
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Absolutnie nie przeszkadzają, no może oprócz skoków końskich które się po skręceniu nogi zabija.
Na olimpiadę wchodzą nowe dyscypliny i dobrze, a maraton i oszczep to tylko symbole, choć jeszcze większym symbolem jest dobijanie przegranych i wypuszczanie lwów a już tego nie ma, to znaczy puki co nie ma.
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

Zaraz zaraz
Z zabitego konia sprzedają tu we Włoszech znakomitą wędzonkę Bresaola.
Co prawda narzekano w prasie, że polskie i rumuńskie konie są nafaszerowane koksem, no ale co tam.
A tak serio to ja, fan sztuk walki i wieloletni praktykant taekwondo i judo uważam, że na igrzyskach powinny być tylko jedne zawody walk: pancrazio. Czyli takie tam greckie MMA. Żadnych innych styli. Po co... W przeszłości było i strzelanie do gołębi i strzyżenie pudli i piłka baskijska... Ale lepiej grupować podobne sporty.
Za dużo tego jest
Ja mam tylko państwową tv i Rai wykupił tylko 200 godzin transmisji. Gdyby było mniej dyscyplin to można byłoby je wszystkie oglądać
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Tomaszrunning pisze: 10 sie 2021, 19:06 Zaraz zaraz
Z zabitego konia sprzedają tu we Włoszech znakomitą wędzonkę Bresaola.
Co prawda narzekano w prasie, że polskie i rumuńskie konie są nafaszerowane koksem, no ale co tam.
A tak serio to ja, fan sztuk walki i wieloletni praktykant taekwondo i judo uważam, że na igrzyskach powinny być tylko jedne zawody walk: pancrazio. Czyli takie tam greckie MMA. Żadnych innych styli. Po co... W przeszłości było i strzelanie do gołębi i strzyżenie pudli i piłka baskijska... Ale lepiej grupować podobne sporty.
Za dużo tego jest
Ja mam tylko państwową tv i Rai wykupił tylko 200 godzin transmisji. Gdyby było mniej dyscyplin to można byłoby je wszystkie oglądać
Mądrego to miło posłuchać. :usmiech:

Judo? Judo, było coś takiego, jak mnie pamięć nie myli to biłem się z mistrzem olimpijskim, znaczy się to on mnie bił :hej: , a i wtedy jeszcze nie był tym mistrzem. Tak że judo musi zostać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ