Garmin Fenix 6

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kurde, niedawno zauwazylem, ze wylaczylo mi sie info o przygotowaniu wydolnosciowym (bp. -2, +3 itp.), ktore pokazuje na poczatku treningu (typowo po 1.2-2km).
Wiem, ze nic nie wylaczalem celowo. Ale gdzie to wlaczyc ponownie to nie wiem. Na cholere tyle opcji... :hejhej:
Kiprun
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na pewno można włączyć/wyłączyć dla aktywności bieg przełajowy ( terenowy?) . Jak odpalisz aktywność to wchodzisz w menu tej aktywności i tam jest opcja włącz/wyłącz.
Pasiu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37,22
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:Kurde, niedawno zauwazylem, ze wylaczylo mi sie info o przygotowaniu wydolnosciowym (bp. -2, +3 itp.), ktore pokazuje na poczatku treningu (typowo po 1.2-2km).
Nie do końca wiem jak to działa ale żeby to cokolwiek pokazywało musisz ileś czasu biec powyżej jakiegoś tętna. U mnie przy delikatnym treningu, kiedy tętno jest niskie nie pokazuje nic. Może ma to jakiś związek ze strefami tętna, nie wiem.
"Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje"
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pasiu pisze:Nie do końca wiem jak to działa ale żeby to cokolwiek pokazywało musisz ileś czasu biec powyżej jakiegoś tętna. U mnie przy delikatnym treningu, kiedy tętno jest niskie nie pokazuje nic. Może ma to jakiś związek ze strefami tętna, nie wiem.
Nie, nie sadze. Mnie pokazywalo zawsze, a teraz nie pokazuje nigdy. Niezaleznie od rodzaju biegu.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Na pewno można włączyć/wyłączyć dla aktywności bieg przełajowy ( terenowy?) . Jak odpalisz aktywność to wchodzisz w menu tej aktywności i tam jest opcja włącz/wyłącz.
Ha, ok, w takim razie jeszcze raz poszukam, dzieki.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak masz niski puls, efekt treningu zazwyczaj do 2.5 czyli bieg regeneracyjny, to nie masz pokazywanego przygotowania wydolnościowego.

Wysłane z mojego Pixel 5 .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Jak masz niski puls, efekt treningu zazwyczaj do 2.5 czyli bieg regeneracyjny, to nie masz pokazywanego przygotowania wydolnościowego
Nie robie biegow regeneracyjnych, nie mam na to czasu. Regeneracja tylko na rowerze albo spacer :hej:
ArtiFTD
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:48

Nieprzeczytany post

Deter pisze:Do prędkości chwilowej nie trzeba foodpada a zegarek relatywnie dobrze sobie z nią radzi. Analiza obejmuje jakiś interwał (niestety nie pamiętam jaki) i podaje aktualne tempo - w praktyce wiemy jakie tempo było np. na ostatnich 100m co jest jakby aktualnym.
Można napisać do Garmina i zapytać. Mnie szczerze mówiąc nigdy mnie to nie interesowało bo w praktyce naprawdę zegarek dobrze sobie radzi.
Generalnie jest to prawda, ale jak to zwykle w życiu, nie do końca. Skłaniam się do treści anglojęzycznego forum, gdzie wiele napisano, że 6X(P) to kupa gówna, jeśli chodzi o radzenie sobie z tempem chwilowym podawanym w warunkach innych niż dobre, czyli np. lesie. W moim przypadku (reklamowany, dostałem drugi, gdyby ktoś czytał moje poprzednie wpisy) problemy skończyły się nie po wymianie zegarka (oczywiście jest lepiej) ale po podłączeniu footpoda za 40 zł adidasa. Bo za tyle można kupić leżak magazynowy, a jest tego sporo. Czy będzie działał tydzień czy rok, tego nie wie nikt...
Wracając do tempa chwilowego, za wiele uwag mają użytkownicy, którzy tego potrzebują. Jak komuś pasuje jak jest lub nie potrzebuje tempa chwilowego, to F6 jest mega fajnym zegarkiem...

Popełniłem ten wpis, by była skaza na opinii, choćby po to, by ktoś, kto się będzie zastanawiał, czy go kupić, miał też inne spojrzenie na temat.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczekiwanie dokladnego tempa chwilowego w lesie od urzadzenia GPS z taka mikra antenka jaka maja zegarki jest dosc... nietuzinkowe.
Pasiu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37,22

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:Oczekiwanie dokladnego tempa chwilowego w lesie od urzadzenia GPS z taka mikra antenka jaka maja zegarki jest dosc... nietuzinkowe.
Nietuzinkowe :) Fajnie to ująłeś.
Ostatnio na jednej z grup fb jakiś kolo płakał, że tyle kasy wydał na F6 a stojąc na brzegu morza zegarek pokazuje mu wysokość -5m :hahaha: :hahaha: :hahaha:
"Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje"
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Utopiony za życia :hahaha:
Shadow1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 54'30"

Nieprzeczytany post

Cześć.
Panowie, poleci ktoś jakieś dobre darmowe mapy do F6x pro?
Pozdrawiam
blog: viewtopic.php?f=27&t=55155
komentarze: viewtopic.php?f=28&t=55156
5km: 22.01 (09.2019)
10km: 46.07 (11.2019)
15km: 1.14.09 (01.2020)
HM: 1.51.41 (08.2018)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na Polskę polecam mapy https://garmin.osmapa.pl/

Pobieramy z: https://garmin.osmapa.pl/products/?C=M;O=D

Aktualna na obecną chwilę:
https://garmin.osmapa.pl/products/OSMap ... 02_IMG.zip

Trzeba wypakować i najlepiej zmienić sobie nazwę przed skopiowaniem do zegarka np. na "OSMapaPL.img".
Kopiujemy oczywiście do folderu Garmin.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Shadow1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 54'30"

Nieprzeczytany post

Bardzo Ci dziękuję :)
blog: viewtopic.php?f=27&t=55155
komentarze: viewtopic.php?f=28&t=55156
5km: 22.01 (09.2019)
10km: 46.07 (11.2019)
15km: 1.14.09 (01.2020)
HM: 1.51.41 (08.2018)
ArtiFTD
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:48

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:Oczekiwanie dokladnego tempa chwilowego w lesie od urzadzenia GPS z taka mikra antenka jaka maja zegarki jest dosc... nietuzinkowe.
Oczywiście, że tak. Niemniej
- wszystkie zegarki mają mniej więcej tyle samo miejsca na antenki;
- same antenki służyły do liczenia chwilowego tempa za czasów garmina 310XT. Dziś mamy akcelerometry i żyrokompasy... A nad tym wszystkim programiści... którzy raczej na biegających nie wyglądają, więc i głupoty ich wyroby pokazują :-) :-) :-)
ODPOWIEDZ