Biegi uliczne

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

Jak wygląda sprawa z biegami ulicznymi i ich organizacja?
Próbowałem się dokopać, w związku z „niesamowitymi” poluzowanym w maju ale konkretów nie znalazłem. Sa ograniczenia dla ilości uczestników? Czy w dalszym ciągu całkowity zakaz?
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
PKO
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chyba nikt nie wie jakie ograniczenia obowiązują w danym dniu, włącznie z rządzącymi i policją. :bum: Ja jestem zapisany na jedne zawody mające odbyć się 29 maja. Regulamin mówi, że zawody odbędą się zgodnie z przepisami obowiązującym w dniu zawodów lub przeniesie na inny termin w razie zaostrzenia. Start na przepalenie na trasie nie nadającej się do bicia życiówek, więc mi to lotto czy polecą wszyscy, falami, czy start co x sekund. Mała impreza, więc i tak będę raczej biegł sam, chyba że przyjadą Ukrainki lub Białorusinki, wtedy może uda się przykleić którejś na plecach.
paweu92
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kkkrzysiek pisze:Chyba nikt nie wie jakie ograniczenia obowiązują w danym dniu, włącznie z rządzącymi i policją. :bum: Ja jestem zapisany na jedne zawody mające odbyć się 29 maja. Regulamin mówi, że zawody odbędą się zgodnie z przepisami obowiązującym w dniu zawodów lub przeniesie na inny termin w razie zaostrzenia. Start na przepalenie na trasie nie nadającej się do bicia życiówek, więc mi to lotto czy polecą wszyscy, falami, czy start co x sekund. Mała impreza, więc i tak będę raczej biegł sam, chyba że przyjadą Ukrainki lub Białorusinki, wtedy może uda się przykleić którejś na plecach.
gdzie te zawody? :D
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

paweu92
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiepsko tam z dojazdem bez auta, 29 maja też jest w Gnieźnie 10k. Ale tam chyba będzie open track, więc 2 dni otwarta trasa i biegasz kiedy chcesz.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No niestety. Dojazd może jeszcze się znajdzie, ale bez samochodu raczej będziesz miał problem z powrotem tego samego dnia.
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

U mnie w pobliżu też są biegi kameralne jeden na 29 maja, a reszta w dużej ilości na czerwiec. Wspominam je pozytywnie, no i dwa że są 10-20km max ode mnie.
Nie chce jednak się zapisywać, skoro jest duża szansa że znowu będzie przekładanie. Stąd moje zapytanie ....
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem jedyna odpowiedź na to pytanie brzmi "zawody będą albo i nie". Sam patrzę z nutką optymizmu, dlatego też się zapisałem, także na czerwcowe. Większe wątpliwości mam odnośnie terminów jesiennych. Jest ryzyko, ale chcę też dać znać organizatorom, że ludzie czekają na starty i warto się starać, jeśli tylko przepisy pozwolą na organizację.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ