https://www.runromethemarathon.com/
Zeszłoroczna edycja maratonu w Rzymie nie odbędzie się w marcu tego roku lecz we wrześniu
U mamy nadzieję, że nie zostanie ponownie odwołany.
Run Rome Marathon, Rzym 19/09/2021
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:47
- Życiówka w maratonie: 3:27:53
Dzień dobry,
mam pytanie odnośnie Maratonu w Rzymie, jak wyglądają wszystkie sprawy związane z tzw. runcard oraz z badaniami lekarskimi. Ponieważ na Internecie i stronie maratonu trafiłem na informację o posiadaniu takich dokumentów podczas odbierania pakietu startowego. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda procedura z odbieraniem pakietu i czy te wszystkie dokumenty i badania są konieczne do odebrania pakietu dla amatora czy może te wymagania są dla biegaczy bardziej zawodowych. Z góry Dziękuję za pomoc.
mam pytanie odnośnie Maratonu w Rzymie, jak wyglądają wszystkie sprawy związane z tzw. runcard oraz z badaniami lekarskimi. Ponieważ na Internecie i stronie maratonu trafiłem na informację o posiadaniu takich dokumentów podczas odbierania pakietu startowego. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda procedura z odbieraniem pakietu i czy te wszystkie dokumenty i badania są konieczne do odebrania pakietu dla amatora czy może te wymagania są dla biegaczy bardziej zawodowych. Z góry Dziękuję za pomoc.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegacz55 pisze:Dzień dobry,
Tutaj link do Bloga Leszka fajnie wszystko tłumaczy co i jak z tymi włoskimi imprezami
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
Od jakiegoś czasu jest obowiązek należenia do klubu zrzeszonego FIDAL albo posiadać kartę Runcard jeśli jest się niezrzeszonym.
Do roku 2019 wystarczyło upload certyfikat zdrowia na stronę Runcard, ale teraz nie jest to potrzebne a trzeba okazać świstek podczas odbioru pakietu.
Tak naprawdę, to tylko raz musiałem okazać nie tylko dowód tożsamości (zawsze) ale również kartę Runcard a we Włoszech biegłem już 13 maratonów (i kilka połówek)
W Rzymie jeszcze nie biegłem, ale podejrzewam , że będą bardzo skrupulatni.
Do roku 2019 wystarczyło upload certyfikat zdrowia na stronę Runcard, ale teraz nie jest to potrzebne a trzeba okazać świstek podczas odbioru pakietu.
Tak naprawdę, to tylko raz musiałem okazać nie tylko dowód tożsamości (zawsze) ale również kartę Runcard a we Włoszech biegłem już 13 maratonów (i kilka połówek)
W Rzymie jeszcze nie biegłem, ale podejrzewam , że będą bardzo skrupulatni.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Szanowni Biegacze,
próbuję aktywować kartę runcard. Czy mogłabym prosić o wsparcie co oznaczają pola: EPS - i co w nim wybrać
Societa oraz tessera. Uprzejmie proszę o pomoc
próbuję aktywować kartę runcard. Czy mogłabym prosić o wsparcie co oznaczają pola: EPS - i co w nim wybrać
Societa oraz tessera. Uprzejmie proszę o pomoc

- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
EPS oznacza, że należy się do klubu, który jest częścią włoskiej federacji. Wówczas runcard kosztuje tylko 15€, bo pozostałe opłaca się swojemu klubowi a klub płaci swoją składkę federacji.
Bezpańskie psy, czyli niezrzeszeni, płacą pełną składkę Runcard (chyba teraz 35€ ale nie pamiętam)
Gdy wybiera się opcje EPS (moja EPS to UISP) wpisuje się nazwę klubu (società) oraz podaje się numer legitymacji członkowskiej (tessera)
Bezpańskie psy, czyli niezrzeszeni, płacą pełną składkę Runcard (chyba teraz 35€ ale nie pamiętam)
Gdy wybiera się opcje EPS (moja EPS to UISP) wpisuje się nazwę klubu (società) oraz podaje się numer legitymacji członkowskiej (tessera)