Wolne media.

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

No ale, że co?
Wrzucając ziemkiewicza jako autorytet powiedziałeś już wszystko, strzeliłeś sobie w łeb i już nie jesteś do odratowania. Chyba, że jesteś.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
marek301
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

beata pisze: No tak, zgadzam się i też chciałabym w takim państwie żyć. Tylko wydaje mi się, że jako naród, w tzw. masie, jeszcze do tego nie dorośliśmy - być niezależnym i samodzielnym trzeba umieć ...
Oj, Beata, Beata! :hahaha:

Ale są kraje gdzie już "dorośli" dawno i teraz! :oczko:

Przykład? Proszę bardzo Niemcy w latach 30-40?
Amerykanie ze swoimi wynalazkami typu "getta" i bezustannie skrywanym rasizmem?
Rosjanie "współcześni", czyli Ci z epoki "leninowsko-stalinowsko-Putinowskiej"?
Może Niemcy z NRD(piękny doping i donosicielstwo)?

No a może te społeczności o których zrobił ostatnio film Patryk Sebastian Vega.
Jak nie tam, to może poszukamy w Chinach lub Koreańskiej Republice Ludowo-Demokratycznej........

BTW
Ja kocham naszych Rodaków, Wszystkich, nawet komunistów! :hahaha:
dziki_rysio_997
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 2:47:03

Nieprzeczytany post

Marek301, niby już trochę czytam Twoje posty, ale to jak dałeś radę utożsamić libertarianizm z totalitaryzmem to dla mnie większy wyczyn, niż zejście poniżej 2h w maratonie. :taktak:
Tak trzymaj!!!
10k: 35:42 | M: 2:47:03
Awatar użytkownika
marek301
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Moja opinia w tej sprawie jest następująca, …
Rysio, jesteś naiwny jak dziecko! :taktak:

Wolne media to bajki dla romantyków.
Bądź facetem z "cojones" i zejdź do "realu". :hej:

BTW
Drodzy Parafianie, podziały były, są i będą,
więc niech każdy "szczebel ewolucji" ma swoje media.
Trzeba jakoś "kanalizować" intelekt "planktonu".
:hahaha:
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

khorne pisze:o tym dokładnie mówię i w gruncie rzeczy o tym też napisał Ziemkiewicz.
Po czwarte: zwykłą głupotą. Ludzie, których jedynym rozumem jest nienawiść do PiS nie tylko próbują wmówić innym, ale najwyraźniej sami sobie wmówili, że wielkie medialne korporacje są gwarancją wolności słowa i poszanowania zawodu dziennikarza.
A po piąte, mam wrażenie, że animatorzy tej i każdej kolejnej draki traktują tę całą wojnę z PiS jak podoficerowie „we wojsku” tak zwane „sprzątanie rejonów”: nie po to, żeby je posprzątać, tylko żeby wojsko miało robotę, bo jak się nudzi, to mu głupie pomysły do głowy przychodzą. Trzeba lemingi regularnie „wybiegiwać” na jakichś protestach, w jakichś akcjach, organizować im zbiorowe oburzenie i utrzymywać w stanie histerii, bo jeszcze zaczną myśleć i zadawać swym przywódcom niepotrzebne pytania.
Ja tutaj wielokrotnie pisałem argumenty merytoryczne. Dla jednych bardziej, dla drugich mniej - spoko, były jednak konkrety. A jaki argument ma niezbyt rozgarnięty kolega? "Trzeba omijać jak gówno na chodniku". Na tyle pozwoliła elokwencja. Pokolenie "***** ***". Sporo to mówi o Twojej kulturze osobistej i w gruncie rzeczy także o wykształceniu i inteligencji. No cóż, rozmowa na argumenty to jednak dla Ciebie o dwa piętra za wysoko.
Khorne nie bardzo wie co to jest wolność ponieważ jest tzw wolnościowcem. Wolnościowcami zwą się ludzie, którzy wolność utożsamiają z ograniczaniem wolności innych. . Dyskusja z nimi nie ma sensu bo oni niczego nie rozumieją i nie odróżniają białego od czarnego, faszysty od komunisty, liberała od libertyna i cynika od celnika. Tego typu ludzi napędzają i cementują dwie kwestie, świętość i odwet. Donald Trump jechał na tej kobyle i oni pili miód z jego ust biorąc 227 kłamstw tygodniowo za prawdę objawioną. Tu mamy wersję Made in Poland pod światłym kierownictwem i aktywem ideowym różnych Ziemkiewiczów, Cejrowskich czy innych wybitnych myślicieli o jakich pokolenia będą się uczyć z podręczników historii a ich złote "myśli" będą ryte na murach i malowane złotem. Do tego oni mediów nie potrzebują (zwłaszcza wolnych) bo czerpią wiedze o świecie z jedynego sprawdzonego źródła, z mediów społecznościowych, które dostarczają im wyłącznie takie informacje jakie lubią i nawet jak je wyprodukowano w fabryce troli ale zgodne z linią to są na pewno prawdziwe i w porządku.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

mihumor pisze: Khorne nie bardzo wie co to jest wolność ponieważ jest tzw wolnościowcem. Wolnościowcami zwą się ludzie, którzy wolność utożsamiają z ograniczaniem wolności innych. . Dyskusja z nimi nie ma sensu bo oni niczego nie rozumieją i nie odróżniają białego od czarnego, faszysty od komunisty, liberała od libertyna i cynika od celnika. Tego typu ludzi napędzają i cementują dwie kwestie, świętość i odwet. Donald Trump jechał na tej kobyle i oni pili miód z jego ust biorąc 227 kłamstw tygodniowo za prawdę objawioną. Tu mamy wersję Made in Poland pod światłym kierownictwem i aktywem ideowym różnych Ziemkiewiczów, Cejrowskich czy innych wybitnych myślicieli o jakich pokolenia będą się uczyć z podręczników historii a ich złote "myśli" będą ryte na murach i malowane złotem. Do tego oni mediów nie potrzebują (zwłaszcza wolnych) bo czerpią wiedze o świecie z jedynego sprawdzonego źródła, z mediów społecznościowych, które dostarczają im wyłącznie takie informacje jakie lubią i nawet jak je wyprodukowano w fabryce troli ale zgodne z linią to są na pewno prawdziwe i w porządku.
E, nie doceniasz wyznawców ziemkiewiczów, oni nie dadzą soba manipulować, żadnym ziemkiewiczom, tfu chciałem powiezieć wolnym mediom, oni robią własny risercz.

https://www.youtube.com/watch?v=YdfNuwM ... .be&t=1072
Awatar użytkownika
marek301
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze: E, nie doceniasz wyznawców ziemkiewiczów, oni nie dadzą soba manipulować, żadnym ziemkiewiczom, tfu chciałem powiezieć wolnym mediom, oni robią własny risercz.
Ziemkiewicz? Na pewno Wybitna postać po "Prawej" stronie.
(przynajmniej tak postrzegają Go wszyscy ogarnięci ludzie)

Ja na przykład uwielbiam Leszka Millera i Monikę Jaruzelską!
Te osoby to jest Najwyższa Klasa - Elita.

Wracając do stokrotki i Ogórek, to pomijam "dziennikarstwo" obu pań,
zastanówmy się, z która będąc prawdziwym facetem,
chciałoby się spędzić kilka dni na wakacjach? :hahaha:

Ja wiem, że stokrotka jest trywialna(taka pospolita z gminu), nieapetyczna i odpychająca,
na pewno bym się rozchorował i miałbym poważne problemy!
(zdecydowanie musiałbym korzystać z Wielkiego Wynalazku firmy Pfizer,
co pewnie i tak by nie pomogło) :hahaha:

Zupełnie inna sytuacja z Magdusią! :taktak:

Obrazek
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Dyskusja z nimi nie ma sensu bo oni niczego nie rozumieją i nie odróżniają białego od czarnego, faszysty od komunisty, liberała od libertyna i cynika od celnika.
Tak z ciekawości, możesz zacytować jakiś fragment mojego autorstwa, po którym wywnioskowałeś takie tezy ?
Z doświadczenia wiem, że tego typu złote myśli występują wtedy, gdy człowiek nie ma wystarczającej inteligencji na to by merytorycznie dyskutować na argumenty. Wtedy napisze tego typu mądrości i uważa się 'wygranym w dyskusji'. Obym się mylił :)
Ciekawy z Ciebie przypadek, ale chyba dedukcja nie jest Twoją najlepszą stroną.

PS. z tego co pamiętam to mihumor w jakimś temacie napisałeś, że jeżeli facet czuje się kobietą to jest nią. W takim razie rzeczywiście używając Twojej nowomowy mogę nie rozumieć różnić pomiędzy białym a czarnym :niewiem: (jeżeli pomyliłem osoby [wątpię] i to nie byłeś Ty to przepraszam)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

khorne pisze:
mihumor pisze:Dyskusja z nimi nie ma sensu bo oni niczego nie rozumieją i nie odróżniają białego od czarnego, faszysty od komunisty, liberała od libertyna i cynika od celnika.
Tak z ciekawości, możesz zacytować jakiś fragment mojego autorstwa, po którym wywnioskowałeś takie tezy ?
Z doświadczenia wiem, że tego typu złote myśli występują wtedy, gdy człowiek nie ma wystarczającej inteligencji na to by merytorycznie 'obalić' argumenty. Wtedy napisze tego typu mądrości i uważa się 'wygranym w dyskusji'. Obym się mylił :)
To przypomnę krótką historię naszej polemiki w tym wątku, która z Twojej strony wyglądała następująco:

- Dwa razy dopytywałem o przykłady niezależnych dziennikarzy hobbystów uprawiających podstawowe działy dziennikarstwa, mających wg. twojej teorii zastąpić rolę dużych redakcji. Zamiast tego podałeś nazwę strony, która wybiera dla ciebie treści z napisanych przez kogoś innego i twierdziłeś, że podałeś mi na tacy to, o co pytałem.
- o bardzo głośnej sprawie związanej z mediami, która pokazuje sprzeczność twojego myślenia z rzeczywistymi mechanizmami, dwa razy napisałeś, że cię to nie interesuje bo nie było w Polsce tylko na Słowacji a ty nie masz wystarczającej pojemności umysłowej do zaprzątania sobie tym, co było nie w Polsce.

Co definitywnie wskazuje na to, że sposobem twojego działania jest "nie wiem ale muszę się o tym wypowiadać, bo nasi krzyczą że ich biją".
khorne pisze:Ja tutaj wielokrotnie pisałem argumenty merytoryczne. Dla jednych bardziej, dla drugich mniej - spoko, były jednak konkrety.
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Dalej:
- żeby się nie odnosić do niewygodnych dla siebie spraw rżnąłeś głupa, że nie potrafisz korzystać w wyszukiwarki Google i podobnych,
- próbowałeś wzbudzić moją zawiść tym, że ktoś ma rzekomo lub na prawdę więcej kasy niż ktoś inny,
- podjąłeś nieudaną próbę wciągnięcia mnie w błoto twoich fantazji o prawdziwych lub wydumanych ludziach SB - rozumiem że to twój ulubiony temat dyskusji i nie możesz się powstrzymać.

Po czym zamilkłeś w tej polemice, ale chętnie walisz tu w innych. To nie jest system rozgrywek sportowych i to nie działa tak, że jak w jednej rozmowie brakło Ci argumentów, ale za to trzem innym forumowiczom braknie do ciebie cierpliwości, to będzie 3:1 dla ciebie.
khorne pisze:No cóż, rozmowa na argumenty to jednak dla Ciebie o dwa piętra za wysoko.
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Na pocieszenie dodam, że jeszcze trochę Ci brakuje do Cichego, który chcąc mnie wciągnąć do swojego ulubionego błocka rzucił "jedyne co Ci zostaje to ucieczka", żeby dwa posty dalej się obrazić gdy zobaczył, że jednak w to szambo nie wejdę.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek301 pisze:={nic}
Na trolowanie tego typu wątków jesteś jednak za głupi. Wracaj do tematów o diecie, bo tam ci nieźle idzie i jest tam szansa na nowych forumowiczów, którzy jeszcze nie wiedzą kim jesteś.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:żeby dwa posty dalej się obrazić gdy zobaczył, że jednak w to szambo nie wejdę.
po co miałbym się obrażać ?
nie jesteś dla mnie zdanym partnerem do dyskusji.
napisałem to jasno i wyraźnie.
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przepraszam jak już było, ale czytam forum wyrywkowo.
Tak tylko wrzucę linka z komentarzem od Dzikiego Trenera :ble:

https://www.youtube.com/watch?v=ZDGtS_d4aY4

Ja mam jeszcze bardziej ekstremalne postrzeganie dzisiejszych mediów.
Zlikwidować cały ten motłoch. Nie ma już prawdziwych dziennikarzy. Są tylko odgórnie sterowane marionetki, piorące ludziom mózgi.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:
Kangoor5 pisze:żeby dwa posty dalej się obrazić gdy zobaczył, że jednak w to szambo nie wejdę.
po co miałbym się obrażać ?
nie jesteś dla mnie zdanym partnerem do dyskusji.
napisałem to jasno i wyraźnie.
Oczywiście że nie jestem partnerem do dyskusji w tematach o których ani ja, ani drugi rozmówca nie ma bladego pojęcia ale przepisuje to, co jego współplemieńcy w internetach sobie powtarzają. Czyli w tym przypadku o SBkach.
Ale z jakiegoś powodu gdy sam o tym dzień wcześniej napisałem, to skwitowałeś w ten sposób:
cichy70 pisze:nie od dziś wiadomo, że jesteś mistrzem taniej demagogi (dla mnie) i jedyne co Ci zostaje to ucieczka.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

khorne pisze:
Z doświadczenia wiem, że tego typu złote myśli występują wtedy, gdy człowiek nie ma wystarczającej inteligencji na to by merytorycznie dyskutować na argumenty.
Nie przejmuj się takimi komentarzami. Z pewnością masz bogatsze wnętrze niż ci tutaj tak zawistnie odmalowano. Dam ci dobrą radę. Znajdź sobie jakąś dziewczynę, może chłopaka lub kogoś z szerokiego spektrum wyboru. Zejdzie z ciebie napięcie i nie będziesz musiał wszystkim ciągle udowadniać, że jesteś bardziej inteligentny.
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o yacool, nie tylko kiepsko Ci idzie z trenerką (przez prawie 5 lat trenowania z Tobą, Sebastian nie pobił żadnego swojego rekordu, co jak na trenera jest dosyć dyskwalifikujące. A mówimy tu o trenejro pouczającym mistrzów świata czy Polski :niewiem: ), to jeszcze elokwencja kończy się na skopiowaniu tekstu wobec Twojej osoby i skierowaniu go do innej ;)
Kangoor5 pisze: - Dwa razy dopytywałem o przykłady niezależnych dziennikarzy hobbystów uprawiających podstawowe działy dziennikarstwa, mających wg. twojej teorii zastąpić rolę dużych redakcji.
Kangurku, cofnij się parę stron wstecz i sprawdź czy napisałem gdziekolwiek, cokolwiek o zastępowaniu dużych redakcji. Jeszcze tekst o mojej teorii. Kangurku - tą moją teorię stworzyłeś sobie w głowie, a później starałeś ją sobie obalić. Szkoda, że muszę Ci z politowaniem to pokazywać. Czytaj ze zrozumieniem, nie nadinterpretuj i nie twórz sobie teorii, które bohatersko będziesz obalał.
Kangoor5 pisze: - o bardzo głośnej sprawie związanej z mediami, która pokazuje sprzeczność twojego myślenia z rzeczywistymi mechanizmami, dwa razy napisałeś, że cię to nie interesuje bo nie było w Polsce tylko na Słowacji a ty nie masz wystarczającej pojemności umysłowej do zaprzątania sobie tym, co było nie w Polsce
Napisałem, że nie znam na tyle dogłębnie sprawy żeby się wypowiadać w temacie. W moim mniemaniu poznanie sprawy powierzchownie (a tak wygląda stan mojej wiedzy w tym temacie po kilku latach) nie jest wystarczającym powodem do wypowiadania się w niej. Ja nawet tego tematu nie podejmowałem, to Ty sam go rozpocząłeś. Napisałem Ci już, że nie wypowiadam się na tematy na które nie mam istotnej wiedzy. Jeżeli Ty tak robisz, spoko, ale moje zasady są inne. Zresztą tego typu argumenty są dosyć prostackie, bo nie ma osoby, która znałaby wszystkie mniej lub bardziej podobne do tego przypadki. To co, nie znasz, nie wypowiadasz się w temacie to dyskwalifikujemy? Idąc takim tokiem rozumowania - trzeba wyłączyć mównicę wszystkim :) postaraj się to zrozumieć. Bardzo infantylnie to wyszło Kangurze
Kangoor5 pisze:Co definitywnie wskazuje na to, że sposobem twojego działania jest "nie wiem ale muszę się o tym wypowiadać, bo nasi krzyczą że ich biją".
Aha, czyli skoro napisałem "nie znam dobrze sprawy więc nie zabieram głosu" to dla Ciebie "nie wiem ale muszę się o tym wypowiadać" to chyba muszę Cie zaliczyć do grona impotentów intelektualnych :< A szkoda bo w sumie sprawiałeś wrażenie przynajmniej 1lvl wyżej od pawo i tego drugiego
Kangoor5 pisze:- próbowałeś wzbudzić moją zawiść tym, że ktoś ma rzekomo lub na prawdę więcej kasy niż ktoś inny,
A to ciekawe :spoczko:
Kangoor5 pisze:- podjąłeś nieudaną próbę wciągnięcia mnie w błoto twoich fantazji o prawdziwych lub wydumanych ludziach SB
[/quote]
hm ok, to jest też wymowne jesli chodzi o Twoją wiedzę w temacie ludzi pracujących w mediach. Jestem miły i wyrozumiały, zatem w sumie polecę Ci - poczytaj o historii powstania TVN, Polsatu. GW, o ludziach, którzy tam pracują, ich życiorysie, przeszłości. Tylko trzymaj się krzesła, bo Twój światopogląd na temat dawnego i obecnego ustroju może się odrobinę zachwiać :spoko: Niestety problemem jest to, że nie doedukujesz się z tego zakresu (w końcu już teraz odrzuciłeś bez sprawdzenia te 'kłamstwa') i dalej takie Lisy, Michniki, Wielowieyskie, Kraśki itp. będą Twoimi autorytetami moralnymi, którzy dostarczą Ci wiedzę o otaczającym świecie.
ODPOWIEDZ